يعنى همه پيغمبران مقدمه بودند تا آن جامعه ايده آل انسانى ـ كه بالاخره به وسيله ولى عصر و مهدى موعود (عج) در اين عالم پديد خواهد آمد و پايه گذارى خواهد شد ـ به وجود بيايد. مانند يك بناى مرتفعى كه كسى مىآيد، زمين آن را تسطيح مى كند و خار و خاشاك را از آن مىكند. كس ديگرى پس از او مىآيد و زمين را براى پايه ريزى، مىكند و گود مى كند. كس ديگرى پس از او مىآيد، تا پايه ها را شالوده ريزى كند و بلند كند و كس ديگرى پس از او مى آيد تا ديوارها را بچيند و يكى پس از ديگرى، ماموران و مسؤولان مى آيند تا اين كاخ مرتفع، اين بنيان رفيع، به تدريج در طول زمان ساخته و پرداخته بشود.
انبياى الهى عليهم السلام، از آغاز تاريخ بشريت، يكى پس از ديگرى آمدند تا جامعه را و بشريت را قدم به قدم به آن جامعه آرمانى و آن هدف نهايى، نزديك كنند. انبيا همه موفق شدند. حتى يك نفر از رسولان الهى هم در اين راه و در اين مسير ناكام نماند. بارى بود كه بر دوش اين ماموران عالى مقام، نهاده شده بود. هر كدام قدمى آن بار را به مقصد و سر منزل نزديك كردند; كوشش كردند; هرچه توان داشتند، به كار برند. آن وقتى كه عمر آنان سر آمد; اين بار را ديگرى از دست آنان گرفت و همچنان قدمى و مسافتى آن را به مقصد نزديك تر كرد. ولى عصر ـ صلوات الله عليه ـ ميراث بر همه پيامبران الهى است كه مى آيد و گام آخر را در ايجاد آن جامعه الهى بر مى دارد. (1)
آن جامعه اى كه در دوران ظهور حضرت ولى عصر (عج) به وجود خواهد آمد; همان جامعه اى است كه همه پيغمبران الهى براى تهيه مقدمات آن از جانب الهى مبعوث شدند; يعنى، ايجاد يك جامعه اى كه بشريت در آن جامعه بتواند به رشد و كمال متناسب خود برسد. اگر اين آيه قرآن كه درباره بعثت پيامبران مى فرمايد: «ليقوم الناس بالقسط» ; يعنى، پيغمبران مبعوث شدند تا قسط و عدل در جامعه بشرى استوار بشود ، اشاره به هدف بعثت مىكند. پس حكومت مهدى (عج) و جامعه مهدوى، همان جامعه اى است كه اين هدف را به طور كامل تامين مىكند. (2)
آنچه مسلم است ، همه پيغمبران و اوليا براى اين آمدند كه پرچم توحيد را در عالم، گسترش بدهند; پرچم توحيد را به اهتزاز در آورند و روح توحيد را در زندگى انسان ها زنده كنند. بدون عدالت، بدون استقرار عدل و انصاف، توحيد معنايى ندارد. يكى از نشانه ها يا اركان توحيد، نبودن ظلم و نبودن بى عدالتى است; لذا شما مى بينيد كه پيام استقرار عدالت، پيام پيغمبران است. تلاش براى عدالت، كار بزرگ پيغمبران است. انسان هاى والا در طول تاريخ، در اين راه تلاش كرده اند و بشريت را روز به روز به سمت فهميدن اين حقيقت كه عدالت، سرآمد همه خواسته هاى انسانى است، نزديك كرده اند.
سلسله انبيا، پاك ترين و مقدس ترين، نورانى ترين انسان هاى تمام تاريخ بوده اند، در ميان انسان هاى پاك و انسان هاى والا ـ كه داراى روح عرشى و خدايى هستند ـ وجود مقدس خاتم الانبياء محمد مصطفى صلى الله عليه و آله و سلم سرآمد همه، و خاندان پاك و اهل بيت مطهر او ـ كه قرآن، ناطق به اين طهارت و پاكيزگى و آراستگى است ـ در شمار برترين و بالاترين انسان هاى پاك و مطهر و نورانى در همه تاريخ است. زنى مثل فاطمه زهرا عليها السلام در همه تاريخ، كيست؟!
انسانى مثل على مرتضى در سرتاسر تاريخ بشريت، كجا نشان داده مىشود؟!
سلسله اهل بيت نبى اكرم عليهم السلام در طول تاريخ، خورشيدهاى فروزانى بوده اند كه در معنا توانسته اند بشريت روى زمين را با عالم غيب و با عرش الهى، متصل كنند: «السبب المتصل بين الارض و السماء» . خاندان پيامبر، معدن علم، معدن اخلاق نيكو، معدن ايثار و فداكارى، معدن صدق و صفا و راستى، منبع همه نيكى ها و زيبايى ها و درخشندگى هاى وجود آدمى در هر عصر و عهدى بودهاند. هريك چنين خورشيد فروزانى بوده اند.
... يكى از آن خورشيدهاى فروزان، به فضل و كمك پروردگار و به اراده الهى، امروز در زمان ما به عنوان «بقية الله فى ارضه»، به عنوان «حجة الله على عباده»، به عنوان «صاحب زمان» و «ولى مطلق الهى» در روى زمين وجود دارد. بركات وجود او، انوار ساطعه از وجود او، امروز هم به بشر مى رسد. (3)
*توضيح : پي نوشتها در دفترخبرگزاري موجوداست.
نظر شما