۵ دی ۱۳۹۴، ۱۶:۱۰

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین:

آموزش و مدیریت واحد در حوادث غیر مترقبه قزوین جدی گر فته می شود

آموزش و مدیریت واحد در حوادث غیر مترقبه قزوین جدی گر فته می شود

قزوین- مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: آموزش تخصصی مردم و نیروها، مدیریت متمرکز در حوادث غیرمترقبه استان در اولویت قرار دارد تا ضمن ساماندهی عملیات امداد، آسیب ها به حداقل برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا گروسی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در سالن مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: پیشگیری از حوادث، آموزش برای همراهی و مشارکت مردم در حوادث از مهمترین برنامه های مدیریت بحران استان در دوران مدیریت جدید است.

وی افزود: به جای آنکه میلیونها تومان برای کاهش خسارات ناشی از سرمازدگی، خشکسالی، آتش سوزی و نابودی محصولات کشاورزی هزینه کنیم در یک برنامه ریزی منطقی میتوانیم مردم را آگاه کنیم تا دچار برخی حوادث نشوند و در حوادث غیرمترقبه نیز کمترین خسارت را متحمل شوند و خودشان قادر به مدیریت باشند.

گروسی تصریح کرد:درحادثه کولاک اخیر ۸۹۴ نفر از عوامل امدادی اعم از راهدار، امدادگر هلال احمر، پلیس راه، اورژانس، آتش نشانی، شهرداری ها، اوقاف و سایر نیروها به کمک مردم آمدند و توانستیم با مدیریتی منطقی و هماهنگ از این بحران موفق خارج شویم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین یادآورشد: در این عملیات ۲۲۸ تیم امدادی در منطقه و راههای برفگیر مستقر شدند و اقدامات موثری برای نجات جان در راه ماندگان و مسافران گرفتار در برف و کولاک انجام دادند و اگر مدیریت مناسبی نبود این حادثه می توانست به یک بحران دیگر تبدیل شود.

وی اضافه کرد: در این ماموریت ۶۲ دستگاه آمبولانس، ۳۵۷ دستگاه انواع ماشین آلات راهسازی، ۱۴ دستگاه ست نجات، به کار گرفته شد تا آسیب دیدگان نجات پیدا کنند.

گروسی اظهارداشت: در این بحران ۲۰ هزار نفر امدادرسانی شدند و چهار هزار و ۹۹۸ دستگاه خودرو از برف رهاسازی شد، بیش از ۱۳ هزار نفر اسکان داده شدند، چهار هزار و ۶۵۰ بسته غذا، ۲۵ هزار قرص نان، ۳۷ هزار و ۶۴ وعده غذایی در میان مسافران توزیع شد و ۱۷۰۰ نفر در شهرستانها توسط مردم کمک رسانی و اسکان داده شدند.

نقاط ضعف خود را برطرف می کنیم/ مدیریت واحد در حوادث ضروری است

وی بیان کرد: در نشست های تخصصی با نیروهای امدادی نقاط ضعف و قوت در مدیریت اخیر مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت تا بتوانیم در آینده بهتر عمل کنیم.

گروسی بیان کرد: یکی از آسییب ها و ضعف ها در مدیریت بحران نداشتن مدیریت متمرکز و واحد است و در کنار آن دخالت افراد غیر مسئول مشکل ساز می شود که با تاکید و پیگیری استاندار مقرر شده این تداخل برطرف شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین یادآورشد: برای رسیدن به نتیجه مناسب باید همه عملیات امدادی و نجات تحت یک مدیریت واحد انجام شود و سایر نیروها از یک محل د ستور بگیرند تا کارها به نتیجه برسد.

وی اضافه کرد: ارائه آمار و ارقام مختلف از وضعیت امدادی و خسارات ناشی از حوادث از سوی مسئولان متعدد از دیگر مشکلاتی است که باید برطرف شود.

گروسی اظهارداشت: از خبرنگاران هم انتظار داریم هر مسئولی را مجبور به پاسخگویی نکنند و از یک مرکز اطلاعات مربوط به حوادث را کسب کنند تا تفاوتی در آمارها ایجاد نشود.

همراهی مردم باید هدفمند شود

وی از حس انسان دوستی مردم برای کمک رسانی به دیگران در حوادث به عنوان سرمایه ای ارزشمند یاد کرد و گفت: معمولا در شرایط بحرانی و حوادث غیرمترقبه مردم به دلیل داشتن عواطف انسان دوستانه و آموزه های دینی بی ملاحظه به کمک دیگران می شتابند که گاهی این وضعیت می تواند برای همین افراد هم مسئله ساز شده و خدمات رسانی را هم دچار مشکل کند لذا باید این ظرفیت مدیریت و ساماندهی شود.

گروسی بیان کرد: باید بتوانیم از نیروهای مردمی با برنامه ریزی مناسب و به صورت منظم استفاده کنیم تا ضمن کاهش مشکلات از همه توانمندی ها برای امدادرسانی بهره ببریم.

ضعف های خود را با آموزش برطرف می کنیم

وی افزود: یکی از مسائلی که باید مورد توجه جدی قرار گیرد این است دکه به آموزش توجه جدی نشده است و برای نمونه وقتی مسیرها مسدود است برخی از شهروندان بدون توجه به هشدارهای پلیس وامدادگران از مسیرهای فرعی وارد مسیر اصلی می شوند و کمی جلوتر وقتی دچار برف و بوران شدند کمک می طلبند که مشکل ساز می شود.

گروسی بیان کرد: وقتی حتی یک نفر در برف دچار حادثه می شود ما باید یک اکیپ امدادی اعزام کنیم و گاهی نیازمند اعزام اکیپهای بعدی خواهیم بود در حالی که اگر مردم در شرایط بحرانی به هشدارها توجه کنند و وارد بحران و حادثه نشوند امکان خدمت رساتی بهتری برای دیگران فراهم می شود.

وی یادآورشد: به همین دلیل از این پس آموزش مردم، بخشداران، دهیاران، فرمانداران و سایر نیروها را در دستور کار قرار داده ایم تا اطلاعات لازم به دست اندرکاران امور امدادی و نیز مردم بخوبی منتقل شود تا بتوانیم قبل از هر اقدامی از آسیب ها و خسارات ناشی از حوادث پیشگیری کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین افزود: در حوزه آموزش به هر میزان هزینه کنیم تا چند برابر آن از اقدامات امدادی کاسته می شود لذا با جدیت آموزش و فرهنگ سازی را جدی خواهیم گرفت زیرا یک بی احتیاطی میتواند امدادگران متعدیرا درگیر کرده و هزینه زیادی به استان تحمیل کند.

گروسی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص نبود آشیانه تخصصی برای بالگرد امداد هوایی اظهارداشت: بالگرد اورژانس هوایی استان در حال حاضر در مرکز هواپیمایی خدمات ویژه مستقر شده اما به آشیانه تخصصی نیاز دارد و با برنامه ریزی انجام شده در این زمینه در صورت تامین اعتبار این مشکل نیز برطرف خواهد شد اما در شرایط کنونی مشکل خاصی نداریم.

وی بیان کرد: باید به سمتی برویم تا بیمه منازل، بیمه محصولات کشاورزی وآشنایی با حوادث برای همگان به یک مطالبه عمومی تبدیل شود تا بتوانیم حوادث را با خسارات کمتری پشت سر بگذاریم.

قزوین در ردیف استانهای حادثه خیز

مدیرکل مدیرت بحران استانداری قزوین اظهارداشت:  قزوین در ردیف ۱۱ استان در معرض حوادث غیر مترقبه است و در مقابله با بحران در شرایط قابل قبولی قرار داریم اما آمارهای دهه گذشته نشان می دهد استان قزوین بیشترین خسارت را از سرمازدگی، سیل، زلزله و خشکسالی آسیب دیده است.

گروسی گفت: در بیمه محصولات کشاورزی جدی هستیم و از بهره برداران درخواست می کنیم در فرصت باقیمانده نسبت به بیمه کردن محصولات اقدام کنند.

نصب ایستگاه لرزه نگاری در چهار نقطه استان

وی بیان کرد: ایستگاههای لرزه نگار در چهار نقطه استان مستقر شده و پنچ پایگاه امدادی هم در قزوین، تاکستان، اقبالیه، چوبیندر، ناحیه شهری مهرگان دایر شده است.

گروسی در خصوص امکانات لجستیک مدیریت بحران هم گفت: ۳۷ دستگاه پایگاه اورژانس در استان فعال شده که ۲۶ پایگاه در جاده ها، ۱۰ پایگاه شهری و یک پایگاه هوایی است.

وی بیان کرد: پلیس راه نیز با هفت پایگاه جاده ای و یک ستاد فرماندهی، راهداری با ۲۴ راهدارخانه، هلال احمر با ۲۰ پایگاه شامل ۱۴ پایگاه ثابت، پنج پایگاه موقت و یک پایگاه هوایی در شرایط بحرانی در امدادرسانی مشارکت می کنند.  

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین همچنین گفت: یکبیمارستان صحرایی با ظرفیت استقرار ۴۵ تخت و یک اردوگاه اسکان ۱۰۰ نفره هم در استان وجود دارد که مورد استفاده قرار می گیرد.

آموزش خبرنگاران تخصصی حوزه بحران
     
گروسی ضمن تشکر از رسانه ها برای اطلاع رسانی در حوادث غیرمترقبه و آگاه سازی مردم تصریح کرد: باید خبرنگاران این حوزه هم به صورت تخصصی اطلاع رسانی کند که در این زمینه آمادگی داریم با برگزاری کلاس های آموزشی خبرنگاران را با موضوعات این بخش بیشتر آشنا کنیم.

 

کد خبر 3009978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha