۲۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۵:۳۸

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور عنوان کرد:

فعالیت ۳ ایستگاه دائمی «جی.آی. اس» در همدان

فعالیت ۳ ایستگاه دائمی «جی.آی. اس» در همدان

همدان- رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور گفت: سه ایستگاه دائمی «جی.آی. اس» به‌منظور کنترل حرکت پوسته‌ای زمین در استان همدان فعال است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آزموده اردلان ظهر شنبه در شورای برنامه‌ریزی استان همدان بابیان اینکه امروزه نقش اصلی تصمیم‌گیری و توسعه را اطلاعات و دانش از محیط و پیرامون ایفا می کند، اظهار داشت: زمانی می‌توان به تصمیم صحیح رسید که از اطلاعات کامل استفاده کرد.

وی با تأکید بر اینکه با تصمیم صحیح می‌توان به توسعه پایدار دست‌یافت، افزود: توسعه پایدار حداکثر استفاده از منابع موجود را فراهم می کند و بر پایه زیرساخت‌های موجود، به محیط‌زیست آسیب نمی رساند.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور در ادامه سخنان خود بیان کرد: امروزه برای آنکه بتوان از منابع و امکانات به نحو احسن استفاده کرد باید داده‌های لازم را از شرایط و وضعیت مناطق مختلف داشته باشیم.

آزموده اردلان با اشاره به اینکه یکی از انواع اطلاعات شامل اطلاعات مکانی می‌شود، بیان داشت: این داده‌ها پردازش‌شده و بعد از آنها استفاده می‌شود.

اطلاعات مکانی برای تصمیم‌گیری مفید و مناسب هستند

وی با تأکید بر اینکه اطلاعات مکانی برای تصمیم‌گیری مفید و مناسب هستند، گفت: به‌واسطه اهمیت داده از دیرباز سامانه‌های اطلاعات مکانی در دستگاه‌های اجرایی مختلف ایجادشده و در هر دستگاه اجرایی واحد «جی‌آی‌اس» فعال است.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور بابیان اینکه اطلاعات مکانی در تصمیم‌گیری و تجزیه‌وتحلیل‌ها حائز اهمیت هستند، گفت: اولین نکته در به‌کار گیری داده مکانی موقعیت مکان است.

آزموده اردلان در ادامه با اشاره به اینکه باید به کاربران در مورد اطلاعات مکانی موقعیت دقیق ارائه شود، افزود: این کار به عهده سازمان نقشه‌برداری بوده که با ایجاد شبکه‌های مختلف خود فریم‌های مختلفی را ایجاد می‌کند تا امکان تعیین موقعیت را برای کشور پدید آورد.

وی تعداد نقاط مکانی در استان همدان را  که ۷۵۱ نقطه اعلام کرد و اظهار داشت: برای آنکه به کمک این نقاط ارتفاع را اندازه بگیریم باید این نقاط حفظ شود و آن را توسعه داد.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور بابیان این موضوع که مسئولیت هماهنگی و تولید اطلاعات در  استان به سازمان مدیریت واگذارشده است، گفت: سازمان نقشه‌برداری به شکل فنی فعالیت خود را انجام می‌دهد اما سازمان مدیریت پشتیبان طرح است.

آزموده اردلان از فعالیت سه ایستگاه دائمی «جی‌آی‌اس» در استان همدان خبر داده افزود: این سه ایستگاه در شهرستان‌های ملایر و نهاوند و همدان مستقر است و اگر تعداد بیشتر باشد کنترل برای حرکت‌های پوسته‌ای بیشتر خواهد بود.

شناسایی زیرساخت‌های و داده مکانی برای رشد و توسعه استان لازم است

وی بابیان اینکه ایستگاه‌های ذکرشده جزو مواردی است که می‌تواند در توسعه استان مدنظر قرار گیرد، بیان کرد: شناسایی زیرساخت‌های و داده مکانی برای رشد و توسعه استان لازم است.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور ادامه داد: برای استفاده از اطلاعات مکانی در بخش‌های مختلف ساماندهی و مرتب کردن داده‌ها موردنیاز بوده و نخستین قدم در این خصوص ایجاد شبکه ملی برای داده‌ها در کل کشور است.

آزموده اردلان اضافه کرد: در بخش‌های اجرایی باید اقداماتی صورت گیرد تا داده‌ها دست‌به‌دست هم داده و هرچه سریع‌تر در استان به‌عنوان یک زیرساخت استانی مورداستفاده قرار بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه ساماندهی داده‌ها و اطلاعات مکانی در هراستانی از موازی کاری‌های متعدد و هزینه‌های اضافی جلوگیری می کند، بیان کرد: برای اینکه از موازی کاری‌ها جلوگیری شود باید سازمان مدیریت استان به‌عنوان مرجع تکمیل‌کننده نیازهای نقشه‌برداری استان اقدام کند.

وی در این مورد گفت: باید بعدازاین تمام دستگاه‌های اجرایی استان که نیاز به نقشه‌برداری دارند موارد را به اطلاع سازمان برنامه برسانند تا سازمان اقدام کند و با حداقل هزینه بهترین خروجی برای استان را داشته باشد.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور بیان داشت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به‌عنوان منبع تجمیع کننده در مورد نقشه‌برداری اقدام می‌کند.

کد خبر 3003894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha