به گزارش خبرگزاری مهر، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از کتاب دستنامه شهاب با هدف شناسایی استعدادهای برتر دانش آموزی اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگی های طرح شهاب این است که به استعدادهای برتر به عنوان تافته جدا بافته نگاه نمی شود و این استعدادهای برتر در همان محیط آموزشی عادی به تحصیل خود ادامه می دهند.
وی افزود : یکی از معضلات موجود در بنیاد ملی نخبگان نحوه شناسایی استعدادهای برتر است و روش های ما در این زمینه دچار نقص است که باید برطرف شود.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ، با استعدادهای برتر به گونه ای رفتار کرده ایم که آن ها متقاضی سهم نسل خود از کشور می شوند در حالی که پس از شناسایی آنها استعداد برتر محسوب شده و تازه درابتدای راه قراردارند و آن ها باید وظیفه خود را نسبت به کشور انجام دهند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به طرح شهاب که با هدف شناسایی استعدادهای برتر در مدارس طراحی شده است گفت : این طرح توسط بنیاد ملی نخبگان و مدیران ارشد آموزش و پرورش طراحی شده و مقام معظم رهبری نیز براجرای صحیح آن تاکید دارند به همین دلیل باید همه نهادهای ذیربط برای اجرایی شدن آن وارد شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با انتقاد از نحوه شناسایی استعدادهای برتر درکشور گفت : در حال حاضر مبنای شناسایی این استعدادها نفرات برتر کنکور و المپیادهای علمی است که این شیوه ناقص بوده و باید این استعدادها را از دوران دانش آموزی شناسایی کنیم.
وی با اشاره به تعداد دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت : ۵۰ هزار دانشجوی مشغول به تحصیل در خارج از کشور داریم که این تعداد ۱.۱ درصد جمعیت دانشجوی کشور است که می توانیم ادعا کنیم تعداد زیادی نیست اما میزان ماندگاری آن ها در این کشور ها مهم است که باید کاری کنیم که به کشور خود بازگردند.
معاون علمی وفناوری رئیس جمهور درادامه افزود : تحصیل دانشجویان در کشورهای دیگر تهدید محسوب نمی شود و به نوعی تبادل اطلاعات است اما ماندگاری آن ها در کشورها تهدید بزرگی است که باید برای این موضوع فکر کنیم.
به گفته ستاری فراهم کردن تسهیلات برای بازگشت آن ها به کشور و طراحی یک پلت فرم ضروری است زیرا آن ها سرمایه های اصلی کشور هستند و نباید با رفتن آن ها از کشور ساده برخورد کنیم و در طی این دوسال بنیاد فعالیت خوبی را در این زمینه آغاز کرده است.
وی با اشاره به وجود استعدادهای برتر در حوزه مهندسی کشور گفت : ایران بهترین استعدادها را در حوزه مهندسی دارد و در حال حاضر ۸۲ درصد دانشجویان ایرانی در آمریکا در حوزه مهندسی تحصیل می کنند که باید تمهیداتی برای بازگشت آن ها به کشور فراهم کنیم.
رئیس هیات امنای صندوق پژوهشگران و فناوران کشور، یکی از نقاط ضعف نظام آموزشی کشور در حوزه علوم انسانی است گفت : باید استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی را نیز شناسایی کنیم زیرا استعدادهای زیادی در حوزه هنر ، فرهنگ ، ادبیات و علوم انسانی داریم.
نظر شما