به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از محيط، همايش بين المللي " شرق شناسي وتحقيقات اسلامي وعربي" از سوي انجمن جهاني مسلمانان در دانشكده دارالعلوم دانشگاه المنيا مصر به منظور بررسي مسائل شرق شناسي و تحليل و تطابق مسائل اسلامي در تحقيقات شرق شناسان با حضور انديشمنداني از مشرق و مغرب 4 تا 6 مارس ( 13 تا 15 اسفند ) برگزار شد.
دكتر عبدالمنعم بسيوني رئيس اين دانشگاه اظهار داشت: هدف از برگزاري اين همايش شناخت امور شرق شناسان در ميراث عربي و اسلامي و شناخت اهداف آنها در استفاده از اين ميراث و تحليل و نقد مثبت و منفي اقدامات شرق شناسان در تحقيق از جهان عرب و اسلام است . در اين همايش سعي شده است تا مسائل مثبت و مشترك به منظور ايجاد تفاهم و گفتگو با ديگران به درستي فراهم تا ميراث فكري و تمدني اسلامي به طور صحيح شناخته شود.
دكتر موسي البر استاد دانشگاه قرآن كريم و علوم اسلامي سودان نيز در اين همايش با اشاره به رشد سريع اسلام گفت: اسلام به طور چشمگيري در جهان از شرق به غرب اشاعه يافت و اين مسئله علماي غربي را بر آن داشت تا تحقيقات ديني را ضرورتي اجتناب ناپذير دانسته و سعي در بررسي آن داشته باشند. به همين منظور تلاشهاي مداوم و مستمري به منظور شناخت اسلام و جهان عرب و اسلام انجام دادند و تحقيقات گسترده اي جهت پيشرفتهاي مسلمانان انجام شد.
دكتر البر با اشاره به اهداف شرق شناسان در جهان اسلام گفت: آنها از انجام اين تحقيقات اهداف گسترده اي داشتند، شرق شناسان غربي فكر مي كردند كه خود از پيشرفته ترين كشورها هستند، اما با تحقيقاتي كه به عمل آوردند اين نكته را دريافتند كه اين گونه نبوده و مسلمانان از آنها سبقت گرفته بودند. از اين رو سعي كردند اين اختلاف را با مسائل مختلفي بپوشانند، آنها مي خواستند جوامع اسلامي دين خود را تغيير داده، آنها را از دستيابي به جامعه انساني و بشري باز دارند و مانع پيشرفت و ترقي آنها شوند و زمينه اي براي عدم اتحاد و انسجام آنها به وجود آورند.
موسي البر افزود: اما مسلمانان نشان دادند كه از بدو تاريخ در تمامي زمينه ها و رشته ها كارآمد بودند و تحقيقات عظيمي را در زمينه هايي چون رياضيات، طب، فقه، نجوم و فلسفه انجام دادند و از پيشگامان تحقيقات علمي به شمار مي رفتند و اين غربيها بودند كه از پيشرفتهاي مسلمانان استفاده كردند تا ترقي كنند و در واقع كشورهاي اسلامي مهد تمدن جهان و فرهنگ و پيشرفت به شمار مي رفتند.
در اين همايش محورهايي چون شرق شناسات و تفكرات اسلامي بر اساس آيات قرآن و سنت نبوي و سيره او و فقه اسلامي و اصول و تاريخ اسلامي، شرق شناسان و تحقيقات ادبي و نقدي تحقيقات بلاغي و شرق شناسان و تحقيقات جامعه شناسي، روانشناسي، جغرافيا و تاريخ، مورد بررسي و تحليل قرار گرفت.
نظر شما