به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه « پاکستان»، هند و پاکستان آمادگی خود را برای انجام مذاکرات جامع اعلام کردند و در تلاشند اختلافات مرزی و امنیتی خود را از طریق مذاکرات جامع حل و فصل نمایند. اما دو طرف نگرانیهای خود را از مذاکرات مستقیم در مورد مسئله کشمیر ابراز داشته اند و بر این باورند این مذاکرات باید بطور محرمانه انجام شوند تا نتایج منفی در بر نداشته باشد.
نواز شریف و نارندرا مودی خواهان انجام مذاکرات محرمانه در مورد موضوع کشمیر هستند و برای این امر از فرستادگان ویژه خود کمک خواهند گرفت. اگر چه دبیر کل امور خارجه دو کشور درباره مسئله کشمیر با همدیگر گفتگو خواهند داشت اما نقش آنها بیشتر افزایش فضای اعتمادسازی بین دو کشور و گفتگو در مورد مناقشات مرزی و برقراری صلح و امنیت خواهد بود.
دو کشور سعی خواهند داشت از طریق مذاکرات محرمانه راه حلی برای مسئله کشمیر پیدا کنند. لازم به ذکر است در دوره «منموهن سینگ» نخست وزیر سابق هند و «پرویز مشرف» رئیس جمهور اسبق پاکستان دیدارها و گفتگوهای محرمانه ای در این مورد صورت گرفته بود.
«خورشید قصوری» وزیر خارجه اسبق پاکستان بارها اعلام کرده است: راه حلی مشترک برای مسئله کشمیر بدست آمد اما پیش نویس این توافقنامه به امضا دو کشور نرسید. در آن زمان مشاوران امنیت ملی دو کشور نیز پیشنهادات خود را جداگانه ارایه داده بودند.
«اس کی لامبا» فرستاده ویژه منموهن سینگ و «طارق عزیز» نماینده ویژه پرویز مشرف در دیدارهای 200 ساعته خود در «دبی» و «کاتماندو» پیش نویس توافقنامه ای در مورد مسئله کشمیر را آماده کرده بودند اما به امضا دو طرف نرسید. منموهن سینگ پیش نویس این توافقنامه را به «نارندرا مودی» نخست وزیر حال حاضر هند داده است و دو کشور هند و پاکستان به طور محرمانه در حال بررسی این توافقنامه هستند.
نظر شما