رسول جلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۶۶ درصد عامل خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی سرمازدگی و ۱۵ درصد ناشی از بارش تگرگ بود اظهارداشت: متاسفانه اعتبارات لازم برای جبران بخشی از خسارت وارده به بخش کشاورزی آذربایجان غربی طی ۳ سال گذشته تخصیص نیافته است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار موجود سالانه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از حوادث غیر مترقبه به بخش کشاورزی در سطح کشور وارد میشود عنوان کرد: سهم استان آذربایجان غربی در سال ۹۴ حدود شش هزار و ۶۰ میلیارد ریال و معادل ۵.۵ درصد خسارت کل کشور است.
جلیلی ادامه داد: این در حالی است که پرداخت غرامت که در پایان دوره زراعی انجام میشود، مبنای غرامت پرداختی به خسارت دیدگان بر اساس هزینههای تولید است و درآمد کشاورز در نظر گرفته نمیشود در این راستا خسارت دریافتی باعث جبران بخش ناچیزی از خسارت وارد شده به بهره بردار میشود.
۳۱ مورد از ۳۴ موارد ریسک پذیر در بخش کشاورزی آذربایجان غربی روی میدهد
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه خسارات وارده به بخش کشاورزی موجب میشود بخشی از درآمد ناخالص استان در بخش کشاورزی از دسترس خارج شود افزود: کشاورزی از مهمترین بسترهای اقتصادی استان بوده و ریسک پذیری بالایی در بین شاخههای طبیعی و غیرطبیعی دارد، چنانکه ۳۱ مورد از ۳۴ موارد ریسک پذیر در استان در بخش کشاورزی مصداق پیدا میکند.
وی با اشاره به سهم ۲۱ درصدی کشاورزی از سهم ارزش افزوده استان حاصل از تولید در بخش کشاورزی است افزود: ۶۰ درصد از ارزش افزوده استان نیز به خدمات اختصاص یافته که بیش از ۵۰ درصد از این میزان به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
جلیلی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی در اشتغال استان ۳۷ درصد است گفت: درآمد کشاورزی به عواملی مثل بازار داخلی و خارج و خسارتهای وارده به این بخش بستگی دارد و باید با رفع مشکلات، به توسعه توانمندیها در این زمینه پرداخته شود.
بیمه کشت محصولات پاییزه آذربایجان غربی در سالجاری ۱۸ درصد افزایش دارد
وی با بیان اینکه ۱۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم پاییزه استان بیمه شده است از افزایش ۱۸ درصدی بیمه کشت پاییزه خبر داد و گفت: دو هزار هکتار از باغات استان بیمه شده است که نسبت به سال قبل شاهد کاهش سطح بیمه بودیم و دلیل آن عدم پرداخت به موقع خسارتها بود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یاد آور شد: هر چند کشاورزان برای بیمه باغات تا پایان دی ماه فرصت دارند و امیدواریم در این مهلت، شاهد افزایش سطح بیمه در این زمینه باشیم.
جلیلی اضافه کرد: امسال جهت حمایت از کشاورزان علاوه بر منابع مالی صندوق بیمه کشاورزی استمهال مطالبات بانکها از کشاورزان خسارت دیده در قانون بودجه سال ۹۴ منظور شده است که در صورت اجرای قانون هزینههای مربوط از محل اعتبارات ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور تأمین خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش تعهدات بیمه گری، پرداخت به موقع غرامتها، اعمال مدیریت ریسک از طریق صندوق بیمه کشاورزی در راستای کاهش خسارت، کاهش بروکراسی اداری و ساماندهی کارگزاران، پوشش تمامی خطرات نو ظهور و اجرای بیمه فراگیر و بیمه تکمیلی از مهمترین اقدامات سازمان در راستای کاهش میزان خسارات این بخش است.
آذربایجان غربی سالانه ۶.۲ میلیون محصول کشاورزی تولیدی میکند
جلیلی تدوین برنامه تغییر الگوی کشت باغات با شرایط آب و هوایی موجود، تهیه نقشه مناطق حساس به سرمازدگی برای محصولات باغی، بررسی سازگاری زمان گلدهی ارقام بادام و زردآلو با شرایط حاکم چندین سال گذشته در استان، معرفی ارقام مقاوم به سرمازدگی در محصولات باغی، استفاده ازتجربیات استانها و کشورهای موفق در خصوص مقابله با سرمازدگی و خشکسالی، تدوین برنامه تغییر روشهای آبیاری و ماشینآلات با هدف مصرف بهینه آب کشاورزی را از دیگر برنامههای سازمان در زمینه پیشگیری و مقابله با حوادث غیرمترقبه عنوان کرد.
آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که سالانه ۶.۲ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی از آن برداشت میشود.
وجود مناطق کوهستانی و بارشهای شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال از آذربایجان غربی استانی سیل خیز ساخته که همه ساله خسارات مادی و معنوی زیادی را اهالی آن متحمل میشوند.
نظر شما