به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مصطفی عباسی ظهر سه شنبه در نشست خبری گفت: از ابتدای سال تا پایان آذر ماه یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۹۵۰ خودرو درون شهرهای استان از سوی راهنمایی و رانندگی جریمه شده اند که ۹۲۴ هزار و ۸۱۶ مورد آن مربوط به شیراز است.
وی اضافه کرد: ۱۴ هزار و ۷۵ فقره از جریمه ها به خاطر معاینه فنی، ۴۰ هزار و ۵۸۱ فقره مربوط به عبور از محل ممنوع، ۹۵ هزار و ۸۰۰ فقره مربوط به سرعت غیرمجاز، ۱۷ هزار و ۱۵۶ فقره مربوط به عبور از چراغ قرمز، ۷۲ هزار و ۶۶۰ فقره مربوط به استفاده از تلفن، ۳۴۰ هزار و ۹۷۱ فقره مربوط به کمربند ایمنی و ۳۶ هزار و ۸۰۱ جریمه نیز به علت نگذاشتن کلاه در بین موتورسیکلت سواران بوده است.
رئیس پلیس راهور فارس همچنین گفت: بر اساس آمار پزشک قانونی استان طی هشت ماه اول سال در اثر تصادفات درون شهری ۲۷۹ نفر در سطح فارس جان خود را از دست داده اند که ۱۳۶ نفر از آن ها یعنی تقریبا ۴۹ درصد این آمار به شیراز اختصاص دارد.
سرهنگ عباسی بیان کرد: میزان جان باختگان فارس در تصادفات درون شهری در بازه زمانی مشابه سال گذشته معادل ۲۶۶ نفر و در شیراز نیز ۱۵۱ نفر بوده است.
وی اظهار داشت: شهر فسا با ۱۴ نفر جان باخته در هشت ماه اول سال گذشته و ۲۲ نفر در هشت ماه اول سال جاری، شهر کازرون با ۱۰ نفر جان باخته در هشت ماه اول سال گذشته و ۱۷ نفر در هشت ماه اول سال جاری، شهر مرودشت با هفت نفر جان باخته طی هشت ماه اول سال گذشته و ۱۳ نفر در هشت ماه اول سال جاری و شهر نی ریز به یک نفر جان باخته در هشت ماه اول سال گذشته و شش نفر در هشت ماه اول سال جاری بحرانی ترین شهرهای استان از نظر کشته شدگان تصادفات درون شهری هستند.
رئیس پلیس راهور فارس بیان کرد: درمجموع استان بیشترین آمار تصادفات درون شهری یعنی ۴۴ درصد از آن مربوط به موتورسیکلت هاست و از ابتدای سال تا به الان ۲۷ هزار و ۵۴۴ دستگاه موتورسیکلت در فارس توقیف شده اند که پنج هزار موتور سیکلت برای شهر شیراز بوده است.
سرهنگ عباسی ادامه داد: با این وجود در شهر شیراز بیشترین آمار تصادفات مربوط به عابران پیاده است چنانچه ۴۵ الی ۵۰ درصد از تصادفات شیراز به عابران پیاده اختصاص دارد و بیشترین تصادفات عابر پیاده در این کلانشهر به ترتیب در بلوارهای رحمت و مدرس رخ داده است.
وی گفت: به طور کل طی سال جاری آمار تصادفات درون شهری استان نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش یافته است.
رئیس پلیس راهور فارس در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: سیاست اداره راهنمایی و رانندگی کاهش تدریجی حضور افراد پلیس و مکانیزه شدن کنترل عبور و مرور است و به همین علت برای افزایش نیروی انسانی برنامه ای وجود ندارد.
سرهنگ عباسی افزود: ۱۵۰ دوربین نظارتی توسط شهرداری شیراز در نقاط مختلف شهر نصب شده که توسط نیروها در سه مرکز مانیتورینگ رصد می شود و این گامی در راستای مکانیزه شده کنترل است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، ۱۲ دوربین ثبت تخلفات نیز در شیراز وجود دارد که تعدادی از آن ها در بلوارهای چمران، رجایی، صنایع و جمهوری اسلامی نصب شده و یکی دیگر از آن ها نیز به زودی در بلوار رحمت نصب می شود.
رئیس پلیس راهور فارس با بیان اینکه طی چند ماه آینده ۲۰ کنترل ثبت تخلفات دیگر به شیراز می آید تصریح کرد: نصب دوربین در بلوارها تا حدی باعث کاهش تصادفات شده است.
سرهنگ عباسی تاکید کرد: می توان گفت شیراز بعد از تهران در سطح کشور از نظر مکانیزه کردن نظارت و مانیتورینگ جایگاه اول را دارد.
وی گفت: کنترل تخلفات توسط دوربین های نظارتی برنامه ای بوده که به شکل پایلوت در شیراز اجرا شده و الان از آن الگوبرداری به عمل آمده و تصمیم بر آن است که این برنامه به کل کشور تعمیم داده شود.
رئیس پلیس راهور فارس اظهار داشت: مرکز مانیتورینگ شیراز از ابتدای راه اندازی یعنی از اردیبهشت تا به هم اکنون ۵۰ هزار برگ جریمه صادر کرده است.
نظر شما