به گزارش خبرنگار مهر، فتاح محمدی شامگاه دوشنبه در نخستین همایش استانی توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی افزود: بوته کنی گیاهان خوراکی و دارویی به صورت گسترده و تخریب، تصرف و تغییر کاربری های گسترده اراضی ملی و منابع طبیعی بخشی از تعرض ها و دخالت های آشکار انسان در طبیعت است.
وی بر ضرورت نگاه توسعه محور و کارشناسانه در اجرای طرح های عمرانی، تولیدی و صنعتی تاکید کرد و اظهار داشت: تحقق واقعی توسعه پایدار تنها در گرو رعایت ملاحظات زیست محیطی است.
محمدی تصریح کرد: اصل بهره وری از طبیعت به هیچ وجه به منزله استفاده بی رویه و تخریب و نابودی منابع زیست محیطی نیست بلکه این امر تضییع حقوق دیگران و نسل های آینده است.
معاون استاندار، تخریب طبیعت را مصداق بارز بی عدالتی و تضییع آشکار حقوق دیگران و آیندگان دانست و اظهار کرد: حفاظت و حراست از منابع طبیعی و محیط زیست نیازمند یک عزم راسخ همگانی و مسئولیت پذیری عمومی به ویژه جوامع مدنی فعال در عرصه اجتماعی و فرهنگی است.
وی با مهم ارزیابی کردن نقش دانشگاهیان در حفاظت از طبیعت گفت: صیانت از محیط زیست باید به یکی از دغدغه های اصلی دانشجویان بدل شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نیز در این همایش گفت: هنوز اصل حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و پیوست های زیست محیطی در جامعه نهادینه نشده است.
عطا پورشیرزاد افزود: گرچه کارشناسان دلایل بروز پدیده گرد و غبار و تغییرات محسوس اقلیمی و آب و هوایی را تا حدودی امری فرامرزی می دانند اما نباید از دخالت ها و تخریب های زیست محیطی در اطراف و محیط پیرامون خود غافل شد.
وی بیان کرد: شرایط و کارکردهای اکوسیستم در حوزه زاگرس مرکزی به دلیل دخالت ها و تخریب های گسترده انسانی به شدت دچار آسیب و در معرض نابودی است.
پورشیرزاد تصریح کرد: شکار بی رویه گونه های جانوری، تخریب و بوته کنی گونه های گیاهی در سطح استان و رهاسازی پسماندها بدون توجه به ملاحظات زیست محیطی از جمله تهدیدهای زیست محیطی در سطح استان و زیست کره زاگرس مرکزی است.
نظر شما