به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله رضا استادی ظهر پنجشنبه در همایش ملی «عطارد خراسان» بزرگداشت ۷۰ سال مجاهدت علمی آیت الله عزیز الله عطاردی قوچانی در محل تالار قدس حرم مطهر حضرت رضا(ع) با اشاره به تحقیقات آیت الله عطاردی در حوزه حدیث، نهج البلاغه، امام رضا(ع) و خراسان بیان کرد: آیت الله عطاردی پس از فراگیری علوم لازم در حوزه حدیث درس خود را ادامه نداده و به صورت تخصصی به جمع آوری احادیث و مستندات مشغول شدند.
عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه ادامه داد: طلاب جوان نیز با تعیین هدف خود در ابتدای راه طلبگی در این مسیر گام بردارند.
وی با اشاره به مقایسه آثار آیت الله عطاردی با دیگر آثار حوزه احادیث از جانب برخی گروه ها و افراد گفت: آیت الله عطاردی تا مدت های زیادی در بین احادیث شناسان شناخته شده نبود و مقایسه آثار این عالم وارسته با دیگران اقدامی نادرست است چرا که آثار ایشان با توجه به امکانات دوران ایشان به نگارش درآمده بود و اکنون امکانات بسیار گسترش یافته است.
آیت الله استادی حضور و اقامت آیت الله عطاردی در حوزه علمیه ای در نزدیکی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در تهران را یکی از موفقیت های ایشان در تدریس ادبیات و روی آوردن به علم حدیث دانست.
وی مهم ترین عامل موفقیت در زندگی آیت الله عطاردی و دیگر بزرگان همچون امام راحل را توجه فوق العاده به نماز اول وقت دانست و تاکید کرد: آیت الله عطاردی در کنار تحقیق و پژوهش نماز جماعت نیز برگزار می کردند اما این عالم بزرگ هیچ گاه تحقیق و پژوهش را اولویت نخست خود قرار نداد.
عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه خاطرنشان کرد: طلاب جوان نیز باید دقت داشته باشند به فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی توجه کافی داشته و در کنار آن نماز اول وقت و حضور در بین مردم را نیز از اولویت های خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: پژوهشگران حوزه علوم اسلامی باید برای تحقیق و پژوهش با احادث معتبر آشنا بوده که در این زمینه آشنایی با کتب اربعه و کتاب کافی برای آن ها ضرورت دارد.
آیت الله استادی با تاکید بر اینکه پژوهشگران در یادداشت های خود دقت لازم را داشته و از سهل انگاری پرهیز کنند، تصریح کرد: در حال حاضر یادداشت های آیت الله عطاردی در خصوص حضرت رضا(ع) در منطقه خراسان به چاپ نرسیده است و این یادداشت ها باید با نام این عالم وارسته به چاپ رسد.
وی با اشاره به اینکه در طول زندگی انسان گاهی توفیقاتی به او از جانب خداوند می شود که انسان باید قدر این فرصت ها و توفیقات را بداند، اظهار کرد: یکی از توفیقاتی که به آیت الله عطاردی قوچانی شده بود پیشنهاد بررسی کتاب «تحف العقول» بود که این مسئله باعث شد مسیر زندگی این عالم بزرگ به سمت علم حدیث سوق پیدا کند.
عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه با اشاره به تاثیر برکت در زندگی انسان گفت: گاهی افرادی سالیان سال عمر می کنند و تلاش فراوانی در زندگی خود متحمل می شود اما در نهایت هیچ پیشرفتی ندارند اما گاهی برخی افراد همچون علامه طباطبایی با ۲۰ سال زحمت تفسیر وزین «المیزان» را از خود به یادگار می گذارد.
در پایان این مراسم از خانواده مرحوم آیتالله عزیزالله عطاردی و مقالات برگزیده این همایش تجلیل شد.
نظر شما