۲۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۲۲

ساری پاتوق شمشادخان‌ها

نبض سیاه بازی در شهر ۶ هزار ساله می‌تپد

نبض سیاه بازی در شهر ۶ هزار ساله می‌تپد

ساری - چراغ هنر اصیل سیاه‌بازی کشور با برپایی دومین جشنواره ملی و با حضور پیشکسوتان این هنر پس از هفت سال وقفه در شهر شش‌هزارساله ساری روشن شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهر ساری با پیشینه تمدنی شش‌هزارساله از امروز سه‌شنبه میزبان تنها بازمانده‌ها و هنرمندانی است که کلید هنر سیاه‌بازی کشور در دست آنان است و اگرچه هنر سیاه‌بازی و نمایش‌های سنتی روزهای ناخوشی را سپری می‌کند اما برپایی دومین جشنواره ملی سیاه‌بازی، روزنه امیدی فراسوی پویایی و رونق دوباره این هنر روبه فراموشی باز می‌کند.

اولین جشنواره هنر سیاه‌بازی هفت سال قبل و با مدد پیر سیاه‌بازی کشور سعدی افشار و محمد جونیان در مازندران برگزار شده بود، اکنون پس از هفت سال دوباره پیشکسوتان این هنر دورهم جمع شدند تا شمع روبه خاموشی هنر سیاه‌بازی را برافروزند.

شمشاد خان، عبدلی و آقا میرزا از شخصیت‌های دوست‌داشتنی سیاه‌بازی کشور دوباره با حضور عطا صفر پور و جواد انصافی بر پرده نمایش نقش بسته می‌شود.

محمد جونیان پیشکسوت هنر سیاه‌بازی که سابقه ۴۰ ساله در این رشته دارد و به‌عنوان دبیر دومین جشنواره ملی هنر سیاه‌بازی مازندران فعال است، با اعلام اینکه نمایش سیاه‌بازی ریشه کهن در ایران داشته و در دیگر نقاط دنیا بر اساس فرهنگ ادب هر کشوری راه‌یافته است، تصریح کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته نمایش‌های سیاه‌بازی پس از ظهور اسلام در ایران آغاز شد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر، با ابراز خرسندی از اینکه نمایش‌های سنتی سیاه‌بازی پس از هفت سال در قالب جشنواره سراسر احیاشده است ادامه می‌دهد: احیای نمایش‌های سنتی مهم‌ترین هدف این جشنواره ملی است.

جونیان هدف از اجرای این جشنواره را احیاء نمایش سیاه‌بازی در کشور بیان کرد و افزود: متأسفانه آن‌طور که بایدوشاید به هنر تئاتر توجه نشده و چراغ این هنر در حال خاموشی است.

وی ادامه داد: تاکنون نمایش‌ها به‌صورت جسته‌گریخته اجرا می‌شد ولی جشنواره برگزار نمی‌شد اما نمایش سیاه‌بازی با ارائه طرح از سوی مازندران به تهران و موافقت آن برپا می‌شود.

دبیر جشنواره سراسر نمایش‌های سنتی سیاه‌بازی مازندران افزود: پس از هفت سال با همکاری مرکز نمایش‌های سنتی به مازندران  قول داده شد اگر امسال جشنواره سیاه‌بازی به‌خوبی اجرا شد جشنواره سیاه‌بازی بین‌المللی در سال بعد در مازندران برگزار خواهد شد.

رقابت هنرمندان ملی در جشنواره سیاه بازی

در دومین جشنواره ملی سیاه‌بازی کشور در مازندران، ۳۶ اثر از ۱۶ استان و ۲۶ شهر به جشنواره ارسال شد که از بین آن، هفت اثر برای اجرا در جشنواره برگزیده‌شده است و ساری از روز سه‌شنبه میزبان ۱۰۰ هنرمند هنر سیاه‌بازی کشور است که به مدت چهار روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ عصر در سالن سلمان هراتی اداره کل ارشاد اسلامی مازندران به ایفای نقش می‌پردازند.

در این جشنواره جوایز ارزشمندی از لوح تقدیر تندیس و جوایز مالی برای آثار برگزیده در نظر گرفته‌شده و گروه‌های مازندرانی از تنکابن، بهشهر و ساری شرکت دارند که تندیس ویژه به همه گروه‌ها شرکت‌کننده اعطا خواهد شد.

 نمایش سیاه عوضی از استان همدان، مشق عشق از تهران، رام کردن زن سرکش از تهران، نوروز و پیروز از تهران، عروسی حاکم ملایر با دختر شاه‌پریان از زنجان، یا زر یا سر از استان گلستان، نمایش سیاه‌بازی ممنوع از مازندران و مسافری از هند از خراسان رضوی از نمایش‌های راه‌یافته به دومین جشنواره هنر سیاه‌بازی در مازندران است.

کد خبر 3000104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha