عبدالرحمان رستمیان با انتقاد از موازی کاری و همپوشانی سازمانها برای رفع نیاز محرومان جامعه که مانع انسجام علمی و عملی برای رسیدگی موفق به خانوادههای نیازمند و معلولان تحت حمایت آنها است به خبرنگار مهر اظهار داشت: مهارتآموزی و توانمندسازی محرومان و معلولان یکی از اهداف موردتوجه دولت و مجلس شورای اسلامی است اما دراینباره باید از اتحاد و انسجام سازمانی خاصی برخوردار باشیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر برخی از سازمانها همپوشانی عملکردی دارند و وجود نهادهای مختلف حمایتی دولتی و شبهدولتی به عدم شناسایی دقیق نیازمندان منجر شده است.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این راستا لازم است عملکردها بهگونهای اتخاذ شود که از موازی کاری دوری کرده و برای رسیدگی به محرومان و معلولان از نظام اطلاعاتی کارآمدی برخوردار باشیم.
رستمیان بر ضرورت حمایت مالی از بهزیستی تأکید کرد: اما نه بهگونهای که با حمایتهای مالی، بهزیستی را به مجموعهای تبدیل کنیم که برخی بخواهند آنجا را محل درآمد خود قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه بهزیستی را باید مقدمهای برای رسیدن به زندگی بهتر بدانیم، خاطرنشان کرد: با ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی مردم از طریق حمایتهای اجتماعی و توانمندسازی آنها باید بتوانیم از ظرفیتها و استعدادهای خدادادی محرومان برای رشد و توسعه کشور استفاده کنیم.
نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم اختصاص بودجه و درآمد یارانهها و حمایتهای لازم از معلولان اظهار داشت: فضاهای شهری، فضای زندگی اجتماعی شهروندان است و باید قابلاستفاده برای عموم مردم اعم از افراد سالم و معلول باشد و بنابراین طراحی شهرها برای افراد معلول و کمتوان یکی از نیازهای اجتماعی و بسیار مهم است.
رستمیان افزود: همچنین برای رفاه معلولان در تردد و استفاده وسیله نقلیه عمومی لازم است به فکر مناسبسازی ناوگان حملونقل شهری باشیم تا این قشر نیز بتوانند ارتباط مؤثری با جامعه ایجاد و بهدرستی با مشکلات مقابله کنند.
وی یادآور شد: باید با برگزاری کلاسهای آموزشی در راستای بالا بردن مهارتهای زندگی، استعدادهای معلولان را شکوفا کرده و از وابستگی صرف آنها به دولت و خانوادههایشان کاهش دهیم.
نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح مالیات بر کالاهای آسیبرسان و محصولات خارجی مانند عروسکهای وارداتی افزود: با افزایش ۱۰ درصدی مالیات بر این امر سعی میشود تا از محل این درآمدها سازمان بهزیستی به تجهیز و نوسازی و تهیه مواد لازم در مهدکودکها مبادرت ورزد.
رستمیان در خاتمه گفت: اگر به کالاهای آسیبرسان مالیات بیشتری وارد کنیم هم میتوانیم بهنوعی در عدم توجه و مصرف آن مؤثر باشیم و هم به بهزیستی و خانوادههای نیازمند تحت پوشش این مجموعه بزرگ امدادرسانی کنیم.
نظر شما