به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا فراست طلب ظهر یکشنبه در بازدید از زندان مرکزی قزوین گفت: با اجرای دقیق مقررات و قوانین باید فضایی آرامش بخش را در زندان فراهم کنیم تا زندانيانی با روح و روانی سالم و کمترین استرس را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: زندانیان بدليل دوری از خانواده و سلب آزادی، فشار و تنش های زيادی را تحمل می کنند و زندان معمولا فشارهای روحی خاص خود را برای محبوسان دارد لذا برای كاهش فشارهای روحی و روانی توجه به فعاليت های تربيتی در زندانهای قزوین جدی گرفته شده است.
فراست طلب یادآورشد: در زمینه ایجاد آرامش و شرایط روحی و روانی مناسب از سوی مسئولان زندان تلاش مضاعفی صورت می گیرد تا بتوانیم دغدغه های روحی زندانیان را کاهش دهیم.
وی یادآورشد: همه موقعیتهای اضطراب آور و تنش زا در زندان با دقت موشكافانه مورد بررسی قرار می گيرد و تلاش می شود با تحليل درست و بموقع موقعیتهای پرفشار دربين زندانيان راههای پيشگيرانه و مقابله صحیح با آن اجرا شود.
مدیرکل زندانهای استان قزوین بیان کرد: اگر مسائل تنش زا و استرس آور بموقع پیشگیری نشود برنامه های باز پروری در زندانها تاثیر لازم را نخواهد داشت.
فراست طلب اضافه کرد: درحال حاضر بيش از ۶۰۰ نفر از زندانيان در مقاطع مختلف مشغول تحصيل هستند تا از این دوران بتوانند برای علم آموزی هم استفاده کنند و دوران حبس آنها به خوبی سپری شود.
وی اظهارداشت: دوران تحمل زندان هر چند آثار و تبعات منفی دارد اما فرصتهای قابل توجهی را نيز برای اصلاح افرادی که دچار اشتباه وخطا شده اند فراهم می کند و ما نیز با توجه به این فرصت تمهیدات لازم و شرايط فرهنگی، ورزشی، علمی و تحصيلی در زندانها را به گونه ای فراهم کرده ایم تا افراد استعدادهای بالقوه خود را در زمینههای مختلف آزمایش کرده و بتوانند تغييرات اصلاحی لازم را در خود ایجاد کنند.
فراست طلب بیان کرد: فرصت ایجاد شده در زندان در قالب نظام برنامه ای به عنوان ويژگي زندانبانی اسلامی مورد توجه جدی قرار گرفته تا برنامه های تاثیرگذاری عملیاتی شود.
فراست طلب گفت: برای كاهش تنش های رفتاری در میان محبوسان تلاش می کنیم زندانيان را به یادگیری و کسب مهارتهای جدید تشویق کنیم تا مددجویان به جای نا امیدی و یاس و سرخوردگی احساس مؤثر بودن کنند و از برنامه های مقید هم برخوردار شوند.
وی یادآروشد: با بررسی فعاليت های تربيتی زندانها خوشبختانه می توان گفت نشاط معنوی در اکثر زندانيان ایجاد شده و كمتر زندانی بدنبال انزوا طلبی و تنهایی است و اين حركت رو به رشد با اجرای برنامه های فرهنگی، آرامش دهی و فضا سازی تربيتی در زندانها محقق شده و همواره مورد توجه مستمر قرار می گیرد.
فراست طلب گفت: افرادی که روابط اجتماعی قوی دارند و قادرند نگرانیها و مشکلات خود را با افراد مطمئنی در میان بگذارند مسير زندگی خود را روشن تر دیده و در عین حال روش های سالم و اجتماع پسندی را هم انتخاب می كنند که اين الگوی تربيتی در برنامه هاي اجتماعی درمان مدار زندانها مورد توجه قرار گرفته و توسعه یافته است.
وی افزود: باید به گونه ای رفتار کنیم تا کمک گرفتن به موقع زندانيان از متخصصين حوزه های مختلف به طور مستمر ممکن باشد و این موضوع در هیچ شرایطی مورد غفلت قرار نگیرد ز یرا امور روان شناسی و تربیتی می تواند تنش های درونی زندانیان را بشدت کاهش دهد.
فراست طلب اظهارداشت: تقویت اعتقادات مذهبی تاثیر بسزایی در تغيير تفکر، رفتار و روابط اجتماعی افراد زندانی دارد و سلامت روانی افراد را تضمین میکند و اجرای برنامه های مذهبی و اعتقادی در زندانها ثابت کرده رفتارهای زندانیان در دروان تحمل كيفر بسیار بهنجار و بدور از هرگونه فشار و تنش اصلاح پذیر شده است.
مدیرکل اداره زندانهای استان قزوین همچنین در گفتگو با تعدادی از زندانیان از نزدیک در جریان درخواستهای آنان قرار گرفت و در خصوص رفع مشکلات آنان دستور لازم را صادر کرد.
نظر شما