خبرگزاری مهر - گروه استانها: حدود ۱۸ سال پیش بود که به دنبال آتشسوزی در مدرسهای در شهرستان «شفت» استان گيلان به دنبال وزش باد شديد و آتش گرفتن بخاری كلاس و آسیب دیدن معلمی به دلیل نجات دانشآموزانش از قلب آتش، دغدغه استانداردسازی وسایل گرمایشی در کشور مطرح شد و این در حالی است که علیرغم حادثه مدرسه «سفیلان» در لردگان، آتشسوزی مدرسهای در «مرودشت» و حادثه مدرسه «شینآباد» که حال و آینده چندین دانشآموز دختر این روستا را در خود بلعید هنوز اقدامی جدی را در خصوص استانداردسازی وسایل گرمایشی در مدارس شاهد نبودهایم.
در این راستا مدارس استان اصفهان نیز به لحاظ بهرهمندی از وسایل گرمایشی حالوروز خوبی ندارد و با دارا بودن ۱۳ هزار و ۴۲۷ کلاس درسی که با وسایل گرمایشی غیراستاندارد گرم میشوند در این زمینه رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که بسیاری از شهرستانهای استان اصفهان جزء سردترین نقاط کشور هستند و در این زمینه میتوان از شهرستانهای فریدن، فریدونشهر و سمیرم اشاره کرد که در گرمترین روزهای سال نیز در وضعیت دمایی نزدیک به صفر درجه سانتیگراد به سر میبرند و در زمستان نیز در اغلب روزها در وضعیت دمایی زیر صفر درجه سانتیگراد هستند.
فاصله ۱۵ کیلومتری دلیل گازرسانی نشدن به ۶۰ روستای فریدونشهر
ناصر اسدی، فرماندار فریدونشهر در این راستا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به گازرسانی نشدن ۶۰ روستای این شهرستان میگوید: فاصله بیش از ۱۵ کیلومتری روستاهای فریدونشهر با لوله اصلی گاز دلیل گازرسانی نشدن به این روستاها عنوانشده است.
وی که معتقد است بسیاری از روستاهای شهرستان فریدونشهر در منطقه پیش کوه و پشت کوه مستقرشده است، ادامه میدهد: در این راستا در این شهرستان و تا قبل از فرارسیدن فصل سرما سوخت موردنیاز برای روستاییان ذخیرهشده است.
فرماندار فریدونشهر همچنین با اشاره به فرسوده بودن بیش از ۱۰ مدرسه در شهرستان فریدونشهر ابراز میکند: به همین دلیل تعدادی از مدارس را تخلیه و مدارس استاندار را دونوبته کردهایم.
۱۸ مدرسه فریدن تخریبی است
فرماندار فریدن نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص استانداردسازی مدارس شهرستان متبوعش میگوید: خوشبختانه در شهرستان فریدن وسایل گرمایشی هیچ مدرسهای با نفت و گازوییل شعلهور نمیشود.
اما اسفندیار تاجمیری در خصوص استاندارد نبودن بخاریهای گازی مورداستفاده از مدارس شهرستان فریدن سخن میگوید و ادامه میدهد: باید توجه داشته باشیم که استفاده از بخاری گازی نیز بهنوعی غیراستاندارد است و برای استفاده در مدارس ناایمن و هرچه سریعتر باید این سیستم گرمایشی به سیستم حرارت مرکزی تغییر پیدا کند.
فرماندار فریدن نیز در ادامه به تخریبی بودن ۱۸ مدرسه در این شهرستان اشاره میکند و میافزاید: در طول سالیان گذشته و پس از انقلاب تنها هفت مدرسه در سطح شهرها و ۹ مدرسه در سطح روستاهای فریدن بهصورت نوساز ایجادشده است.
پنج درصد وسایل گرمایشی نفتی ۱۰ درصد از دانشآموزان اصفهانی را گرم میکند
عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه ۵ درصد از سیستمهای گرمایشی مدارس استان اصفهان با استفاده از نفت شعلهور میشوند، ادامه میدهد: این تعداد مدارس به ۱۰ درصد از دانشآموزان سطح استان اصفهان خدماترسانی میکند.
وی با تأکید بر اینکه تعدادی از مدارسی که با استفاده از نفت گرم میشوند در مناطق سردسیر استان قرار دارند، میافزاید: با توجه به اینکه تردد در مناطق سردسیر استان بعضاً در هنگام بارشها با مشکل مواجه میشوند بهتر است که با اندیشیدن تمهیدات لازم از بروز وقایع احتمالی در مدارس جلوگیری شود.
مقتدایی با تأکید بر اینکه سازمان نوسازی مدارس کشور باید هر چه سريعتر مدارس روستايی را به سيستم گرمايشی استاندارد مجهز کند، میافزاید: در این راستا با مسئولان و انجمنهای نوسازی مدارس مذاکراتی را انجام دادهایم که ضرورت دارد هرچه زودتر به وعدههای دادهشده تحقق بخشیده شود.
وی بابیان اينکه سال گذشته مجلس شورای اسلامی بودجه کافی برای بازسازی و مقاومسازی مدارس در اختيار وزارت آموزشوپرورش قرار داده است، میگوید: سازمان نوسازی مدارس آموزشوپرورش کشور با اقدامات لازم و سريع میتواند روند ايجاد رخدادهای ناخواسته دانشآموزی را به صفر برساند.
نیاز به اعتبار ۸۰ میلیارد تومانی برای استانداردسازی وسایل گرمایشی استان
اما محمدحسین سجاد، مدیرکل نوسازی و بهسازی مدارس استان اصفهان نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر از وجود ۲۶ هزار و ۴۰۰ کلاس درس در استان اصفهان سخن میگوید و ادامه میدهد: تا قبل از آغاز بکار دولت یازدهم تنها هفت هزار و ۴۰۰ مدرسه با وسایل گرمایشی استاندارد گرم میشوند.
وی با اشاره به استانداردسازی وسایل گرمایشی دو هزار و ۳۶۸ کلاس درس در سال ۹۲ و همچنین استانداردسازی گرمایشی سه هزار و ۲۰۵ کلاس درس در سال ۹۳ اضافه میکند: در حال حاضر ۱۳ هزار ۴۲۷ کلاس درس بهصورت غیراستاندارد گرم میشوند و تا پایان سال جاری سه هزار و ۶۵۸ کلاس دیگر در سطح استان به سیستم گرمایشی استاندارد تجهیز خواهند شد.
مدیرکل نوسازی و بهسازی مدارس استان اصفهان بابیان اینکه با استانداردسازی سه هزار و ۶۵۸ مدرسه تا پایان سال جاری تنها ۹ هزار و ۷۶۹ کلاس درس در استان اصفهان غیراستاندارد گرم میشوند، اضافه میکند: اعتبار موردنیاز برای استانداردسازی گرمایشی مدارس استان ۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه میدهد: مهمترین دلیل استانداردسازی نشدن وسایل گرمایشی و فضاهای آموزشی مدارس استان اصفهان و دیگر مدارس کشور کمبود اعتبارات با توجه به رکود کشور بوده است.
وعده های مسئولان در راستای حذف وسایل گرمایشی غیر استاندارد در مدارس در حالی ادامه دارد که با آغاز فصل سرما بسیاری از دانش آموزان همچنان با خطر آتشسوزی در مدارس دست و پنجه نرم میکنند.
خبرنگار: مریم یاوری
نظر شما