به گزارش خبرنگار مهر، دكتر "سيد مصطفي مصطفوي داراني" در سال 1289 هجري شمسي در داران واقع در صد و بيست كيلومتري غرب اصفهان ديده به جهان گشود. پدرش فردي روحاني و از شاگردان "جهانگيرخان قشقايي" و از دوستان "سيد حسن مدرس" بود.
دكتر مصطفوي دوران تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در فريدن و دبيرستان سعدي اصفهان گذارند و در سال 1312 تصديقنامه علوم فيزيك، شيمي و طبيعيات خود را دريافت كرد.
شوق آموختن طب او را به دانشكده پزشكي تهران كشاند و دوران تحصيل او با حضور اساتيد بزرگي مصادف شد و خود او نيز بارها از زنده ياد دكتر "محمد قريب" پايه گذار طب كودكان در ايران به نيكي ياد مي كند.
دكتر مصطفوي دوران كارورزي پزشكي خود را در بيمارستان "گوهرشاد حسابي" گذارند و در دوره دانشجويي براي تأمين مخارج تحصيلي خود به تدريس در مدرسه "تربيت نسوان" از نخستين مدارس دخترانه تهران، پرداخت و پس از آن با نوه مدير آن موسسه ازدواج كرد.
پس از پايان تحصيلات پزشكي، دكتر مصطفوي جوان به زادگاه خود بازگشت تا به خدمت به مردم آن ديار بپردازد و از 1319 تا 1384 به مدت بيش از 60 سال به طبابت پرداخت.
او سي سال در فريدن و داران، سال هاي بسياري در شهرهايي مانند آستارا، زنجان، نجف آباد و 17 سال در اصفهان به درمان بيماران پرداخت.
دكتر "سيد مصطفي مصطفوي داراني" نه تنها بسياري از بيماران را به رايگان معالجه مي كرد بلكه گاهي هزينه دارو و ساير مخارج آنها را نيز از كيسه فتوت خود مي پرداخت.
او در گفتگويي عشق به مردم را سبب طول عمر خود مي داند و گفته است: « من بر اثر خدمت به مردم و عشق به خدمت كردن با نشاط هستم و عمرم طولاني شده است و در سن 92 سالگي هنوز هم هر روز دو ساعت راه مي روم.»
دكتر مصطفوي در اقداماتي خيرخواهانه و انسان دوستانه در داران و فريدن به احداث حمام، مسجد و اهداي 52 قطعه زمين دويست متري به افراد نيازمند فاقد مسكن در منطقه صنعتي داران و واگذاري باغ شخصي جهت امور فرهنگي و رفاهي معلمان منطقه فريدن پرداخته است. او 6 فرزند دارد كه همگي مدارج دانشگاهي را پيموده اند.
مراسم تجليل و تقدير از چندين دهه خدمات علمي و اجتماعي دكتر "سيد مصطفي مصطفوي" امروز ساعت 14 در موزه ملي تاريخ علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران برگزار مي شود.
نظر شما