۲۲ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۰

حکایت «دیوارمهربانی» در خیابان قدمگاه

نیازنداری بذار؛ نیاز داری بردار!

نیازنداری بذار؛ نیاز داری بردار!

شیراز – عده‌ای جوان ناشناس دیواری با نام مهربانی در شیراز ایجاد کردند تا مردم لباس‌های بلااستفاده‌شان را آنجا بیاویزند و فقرا بدون واسطه آن‌ها را بردارند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها، هادی  فتحی: این روزها در میان تمام روزمرگی‌هایی که انسان‌ها را گرفتار کرده است و در میان انبوهی از مشکلات زندگی‌های شهری، عده‌ای قصد دارند مهربانی کنند. عده‌ای نمی‌خواهند زندگی ماشینی بر لایه‌های وجودیشان سایه بیاندازد. عده‌ای در گوشه‌های شهر شیراز هنوز یادشان به فقرا هست، آنهایی که در سرمای پاییز و زمستان حتی لباس مناسب برای پوشیدن ندارند. حالا از خیابان قدمگاه شیراز که عبور کنی می‌بینی عده‌ای جوان «دیوارمهربانی» درست کرده‌اند برای آنهایی که در غوغای زندگی روزمره شاید فراموششان کرده باشیم.

آن‌ها دیوار یکی از خانه‌های خیابان قدمگاه شیراز را رنگ زده، رویش چوب لباسی گذاشته و در کنار آن نوشته‌اند: «نیاز نداری بذار، نیاز داری بردار.»

در اقصی نقاط کشور نیز مهربانی‌هایی از این دست دیده می‌شود. در تهران و قزوین نیز پیش از این مردم خیر در شهر یخچالی گذاشته‌اند که مردم آن را با خوراکی‌های خود پر می‌کنند و فقرا می‌توانند از این خوراکی‌ها استفاده کنند.

نیازمندان فقط یک دست لباس بر می‌دارند

بانویی که دیوار منزلش به دیوار مهربانی تبدیل شده به خبرنگار مهر اینگونه می‌گوید: یک روز چند جوان دختر و پسر به در منزل ما مراجعه کردند و از ما اجازه خواستند که این طرح را اجرایی کنند، زمانیکه از این اقدام آن‌ها مطلع شدیم بدون هیچگونه درنگی اجازه دادیم تا بخشی از دیوار منزل را رنگ و تعدادی چوب لباسی بر آن نصب کنند.

این بانوی صاحب خانه ادامه می‌دهد: طی چند روز گذشته این حرکت با استقبال گروه‌های مختلف مردمی مواجه شده و نکته جالب اینجاست کسانی‌که لباس می‌گذارند به تعداد زیاد و کسانی‌که نیاز دارند فقط یک دست لباس برمی دارند. این جوانان ناشناس و البته خیر به هیچ ارگان و خیریه‌ای وابسته نبودند اما گفتند که قصد دارند تعدادی دیگر از دیواهای شهر را نیز این‌گونه طراحی کنند.

در طول مدتی که خبرنگار مهر در محل حاضر بود مشاهده شد که بسیاری از مردم به دیوار مهربانی مراجعه می‌کردند و لباس‌های خود را می‌آویختند و این کار را از سر رضایت و با لبخندی بر لب انجام می‌دادند.

یکی از اهدا کنندگان لباس درباره این طرح نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: زمستان را باید برای نیازمندان راحت کنیم که با این حرکت بزرگ می‌توانیم مهربانی مردم شیراز را بیش از گذشته نشان دهیم، لباس‌هایی که آوردم در حد نو است اما تمیز و اتو کشیده مانند دیگر لباس‌هایی در اینجا قرار دارد برای استفاده آماده کرده‌ام.

علی عباسی از این طرح بسیار خوشحال است و می‌گوید: به طور حتم تمامی مردم شیراز چندین دست لباس استفاده نکرده و یا در حد نو دارند که مورد استفاده خودشان قرار نمی‌گیرد بنابر این بهتر است در این طرح شرکت کنند، همینکه این کار در کنار خیابان و بدون هیچگونه نشانی انجام شده جای تقدیر و حمایت دارد.

مریم نوروزی شخص دیگری است که برای آویختن لباس به دیوار مهربانی مراجعه کرده است.

او معتقد است که این کار در نوع خود کمترین کاری است که می‌شود برای نیازمندان انجام داد. من لباس همسرم و فرزندانم را که اغلب مورد استفاده‌شان قرار نمی‌گیرد را جمع آوری کرده، شسته برای دیوار مهربانی آماده کردم، به نظرم این کار برای کمک به فقرا بسیار زیبا و قابل تحسین است.

تلاش‌های خبرنگار مهر برای پیدا کردن این جوانان خیر و مبتکر بی‌نتیجه ماند اما اقدام آن‌ها برای ایجاد فرهنگ نوع دوستی در شهر فرهنگی شیراز نشان داد که هنوز خیلی‌ها در این شهر دغدغه مهربانی کردن دارند.

کد خبر 2998176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مریم ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۲
      0 0
      خیلی کار عالی و پسندیده ای هست. امیدوارم این فرهنگ توی تمام شهر های کشور م اجرا بشه
    • حسین ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۲
      0 0
      این طرح خیلی عالی است احسنت به طراحش که کار خداپسندانه انجام داده وبدون هیچ چشمداشتی اقدام به اجرای چنین طرحی کرده، به امید روزی که این افراد درجامعه بیشتر وبیشتر شوند
    • مهدی ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۲
      0 0
      با تشکر و قدردانی از این هموطنان عزیز اضافه میکنم نیازمندان، به کار و دارو درمان و غذا و .... احتیاج دارند .مثلا برای کارهای موقت هم میشه ازشون روی همین دیوار نوشته گذاشت و کمک خواست .مثل کمک موقتی در مغازه وکارگاه و یا آبیاری باغچه و خیلی کارهای دیگه که احساس سرباری نکنند و راهی برای آینده شون پیدا کنند .
    • آذین ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۲
      0 0
      چه جالب! یعنی ما هم از این خلاقیتها بلدیم ولی کاش نیازمندا واقعا بردارن رودروایستی نداشته باشن!!
    • مریم ج ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
      0 0
      ..... آفرین به همشون
    • صددیقی ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
      0 0
      خداعاقبت بخیرشون کنه.
    • بی نام ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
      0 0
      دم مردم شیراز گرم . عجب کار قشنگی
    • طلبه قم ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
      0 0
      اين كار شما مصداق شجره طيبه و احسان به خلق است با تشكر از اين جوانان خوش ذوق
    • احمد ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
      0 0
      با سلام این طرح خوب وخدا پسندانه بیش از یک سال است که در استان ایلام شروع شده مردم هم بخوبی از آن استقبال کردند. فکر کنم اولین استان در کشور که این طرح را اجرا کرد استان ایلام بود. ولی جای تاسف دارد که صدا وسیما به این کار خدا پسندانه وانعکاس آن زیاد توجه ندارد؟!!
    • مهدی ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
      0 0
      این موضوع تا جایی که من میدونم اولین بار در شهرستان خوی انجام شده.
    • رضا ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
      0 0
      باید طرحشون تو مجلس به تصویب برسه که هر محل یک همچین جایی داشته باشه
    • مریم ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۵
      0 0
      درود فراوان به تمامی انسانهای خوب خدا که این طرح بسیار زیبا رو در شهرهای مختلف انجام دادند، ...
    • صادق ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۶
      0 0
      دم بچه های شیراز گرم احسنت به بانیان این حرکت خدا پسندانه