به گزارش خبرگزاری مهر- گروه استان ها: شهریور سال ۱۳۸۹ بود که مقام معظم رهبری در دیدار با کارآفرینان برای اولین بار واژه «اقتصاد مقاومتی» را مطرح کردند. واژه ای که با شدت یافتن تحریم های یک جانیه و غیر انسانی غرب علیه ایران بیان شد.
در همین دیدار بود که «اقتصاد مقاومتی» با مفهومی از کارآفرینی تعریف و راهکار رفع وابستگی کشور به کشورهای بیگانه شمرده شد. مقام معظم رهبری ارکان «اقتصاد مقاومتی» را مقاوم بودن اقتصاد، استفاده از همه ظرفیت های دولتی و مردمی، حمایت از تولید ملی، مدیریت منابع ارزی و مدیریت مصرف بیان کردند.
از سال ۸۹ تاکنون طرح های «اقتصاد مقاومتی» در بسیاری از استان ها، شهرستان ها و به ویژه روستاهای کشور اجرایی شده است. جهاد کشاورزی و سازمان بسیج سازندگی جزء نهادهایی هستند که در چند سال اخیر در زمینه اقتصاد مقاومتی و پرداخت تسهیلات به متقاضیان نقش تأثیرگذاری از خود نشان داده اند.
این سازمان ها تلاش می کنند تا با شناسایی توانمندی ها و استعدادهای موجود در جامعه با برنامه ریزی، برگزاری کلاس های آموزشی و پرداخت تسهیلات، کشاورزان را به اجرای طرح های «اقتصاد مقاومتی» ترغیب کنند. شهرستان صومعه سرا نیز در همین راستا با همکاری جهاد کشاورزی و سازمان بسیج سازندگی توانسته گام های موثری در این زمینه بردارد.
افزایش توانمندی و خودکفایی کشاورزی، هدف اقتصاد مقاومتی
رئیس اداره جهاد کشاورزی صومعه سرا در این باره در جلسه ظرفیت های اقتصاد مقاومتی این شهرستان که صبح شنبه برگزار شد، با مطرح کردن اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: متاسفانه در چند سال گذشته به دلیل پایین بودن درآمد کشاورزان، بسیاری از زمین های کشاورزی بلا استفاده رها شده و یا کاربری آن ها تغییر یافته است.
احمد پادیاب خودکفایی در زمینه امنیت غذایی را بسیار مهم دانست و افزود: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی رسیدن به خودکفایی در بخش های مختلف کشاورزی است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی صومعه سرا تصریح کرد: در همین راستا جهاد کشاورزی با همکاری بسیج سازندگی سپاه ناحیه صومعه سرا به شناسایی جوانان کشاورز نخبه پرداخته و با آموزش و اعطای تسهیلات، آن ها را به حضور در عرصه های مختلف کشاورزی ترغیب می کند.
وی به وجود ۱۵۲ روستا در شهرستان صومعه سرا اشاره و تأکید کرد: خوشبختانه در سال های اخیر با برگزاری کلاس های آموزشی و شناسایی استعدادهای کشاورزی شهرستان، گام های مناسبی در این زمینه برداشته شده است.
پادیاب افزود: برنامه ریزی و شناسایی هدف می تواند یک محصول را به توسعه و سوددهی برساند که جهاد کشاورزی صومعه سرا نیز با اجرای کشت تلفیقی و پرداخت تسهیلات اقتصاد مقاومتی شاهد پیشرفت های قابل توجهی در بخش کشاورزی شهرستان بوده است.
تخصیص ۲ میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی به صومعه سرا
بهزاد روانپاک مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه صومعه سرا نیز در این جلسه اظهار کرد با بیان اینکه یکی از اولویت های بسیج سازندگی در سال های اخیر، اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی در راستای منویات مقام معظم رهبری بوده است، خاطرنشان کرد: امسال دو میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی به شهرستان صومعه سرا تخصیص یافته است.
وی با اشاره به جذب ۷۰ درصدی این اعتبارات، گفت: یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان از اعتبارات فوق در قالب تسهیلات به ۵۹ متقاضی پرداخت و برای ۸۷ نفر شغل ایجاد شده است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه صومعه سرا تصریح کرد: از این اعتبارات در زمینه راه اندازی استخر ماهیان گرم آبی و سردآبی، مرزعه پرورش قارچ خوراکی، احیای باغات کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی، پرورش شترمرغ، فرآورده های لبنیاتی، گیاهان دارویی و زنیور عسل و ... هزینه شده است.
وی اقتصاد مقاومتی را یک چرخه تولیدی تعریف شده دانست و ادامه داد: برای پایداری این نوع اقتصاد در سطح روستاها و در بین کشاورزان، به دوره های آموزشی برای ارتقای سطح تولید و کیفیت محصولات، اعطای گواهینامه، حمایت مالی و رسیدن به تولید انبوه نیاز است.
روانپاک افزود: بعد از تولید، وجود بازار فروش برای عرضه محصولات تولید شده و کسب درآمد برای خانوار ضروری است که بخشی از این موضوع با راه اندازی بازارچه های موقتی و دائمی فروش محصولات کشاورزی قابل حل خواهد بود.
وی نقش این نمایشگاه ها را در کوتاه کردن دست واسطه ها و رسیدن سود به تولید کننده بسیار مهم برشمرد و گفت: سال گذشته اولین نمایشگاه توانمندی های روستائیان در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی با همکاری جهادکشاورزی، شهرداری صومعه سرا و بسیج سازندگی شهرستان برپا شد که نتایج مثبتی به همراه داشت.
مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه صومعه سرا با بیان اینکه نمایشگاه سال گذشته از جمله نمایشگاه های موفق در سطح استان بود، تصریح کرد: امسال نیز با تغییر مکان نمایشگاه، در راستای اعتلای سطح کشاورزی شهرستان، ترغیب سایر کشاورزان، جذب مشتری و بازاریابی برای محصولات تولید شده تلاش مضاعفی داشته ایم.
وی افزود: این نمایشگاه با ده غرفه روز دوشنبه در فضای مقابل هتل ابریشم با حضور رئیس سازمان بسیج سازندگی استان گیلان افتتاح می شود و به مدت یک هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب بر پا است.
نظر شما