جمال شورجه كارگردان عرصه سينما و تلويزيون در گفت و گو با خبرنگار سينمايي خبرگزاري مهر گفت: به عقيده من ديدن فيلم براي سينماگران يك ضرورت است، اما تماشاي همه فيلم هاي ساخته شده د رخارج از كشور براي همه افراد جامعه و به صورت گسترده و عام چندان مهم و پسنديده نيست. زيرا در حال حاضر مراكزي د ر كشور وجود دارد كه به نمايش محدود فيلم هاي خارجي روز دنيا اقدام مي كنند و علاقمندان به راحتي مي توانند از آنها استفاده نمايند. اما اينكه فيلم خارجي در سينماهاي كشور براي عموم اكران شود، چندان منطقي به نظر نمي رسد.
وي افزود: اكران فيلم خارجي به سينماي فرهنگي ما نيز لطمه مي زند. چون بيشتر فيلم هاي خارجي كه براي نمايش در سينماهاي كشور در نظر گرفته شده است، آمريكايي هستند. سينماي هاليوود چنان گسترده و جذاب عمل مي كند كه حتي كشورهاي صاحب سينمايي چون فرانسه و انگليس كه از نظر فرهنگي مشكل چنداني با آمريكا ندارند، اكنون ورود و نمايش فيلم هاي خارجي را مانع بزرگي در جهت ارتقاي توليد فيلم در كشورشان تلقي مي كنند.
شورجه خاطر نشان ساخت: فيلم خارجي با توجه به پروداكشن قوي كه دارد، مي تواند با جلب مخاطب جامعه را تحث تاثير قرار بدهد و چون سنيماي ملي ما از نظر امكانات فني توانايي مقابله با سينماي خارجي به خصوص سينماي آمريكا را ندارد، ادامه اين روند موجب ركود و كاهش بيننده براي فيلم هاي داخلي خواهد شد. مهمتر اينكه يك فيلم خارجي با استفاده از حربه هاي مختلف از جمله رنگ آميزي، بازيگران و ديگر ابزار تصويري و بياني كه در اختيار مي گيرد، سينماي اعتفادي و ملي ما را دچار تحديد و مشكل خواهد نمود و ما هيچ وقت نمي توانيم جنبه هاي تبليغي فيلم هاي خارجي را از وجوه هنري آن متمايز كنيم.
شورجه درباره حمايت 60 ميليون توماني بنياد سينمايي فارابي از فيلم هاي عرصه دفاع مقدس گفت: اين مبلغ در
خوشبينانه ترين شرايط حداكثر 20 درصد هزينه هاي يك فيلم جنگي را تامين كند و براي جايي مانند فارابي كه از بودجه و امكانات زيادي برخوردار است، انتظار مي رود مبالغ بيشتري براي اين فيلمها در نظر گرفته شود. اگر چه اختصاص همين حد هم حركت ارزشمندي است، اما براي موثر بودن يك اقدام بايد به ماهيت و چگونگي تهيه و توليد يك اثر سينمايي در عرصه سينماي دفاع مقدس توجه خاص بشود.
وي درباره فعاليت دوباره انجمن سنيماي دفاع مقدس كه به تازگي معارفه مدير عامل جديد آن صورت گرفته است افزود : انجمن سينماي دفاع مقدس نهادي است كه با هدف كمك به توليد و عرضه اين گونه آثار به وجود آمده است. به نظر من اين نهاد با پشتيباني سخت افزاري و صرف بودجه اي كه در اختيار دارد، مي تواند با اتخاذ سياست و رويه اي مستمر و پويا در تسهيل و ايجاد امكانات لازم براي توليد فيلم در عرصه دفاع مقدس نقش مهمي را ايفا نمايد.
اين كارگردان فيلم هاي دفاع مقدس با اشاره به مسووليت تمامي نهادها و سازمان هاي دولتي و غير دولتي در توجه به مقوله دفاع مقدس ياد آور شد: انجمن سينماي دفاع مقدس مي تواند با برقراري ارتباطي پويا با نهادهايي چون سپاه پاسداران، خانه سينما، وزارت ارشاد، ارتش و ساير ار گانهاي فعال در اين زمينه، شرايطي به وجود بياورد كه ضمن افزايش توان مالي و ابزاري اين انجمن، بستري فراهم شود تا تمامي اقشار جامعه در توليد و گسترش اين گونه آثار دخيل شوند و سينماي دفاع مقدس كه اكنون يكي از بخش هاي فراموش شده سينماي كشور است رونقي دوباره بيابد و بيش از پيش مطرح گردد.
نظر شما