به گزارش خبرنگار مهر، حسین غفوری، ظهر امروز در سومین جلسه شورای حفاظ از منابع آب شهرستان یزد اظهار داشت: اقلیم خشک و وابسته به بارش همچنین بهره وری پایین آب نیز از دلایل بروز بحران آب در کشور و استان یزد است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
وی عنوان کرد: جداسازی شبکه آب شرب از سایر مصارف، جمع آوری آب شبکه های فاضلاب و تصفیه آنها و جایگزین کردن آن با چاه های آب کشاورزی و انسداد و پلمپ چاهها، فرهنگ سازی و آگاهی رسانی به مردم در زمینه حفاظت کمی و کیفی از منابع آب، راهکارهای مناسبی برای مدیریت منابع آبی است.
غفوری افزود: برداشتهای بی رویه از سفره های آب زیرزمینی موجب هجوم آبهای شور به سمت آبهای شیرین شده و کیفیت آبهای زیرزمینی را تغییرداده است و باید برای این موضوع نیز چاره اندیشی شود و میزان برداشت از منابع زیرزمینی را کنترل کرد.
فرماندار یزد نیز در این جلسه عامل اصلی افت سفره های زیرزمینی را برداشتهای بی رویه دانست و اظهار داشت: آبهای زیرزمینی جزو انفال است و هیچکس حق ندارد بدون مجوز از آن برداشت کند زیرا هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ عرفی اشکال دارد و باید با متخلفان برخورد شود.
محمود شاکری شمسی با اشاره به مسائل مطرح شده در مورد نصب کنتور هوشمند بر روی چاه ها بیان کرد: مدیریت منابع آب زیرزمینی با نصب کنتورهای هوشمند حجمی برای جلوگیری از برداشتهای مازاد بر پروانه بهره برداری چاه های آب موثر است و باید به کشاورزان در پرداخت هزینه نصب این کنتورها کمک شود.
معاون دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد نیز در این نشست اظهار داشت: ۵۰ درصد از چاه های دشت ابرکوه و حدود ۳۰ درصد از چاههای دشت هرات و مروست به کنتور هوشمند مجهز شده اند که طبق برنامه ریزی انجام شده، نصب کنتور هوشمند در دشت مروست تا پایان سال جاری به ۱۰۰ درصد می رسد.
سیدمحمد طباطبایی بیان کرد: در مورد آب قابل برنامه ریزی در دشت یزد- اردکان و برای رسیدن به ۴۴.۶ درصد صرفه جویی آب در این منطقه، چاههای این دشت باید کنتورهای هوشمند مجهز شود.
وی با اعلام زمان ۴۵ روزه برای افرادی که هنوز اقدام به نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای آب خود نکرده اند، خواستار همکاری دستگاههای اجرایی استان یزد در اجرای طرح تجهیز چاهها به کنتور هوشمند به ویژه در دشتهای مهم شد.
نظر شما