۲۱ اسفند ۱۳۸۴، ۱۲:۱۳

يك روانپزشك:

سرزنش ريشه در بسياري از بزهكاريهاي نوجوانان دارد

سرزنش ريشه در بسياري از بزهكاريهاي نوجوانان دارد

ريشه بسياري از فرارها و رفتارهاي مجرمانه نوجوانان ، سرزنش هاي بي حد و حصر و رفتارهاي تنبيه آميز پدران و مادران در برابر ابراز وجود فرزندان است.

دكتر فربد فدايي ، روانپزشك و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، گفت: در دوران نوجواني شخص نياز دارد كه وجود خود را اثبات كند. بنابراين ممكن است درگيري هايي بين نوجوان و والدين بروز كند.

وي افزود: اگر پدر و مادر با متانت و بردباري تغيير رفتار نوجوان را تحمل كنند و با احترام و محبت خويش به او اعتماد نفس اعطا كنند ، نوجوان بر اين بحران غلبه خواهد كرد.

اين روانپزشك با اشاره به ساير مراحل زندگي ، در خصوص اهميت ابراز محبت به كودكان تا قبل از 5/1 سالگي ، خاطر نشان كرد: در 5/1 سال ابتدايي زندگي ، كودك به محبت بي قيد و شرط مادر نياز دارد. اگر اين نياز كودك برآورده شود ، او نسبت به جهان پيرامون خود اعتماد اساسي و بنيادي پيدا مي كند . اما اگر مادر به نيازهاي كودك بي اعتنايي كند ، بناي بي اعتمادي كودك نسبت به دنيا در بزرگسالي و بدبيني او به ديگران گذارده مي شود.

فدايي درباره مضرات افراط در ابراز محبت ، تصريح كرد: ادامه توجه و محبت بيش از حد مادران به كودكان پس از 5/1 سالگي ، باعث عدم رشد مهارتهاي فرزندان مي شود.

وي با اشاره به نقش پدران در سلامت رواني فرزندان ، يادآور شد: از حدود 3 تا 6 سالگي نقش پدر در بهداشت رواني كودك اهميت پيدا مي كند . به اين نحو كه پدر به عنوان نماينده دنياي خارج از خانه قواعد و ارزشهاي اجتماعي را به كودك مي آموزد و باعث شكل گيري وجدان در كودك مي شود.

اين روانپزشك تاكيد كرد: احتمال بروز شخصيت ضد اجتماعي در نوجواني و بزرگسالي ، در كودكاني كه در اين دوره بحراني رشد از وجود پدر محروم باشند ، بالاست .
 

کد خبر 301960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha