۱۵ اسفند ۱۳۸۴، ۱۹:۴۱

برخي منابع كميسيون تلفيق غير قابل وصول است / رفتن پرونده ايران به شوراي امنيت نظام بين المللي را دچار مشكلات كليدي مي كند

برخي منابع كميسيون تلفيق غير قابل وصول است / رفتن پرونده ايران به شوراي امنيت نظام بين المللي را دچار مشكلات كليدي مي كند

سخنگوي دولت در دفاع از لايحه بودجه 85 گفت: دولت لايحه بودجه را كارشناسانه تدوين كرده است و انتظار ما اين است كه مجلس به ظرفيت هاي موجود و واقعيت ها در منابع و نگارش كارشناسانه دولت به مسائل توجه دقيق داشته باشد تا دولت بتواند به خوبي خدمتگزار ملت باشد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، غلامحسين الهام در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه پرسيد ايران بر سر دو راهي جنگ و توقف فعاليت هسته اي كدام راه را بر مي گزيند ، افزود: ما راهي را كه مردم پيش پاي دولت خدمتگزار قرار داده اند ادامه مي دهيم و بعيد است كه ملت اجازه دهد دولت مسير پيشرفت را متوقف كند و اگر چنين شود در پيشگاه تاريخ به نسل هاي آينده نيز پاسخگو نخواهد بود.

وي افزود: جامعه ما به رشد علمي رسيده و يك فناوري ارزشمند را كه ديگران آن را دريغ كردند  به دست آورده ايم و يك تكامل علمي متكي به اراده جوانان دانشمند و غيور ايراني را در حال شكل گيري است و به هيچ وجه حق نداريم با مرگ استعدادها  يك قتل عام معنوي  راه اندازيم.

سخنگوي دولت با  اشاره به تهديد يكي از مقامات آمريكايي مبني بر حمله به تاسيسات هسته اي ايران گفت: اين تهديدات به هيچ وجه قادر نخواهد بود ملت ما را از روند شتاب و حركت سازنده ، عادلانه و فرهنگ ساز دور كند.

الهام ادامه داد: مواضع ما كاملا روشن ، مستحكم و قابل دفاع از نظر حقوقي است  و ما از اين تهديدات زياد ديده ايم و ملت ما بارها هزينه استقلال ، رشد و پيشرفت را را پرداخت كرده و خواهد كرد و از آنجا كه خوشبختانه  فضاي جهان هنوز در سطحي نيست كه نظام آنارشيستي با اراده يك قاعده شكن  پيش آيد جنگ نيز به وقوع نخواهد پيوست. 

وي خاطرنشان كرد : جمهوري اسلامي تلاش مي كند با تداوم مسير گذشته و اعتماد سازي در سطح جهان و  از طريق ديپلماسي هسته اي و استفاده از همه ظرفيت ها و فرصت ها و تعامل شفاف با كشورها اين پرونده  را به صورت مسالمت آميز حل و فصل نمايد.

سخنگوي دولت تصريح كرد: ايران درچارچوب تعهدات و معاهدات بين المللي كار كرده است  و گزارش آژانس انرژي اتمي نيز نشان مي دهد هرگز از مسير  فعاليت صلح آميز هسته اي منحرف نشده ايم  و عملكرد شفاف ما ايجاد نگراني نخواهد كرد.

الهام اضافه كرد:  اگر قدرتهاي جهاني بخواهند با استفاده از سازمانهاي معتبر بين المللي كشورهاي ديگر را تحت فشار قرار دهند  اعتبار معاهدات و خدشه دارو اعتماد ملتها نسبت به سازمانهاي بين المللي تخصصي  سلب مي شود.

سخنگوي دولت گفت: ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت بيش از همه نظام بين المللي را دچار مشكلات كليدي مي كند چرا كه در صورت بوجود آمدن شرايط جديد  و آسيب ديدن ايران از بستر قانونمندي راه بازنگري در سياستهاي خود را در چارچوب منافع و مصالح ملي پيش خواهيم گرفت.

الهام با تاكيد بر اينكه ايران به استمرار حق خود مصر است ابراز اميدواري كرد : پاي شوراي امنيت به بررسي مسئله هسته اي ايران باز نشود.

خبرنگاري از سخنگوي دولت در خصوص اظهارات رئيس جمهور كشورمان مبني بر انتشار نامه هاي جمهوري اسلامي ايران به اتحاديه اروپا در زمينه مسائل هسته اي و پاسخ آن كشورها براي افكار عمومي سوال كرد كه الهام پاسخ داد: انتشار اسناد مربوط به مذاكرات سياسي ضوابط خاص خود را دارد.

وي افزود: مذاكرات هسته اي ايران  بويژه بحث هايي كه در پاريس صورت گرفت از اهميت بسيار زيادي برخوردارند كه خوب است افكار عمومي بداند حد تسليم و تبعيت ما از نظام سلطه جهاني تا كجاست.

الهام با تاكيد بر اينكه انتشار اسناد مذاكرات ونامه ها فرصت تصميم گيري خوبي دراختيار ملت قرار خواهد داد ابراز اميدواري كرد وزارت امور خارجه با رعايت قوانين مربوطه آنها را در زمان مناسب منتشر نمايد.

خبرنگاري از سخنگوي دولت پرسيد: يكي از رسانه هاي غربي قطع درختان پارك لويزان در تهران را اقدام جمهوري اسلامي در راستاي پاك سازي مناطق آلوده به مواد راديواكتيو و هسته اي ارزيابي كرده است ، نظرشما در اين خصوص چيست؟ الهام پاسخ داد : اين مسئله بيشتر به شوخي شبيه است و اين نگرش بد و ماليخوليايي به اتفاقات و حوادث جايگاه بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي را تضعيف مي كند.

وي افزود: اين گونه سخنان بدان معني است كه بازرسان آژانس در شناخت مسائل و كشف مناطق آلوده ناتوان بوده اند وسطح اين ناتواني در انجام وظايف آنها تا بدانجاست كه ايران فرصت كرده است درختان به اصطلاح آنها آلوده را قطع كند.

خبرنگاري نظر سخنگوي دولت را در خصوص تصرف باغ قلهك در تهران توسط دولت انگليس جويا شد كه وي پاسخ داد:  دامنه تعديات  نظام سلطه جهاني وسيع تر از حد تصرف يك باغ است و بحث  از پژمردن يك برگ نيست بلكه سخن از بيابان كردن يك جنگل است .

الهام ادامه داد : آنچه اهميت دارد اين است كه بايد جلوي چپاول را در عرصه هاي حساس گرفت و اگر چه بحث تصرف باغ قلهك از سوي انگليس ها  در جاي خود از نظر حقوقي قابل پيگيري است اما معطوف كردن  دامنه تعديات يك كشور به يك مسئله جزيي صورت مسئله را كم ارزش مي كند.

وي خاطرنشان كرد: چپاول نظام سلطه جهاني بايد بصورت ريشه و عميق تر مورد ارزيابي قرار بگيرد و همه كشورها بايد براي حذف نظام سلطه و ايجاد يك نظامي عادلانه ، برابر و جهاني مبني بر صلح و عدالت در سراسر دنيا تلاش كند.

خبرنگاري در خصوص وظايف كميته حمايت از انقلاب اسلامي مردم فلسطين سوال كرد كه الهام پاسخ داد: اين كميته بر اساس مصوبه مجلس كنفرانس فلسطين را برگزار كرده و در جهت حمايت سياسي و حقوقي در جهان اسلام و سراسر جهان از انقلاب مردم فلسطين گام بر مي دارد.

وي افزود: مسئله فلسطين مسئله مستمر ما تا زمان آزادي كامل اين كشور از اشغال و ايجاد يك دولت متكي بر اراده و تصميم همه فلسطيني هاست  و دولت بر اساس مصوبه مجلس از فعاليتهاي كميته حمايت از انقلاب اسلامي فلسطين حمايت مي كند.

غلامحسين الهام كه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن مي گفت، در پاسخ به سئوالي در خصوص جلوگيري به موقع دولت از فروش  يك كارخانه شش ميليارد توماني به قيمت 500 ميليون تومان افزود: از گذشته در گردش كار مالي و در فرايند خصوصي سازي  به صورت پراكنده برخي فعاليتهاي ناسالم اقتصادي وجود داشته كه دولت درجهت سالم سازي اين روند  تلاش كرده  است.

سخنگوي دولت گفت: رسالت خطير ما قطع دست هاي ناپاك از نظام اجرايي كشور است كه با قدرت پيگيري مي شود اما پيگيري و مجازات متخلفان بر عهده دستگاه هاي ذيربط قضايي است.

الهام در پاسخ به سئوال ديگري درباره سقف برداشت از صندوق ذخيره ارزي اظهار داشت: سقف برداشت از صندوق ذخيره ارزي توسط دولت در سال 84 ، 78/20 ميليارد دلار بود كه براي سال آينده 98/21 ميليارد دلار پيش بيني شده است.

وي افزود: نبايد در مقايسه سطح برداشت از صندوق ذخيره ارزي  رقم مصوب بودجه را معيار قرار داد زيرا پيش بيني  در بودجه در سال گذشته غير واقعي بود و اندازه آن در دو مرحله با متمم بودجه افزايش يافت.

الهام گفت: دولت ميزان برداشت از صندوق ذخيره ارزي در سال آينده را شفاف و واقعي كرده است كه البته اختلاف آن با بودجه سال جاري يك ميليارد دلار است  كه نشان مي دهد رشد فوق العاده اي نداشته است .

وي با بيان اينكه رويكرد دولت اين است كه رقم برداشتي از صندوق ذخيره ي ارزي در سال آينده صرف زير ساخت هاي اقتصادي و توليدي شود تا كشور به صورت واقعي به خودكفايي دست يابد، گفت: تكليفي ويژه براي دولت پيش بيني شده است كه ادعاي آنها نيازمند برداشت از صندوق مذكور مي باشد.

خبرنگاري از الهام در خصوص مصوبه هيات دولت براي ساماندهي نشريات دولتي سئوال كرد كه الهام پاسخ داد: دولت مصوبه خاصي در اين زمينه ندارد و وزارت ارشاد براساس قوانين موجود در اين خصوص عمل مي كند.

وي افزود: دستگاههاي دولتي براي انتشار بولتن هاي آموزشي و نشرياتي كه بر اساس ضوابط منتشر مي شوند مشكلي ندارد  و اگر محدوديتي از گذشته وجود داشته تا سررسيدها و جزوات تبليغي منتشر نشود براي جلوگيري از هزينه هاي زائد و غير قابل توجيه است.

خبرنگاري با اشاره به برخورد وزير بازرگاني با يكي از خبرنگاران كه اصحاب رسانه را عامل گراني معرفي مي كرد، سئوال كرد كه وظيفه خبرنگاران از نظر دولت چيست و الهام  پاسخ داد: آنچه  روي داد موضوعي دو طرفه بين وزير بازرگاني و يك خبرنگار بود كه جنبه عمومي نداشت و شايد ناشي از يك سوء برداشت بود.

وي افزود: در گردش اطلاعات و اخبار ملاحظاتي وجود دارد و برخي اخبار داراي اثراتي هستند كه روند اقتصادي ، اجتماعي و امنيتي را دچار خدشه مي كند.

الهام با بيان اينكه خواست دولت از رسانه ها مبني بر رعايت ملاحظات بر گردش اخبار نبايد سانسور و يا توهين تلقي شود گفت: اگر اصحاب رسانه اين برخورد را توهين تلقي  كرده اند از آنها عذرخواهي مي كنند.

سخنگوي دولت در خصوص بحث ضابطه مند كردن خبرنگاران نيز اظهار داشت: ساماندهي و حمايت  از حقوق خبرنگاران امري منفي نيست بلكه امروز اگر بحث  حمايت از خبرنگار  مطرح مي شود به دليل آن است كه نقش و حقوق آنها مخدوش شده و سطح حمايت لازمي كه بايد  از آنها صورت گيرد كمتر از ديگران است.

الهام افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد تلاش مي كند حقوق و تكليف خبرنگاران مشخص شود تا آنها در نتيجه اين سازماندهي از حمايت معنوي ، رسانه اي و اجتماعي برخوردار شوند كه اصل اين كاربه سود جامعه خبري است.

خبرنگاري از سخنگوي دولت سئوال كرد چرا در صورتي كه اساسنامه واگذاري سهام عدالت توسط شوراي نگهبان قانون اساسي تصويب نشده اين كار آغاز شده است، و الهام پاسخ داد: اصل واگذاري سهام عدالت مشكلي نداشته و مغاير با موازين نبوده است كه نياز به مصوبه داشته باشد.

وي افزود:  آنچه كه در شورا نگهبان طرح و تاييد شده ايجاد يك شركت واسطه براي اجرايي  كردن واگذاري سهام عدالت است.

الهام در خصوص ارزيابي دولت از تغييرات كميسيون تلفيق در لايحه بودجه 1385 كل كشور كه مورد سئوال يكي از خبرنگاران بود اظهار داشت: نگاه و نظر دولت اين است كه لايحه بودجه بر اساس كارشناسي تدوين شده و منابع پيش بيني شده در آن بر اساس معيار واقعي و شفاف بود.

وي افزود: برخي منابع كميسيون تلفيق مجلس غير قابل تحصيل و وصول است و بودجه سال آينده را با كسري و مشكل مواجه مي كند.

الهام با تاكيد بر اينكه مجلس حق دارد لايحه بودجه را مورد بررسي كارشناسي قرار دهد در عين حال متذكر شد ، انتظار دولت اين است كه مجلس به ظرفيت هاي موجود و واقعيت ها در منابع و نگارش كارشناسانه دولت به مسائل توجه دقيق داشته باشد تا دولت بتواند به خوبي خدمتگزار ملت باشد.

سخنگوي دولت در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران در خصوص استفاده از مديران دولتهاي گذشته اظها رداشت: رويكرد دولت استفاده از ظرفيت همه افرادي است كه مي توانند بر اساس اهداف ، گفتمان و شعارهاي چهارگانه دولت به مردم خدمت نمايد.

الهام  افزود: مديران دولتهاي گذشته كه عدالت را قبول داشته باشند با هر گرايش و سليقه اي مي توانند با دولت  در راستاي سازندگي و توسعه عدالت همراهي و همكاري داشته باشند.

وي در عين حال با اشاره به نقدهايي كه به دولت مي شود ،گفت: ما هرگز نگفته ايم كه افراد وگروهها  دولت را مطلق بپذيرند يا نفي نمايند بلكه همان طور كه باب همكاري آنها با دولت گشوده است باب نقد نيز باز است و هر نقدي كه عادلانه و منصفانه با رويكرد عدالت محور باشد مورد قبول ماست.

الهام در پايان تاكيد كرد كه محمود احمدي نژاد رئيس جمهور، در آستانه سال جديد به آن دسته از وزارتخانه ها و سازمان هايي كه ارايه كننده خدمات عمومي هستند، دستور داد زمينه هاي خدمت رساني شايسته و سريع و مطلوب به مردم در روزهاي پاياني سال و تعطيلات نوروزي و امنيت و آسايش آنها را فراهم كنند.

کد خبر 299799

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha