۵ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۴۶

حل معمای فسیل یک دایناسور در استرالیا

حل معمای فسیل یک دایناسور در استرالیا

دیرینه شناسان به تازگی اعلام کردند دایناسور مرموزی که ۱۹ سال پیش در استرالیا شناسایی شد متعلق به گونه ای متفاوت از این حیوانات عظیم الجثه بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فسیل دایناسور Kunbarrasaurus یکی از تازه ترین فسیلهایی است که در استرالیا شناسایی شده اما ساختار نسبتا متفاوت برخی اندامهای آن نسبت به سایر دایناسورها موجب شده تا دیرینه شناسان در طبقه بندی این جانور دچار مشکل شوند.

این دایناسور پوزه ای شبیه منقار طوطی و گوش داخلی بسیار شبیه به لاکپشت داشته است. تراکم استخوانها در زیر پوست جانور نیز برای دانشمندان جالب توجه بوده است.

اسکلت این دایناسور نشان می دهد که جثه چندان بزرگی نداشته و در حد و اندازه های گوسفند بوده است. کشف این فسیل در سال ۱۹۸۹ صورت گرفت و از آن زمان که حدود ۱۶ سال می گذرد مباحث مختلفی درباره تعلق این دایناسور به گونه های شناسایی شده وجود داشته است.

اکنون دیرینه شناسانی از دانشگاه کوینزلند دریافته اند که این دایناسور به گونه ای متفاوت از گونه ای که از قبل شناسایی شده تعلق دارد.

این گونه جالب توجه مانند کوروکودیلها دارای استخوانهایی در پوستش بوده که می توانسته به عنوان ابزار دفاعی از آنها استفاده کند و به همین دلیل به این دسته از گونه ها «دایناسورهار مسلح» هم گفته می شود.

دیرینه شناسان برای پرده برداشتن از معمای تعلق این دایناسور به گونه ای خاص، از فناوری های پیشرفته ای نظیر سی تی اسکن و بازسازی دوباره در دنیای سه بعدی استفاده کرده و مغز و گوش داخلی آن را به صورت رایانه ای بازتولید کردند.

کد خبر 3009931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha