اسماعیل خراشی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اجرای پروژه کپه کاری در ۱۰۰ هکتار از مراتع شهر کلاته رودبار دامغان اظهار داشت: این امر در راستای احیاء و اصلاح مراتع و به منظور افزایش پوشش گیاهی و تنوع گونه ای انجام شد.
وی تصریح کرد: عمده بذور مرتعی مورد استفاده در اجرای این پروژه شامل گونه های خوش خوراک شامل فتوسکا، سکاله و بوروموس بوده است.
معاون آبخیزداری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان یادآور شد: اجرای این پروژه به صورت امانی و پیمانی بوده که ۵۰ میلیون ریال اعتبار برای آن هزینه شده است.
خراشی خاطر نشان کرد: محدوده کپه کاری اجرا شده با تابلو و پرچم های قرمز مشخص و قرق شد و ورود هرگونه دام به مدت یک سال ممنوع است.
وی اضافه کرد: عملیات آبخیزداری شامل بندهای سنگ ملاتی، توری سنگی، بانکت بندی، نهال کاری و کپه کاری بوده که ۹۵ درصد از عملیات پیش بینی شده که از سال ۸۸ آغاز و تاکنون ادامه دارد مطالعات آن به اجرا درآمده است.
خراشی به اهداف اجرای این عملیات پرداخت و گفت: افزایش پوشش گیاهی، کنترل و فرسایش رسوب، کنترل و مهار سیلاب، کاهش خسارت سیل به اراضی و مناطق مسکونی زیر دست، افزایش عمرمفید سد دامغان با توجه به کنترل رسوب و افزایش آبهای سطحی زیر دست از مهمترین اهداف اجرای عملیات آبخیرداری در کنار اجرای پروژه کپه کاری در مراتع عمومی شهر کلاته رودبار دامغان است.
شهرستان دامغان دارای ۷۴۴ هزار و ۷۶۵ هکتار حوزه و عرصه های آبخیزداری است که ۱۲ درصد از حوزه و عرصه های آبخیزداری استان سمنان را تشکیل می دهد.
نظر شما