به گزارش خبرنگار مهر، با تصميم شوراي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران "آئين نامه اختصاص امتياز به نتايج طرح هاي تحقيقاتي" كه در جلسه ماه گذشته به تصويب اين شورا رسيد جهت اجرا ابلاغ شد و به همين منظور از 15 اسفندماه جاري ماده 7 تمامي قراردادهاي پژوهشي تغيير يافت.
نظر به اينكه نحوه عقد قراردادهاي پژوهشي در دانشگاه علوم پزشكي تهران، به صورت پروژه هاي پيمانكاري است و از آنجايي كه محصول نهايي پروژهها بيانگر موفقيت پروژه است، آئين نامه حاضر جهت مشخص كردن محصول نهايي طرح هاي تحقيقاتي و چگونگي اختصاص امتياز به اين محصولات تنظيم شده است.
لازم است كليه طرح هاي تحقيقاتي متناسب با بودجه پژوهشي تأمين اعتبار شده از منابع دانشگاه منجر به كسب امتياز حاصل شده از محصول نهايي آن طرح ها باشد.
بر اين اساس محصول نهايي طرح هاي تحقيقاتي شامل يك يا چند مورد مقاله، ثبت اختراع و يا به كارگيري تحقيق انجام شده است كه بايد داراي شرايطي از جمله كسب امتياز كليه طرح هاي تحقيقاتي حداكثر تا يك سال بعد از پايان طرح و كسب 5/2 امتياز در ازاي هر يك ميليون تومان بودجه را داشته باشد.
محورهاي كسب امتياز نيز شامل مقاله اصيل، نوآوري، اكتشاف، اختراع ثبت شده و بومي سازي فناوري، استفاده از نتايج طرح تحقيقاتي توسط مشتريان خارج از دانشگاه و استفاده از نتايج طرح در مديريت خدمات بهداشتي، درماني، آموزشي و پژوهشي يا در جهت بهبود شيوه هاي زندگي مردم است.
در بخش مقاله اصيل ( Original Article)، هنگامي كه مقاله به عنوان محصول نهايي يك طرح تحقيقاتي در نظر گرفته مي شود نحوه امتياز كسب شده از هر مقاله براساس جدولي خاص محاسبه مي شود.
بر اساس آن مقاله اندكس شده در مجلات ISI Web of science و مدلاين 20 امتياز دارد، مقاله علمي پژوهشي كه در EMBASE وCurrent Content و CINAHL وPcychinfo و Chemical Abstract و Biological Abstract ايندكس شده باشد نيز 12 امتياز خواهد داشت، مقاله اندكس شده در ساير بانك هاي اطلاعاتي معتبر 8 امتياز داشته و مقاله علمي پژوهشي فارسي 5 امتياز دارد.
در زمينه نوآوري، اكتشاف، اختراع ثبت شده و بومي سازي فناوري، بخش يا تمامي محصول نهايي يك طرح تحقيقاتي ميتواند ارائه گواهي مبني بر نوآوري (اختراع)، اكتشاف و يا بومي سازي فناوري ناشي از اجراي طرح تحقيقاتي باشد و منظور از آن اختراع، اكتشاف، بومي سازيهاي فناوري و ارائه تكنولوژي جديدي است كه بر مبناي طرح مصوب دانشگاه انجام شده و توسط مراجع معتبر و داراي صلاحيت به ثبت رسيده باشد.
مرجع اوليه براي تاييد اين محصول تصوير برگه ثبت اختراع و يا Patent به نام دانشگاه و مرجع نهايي براي تعيين ميزان امتياز ( گواهي ثبت اختراع در مراجع داخلي تا سقف 25 امتياز و گواهي ثبت در مراجع بينالملل تا سقف 35 امتياز ) شوراي پژوهشي دانشگاه است.
در خصوص استفاده از نتايج طرح تحقيقاتي توسط مشتريان خارج از دانشگاه، بخشي يا تمامي محصول نهايي يك طرح تحقيقاتي ميتواند گواهي مبني بر استفاده از نتايج طرح تحقيقاني توسط مشتريان خارج از دانشگاه ميتواند صنعت و مراجع دولتي باشد.
طرحهاي تحقيقاتي كه منجر به توليد در مقياس انبوه شده درصنايع دارويي، غذايي، تجهيزات پزشكي و مواد شوينده، آرايشي و بهداشتي شوند بايد از نتايج آن طرح ها جهت ارائه بهتر خدمات و محصولات استفاده شده باشد.
مرجع اوليه براي تاييد در اين دو بخش دفتر ارتباط با صنعت و مرجع نهايي براي تعيين ميزان امتياز شوراي پژوهشي دانشگاه است.
طرح هاي تحقيقاتي كه از نتايج آن در مديريت خدمات بهداشتي، درماني، آموزشي و پژوهشي يا در جهت بهبود شيوههاي زندگي مردم و در جهت ارتقاء سلامت جامعه استفاده شده باشد. متناسب با ميزان بهره برداري از نتايج آن امتياز كسب مي كنند و مرجع اوليه براي تاييد استفاده از نتايج توسط مراجع معتبر و يا سازمان بهره بردار بوده و در خصوص ميزان امتياز آن شوراي پژوهشي تصميم خواهد گرفت.
دانشگاه علوم پزشكي تهران به مدت 3 سال پياپي رتبه نخست پژوهش در ميان دانشگاه هاي تيپ يك كشور كسب كرده است.
نظر شما