به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار شامگاه امروز دوشنبه در شورای اداری استان خوزستان اظهار کرد: خوزستان دارای خصوصیت های ویژه ای است. این استان علاوه بر مرز دریایی، مهمترین تالاب های کشور یعنی هورالعظیم و شادگان و همچنین رودخانه شریانی کارون را هم دارد.
وی افزود: در حقیقت خوزستان، جایگاه زیست محیطی ویژه ای به دلیل مناطق جلگه ای، تنوع گیاهی و جانوری فوق العاده دارد. البته سرآمد همه اینها سرمایه انسانی و اجتماعی است که از هر جهت استان خوزستان را برجسته می کند.
ابتکار عنوان کرد: همه شرایط حساس منطقه را می دانیم و متأسفانه برخی کشورهای منطقه به دنبال تنش زایی در شرایطی که باید به وحدت و همگرایی در جوامع اسلام بیندیشیم و تلاش کنیم، هستند. اقداماتی که عربستان انجام داد به خصوص برای شهادت آیت الله نمر نکوهیده است ولی ما هم باید مصالح کشور را در این شرایط نگه داریم.
مصالح کشور مورد تهدید قرار نگیرد
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران ادامه داد: باید به این مسئله توجه داشته باشیم که واقعا اقدامات و واکنش ها به گونه ای باشد که مصالح نظام و کشور را مورد تهدید قرار ندهد. به هر حال قطعا به ضرر کشورهایی است که به جای همگرایی و همراهی با جمهوری اسلامی ایران در این شرایط راه تنش راه دنبال می کنند.
ابتکار گفت: امیدواریم که کماکان برای برقراری صلح و اعتدال و همکاری بین کشورهای اسلامی منطقه، نقش مؤثر و محوری را ایفا کنیم. کشور ما در جهات مختلف برای حکمرانی خوب و ارائه الگوی خوب در این زمینه مورد اطمینان و البته زیر ذره بین است.
وی بیان کرد: امیدوارم در دوران پسابرجام، اتفاقات خوبی روی داده و تحریم های ظالمانه برداشته شود و راه برای تعاملات بین المللی و منطقه ای باز شده و دوره نوینی را برای رشد اقتصادی و فناوری کشور را شاهد باشیم.
ابتکار اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم با پساتحریم مواجه درستی داشته باشیم، ملاحظاتی تدوین شده که باید به آن توجه کنیم. کشور با همه سرمایه های انسانی و خدادادی، بر اثر عوامل مختلف، تنش ها و آسیب هایی را متوجه خود کرده که اگر به این مسائل توجه درستی نداشته باشیم نمی توانیم در مسیر مورد نظر برای توسعه و رشد اقتصادی و همچنین بهبود شرایط کسب و کار، اشتغال و سایر شاخص های توسعه انسانی گام برداریم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران عنوان کرد: اگر به الزامات طراحی شده به خوبی توجه نکنیم، یقینا به اهداف مدنظر دست پیدا نمی کنیم. امروز یکی از نقاط آسیب پذیری، مسئله محیط زیست است و اینکه ما ظرفیت زیستی و توان تاب آوری و تحمل محیط و طبیعت را در برنامه ها و رویکردها به درستی در نظر نگرفتیم و طبیعت را به سمت بحران و آسیب های خیلی جدی نه تنها در محیط زیست بلکه اقتصاد، کشاورزی و بهداشت هم برده ایم.
یک گام به جلو
ابتکار ادامه داد: خوشبختانه ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری در ماه گذشته یک گام بسیار مهمی در این زمینه برای تعیین خط مشی شفاف و روشن برای همگرایی همه قوا و مردم به منظور بهبود شرایط زیست محیطی بود.
وی اضافه کرد: این سیاست های کلی در ۱۵ محور ابلاغ شده و مسائل لازم را برای انجام فعالیت ها به منظور رسیدن به رشد اقتصادی و توسعه مشخص کرده است. البته این رشد نباید به قیمت تخریب محیط زیست، نابودی منابع، آلودگی هوا، آلودگی منابع آب، آسیب های اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی متعدد باشد.
ابتکار اظهار کرد: ابلاغ این سیاست های کلی، اتفاق مهمی است و باید دستور کار در استان ها و در سطح ملی باشد. در دولت تقسیم کاری داریم که همه دستگاه ها تکالیف خود را در ارتباط با این سیاست های کلی بدانند و در واقع نقشه راه محیط زیست کشور خواهد بود.
خوزستان آسیب پذیر شده
وی بیان کرد: خوزستان ظرفیت های طبیعی خوبی را دارد ولی در عین حال آسیب پذیری های بسیار جدی هم در ارتباط با محیط زیست پیدا کرده چون بیش از ظرفیت و توان، تاب آوری و تحمل طبیعت برداشت آب و آلودگی های مختلف را به رودخانه کارون تحمیل کردیم و یا اینکه آلودگی هوا را به دلیل سوخت های فسیلی و فعالیت های نفتی به این استان تحمیل کردیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران اظهار کرد: این تحمیل ها در بسیاری از شهرها و نقاط کشور اتفاق افتاده ولی سیاست های کلی در کنار برنامه ها و تأکیدات دولت یازدهم خیلی مؤثر خواهد بود.
ابتکار بیان کرد: دولت با تأمین اعتبارات و پشتوانه قوی علمی برای مسئله گرد و غبار خوزستان، ورود پیدا کرده و مصوبه اسفند سال ۹۳ خیلی روشن و علمی است. این مصوبه بسیار اجرایی به موضوع پرداخته و اکنون عملی شده و بخش های متعدد به دستور کار دستگاه های اجرایی رسیده است.
وی اظهار کرد: برای جلوگیری از فرسایش و مدیریت کانون های بحرانی گرد و غبار استان در هشت نقطه فعالیت به صورت جدی در حال انجام است. کارهای بسیار خوبی در سطح ملی و هم به طور خاص در خوزستان انجام شد.
ابتکار گفت: بنابر مطالعات انجام شده، حدود ۳۴۰ هزار هکتار کانون بحرانی گرد و غبار در خوزستان داریم و امسال اگر خیلی خوب و خوش بینانه پیش برویم زیر ۱۰ درصد از این کانون ها مورد رسیدگی قرار می گیرند. کار بزرگی در پیش داریم البته شرایط جوی مساعد بوده و این شانس را برای ما به وجود آورده که امسال پیشرفت های خوبی داشته باشیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران گفت: جای امیدواری است و این طرح ها که اجرا شود بازدهی مثبتی در کنترل گرد و غبار داشته باشد. موضوع بعدی مورد تأکید دولت حفاظت کیفی از رودخانه کارون است هر چند که دولت از دوره هشتم کارگروه استانی حفاظت کیفی رودخانه کارون را داشتیم و این شورا برنامه های خیلی خوبی را دنبال کرد. اخیرا برنامه های این شورا بازبینی شده و گزارش مورد نظر در شورای عالی آب ارائه شد.
ابتکار افزود: در نهایت، مصوبه خوبی در شورای عالی آب داشتیم و امیدوارم اجرای این مصوبه که برنامه جامع فرابخشی در صنعت، کشاورزی، آب و فاضلاب، بیمارستان ها و غیره را دربر می گیرد، اثرات مفیدی داشته باشد.
بیمارستان ها پیشگام هستند
وی اضافه بیان کرد: بیمارستان ها پیشگام هستند و وظایف خود را به خوبی در این راستا انجام دادند ولی همه باید برنامه ها و فعالیت های خود را به خوبی انجام دهند تا رودخانه کارون احیا شود. البته نیاز به یک عزم جدی داریم که دولت یازدهم توجه ویژه ای به احیای تالاب های هورالعظیم، شادگان، رودخانه کارون، توسعه گردشگری، توجه به مسائل و وضعیت معیشت مردم و مسائل گرد و غبار استان خوزستان دارد.
ابتکار گفت: مسئله کاهش آلودگی شهر اهواز مدنظر بوده و توزیع گازوئیل یورو چهار از ابتدای سال و بنزین یورو چهار از ابتدای مهر ماه اتفاق خیلی مهمی بوده و حتما باید توسعه پیدا کند. لحظه شماری می کنیم برای اجرایی شدن طرح آماک که می تواند کاهش آلودگی هوای استان را به دنبال داشته باشد و انتظار جدی است که از طریق وزارت نفت پیگیری می کنیم.
وی تصریح کرد: شهر اهواز برنامه جامع کاهش آلودگی هوای خاص خودش دارد. اعتبارات برای بازنگری و تقویت این برنامه جامع هم انجام شده و گام های اجرایی را باید در این قالب بردارد.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران تصریح کرد: اکنون در مقطع مهمی از نظر مناسبات بین المللی قرار داریم و اهداف توسعه پایدار در جهان به تصویب رسید. یعنی جهان یکپارچه برای توسعه پایداری که به قیمت تخریب و نابودی محیط زیست و همچنین فراموشی حقوق نسل های آینده منجر نشود، به همگرایی و وحدت نظر رسیده است. در حقیقت ۱۷ محور از جمله آموزش، بهداشت و تغذیه در قالب توسعه پایدار می پردازد ولی موضوعیت نگاه زیست محیطی در همه محورها دیده می شود.
نظر شما