به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا محمدی ظهر یکشنبه در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی استان همدان گفت: سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست علمی ترین، تخصصی ترین، جامع ترین و اجرایی ترین اصولی است که فراروی دستگاه های اجرایی قرار دارد و توقع می رود دستگاه ها این سیاست ها را به منصه ظهور برسانند.
محمدی با بیان اینکه تاکنون رئوس ۱۵ گانه سیاست های مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است، با مروری بر عملکرد برنامه ای اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: استان همدان از فقر زیر ساخت های اقتصادی رنج می برد و همدان محدودیت هایی دارد که باید مدنظر قرار گیرد.
وی با برشمردن اهم برنامه ها و عملکرد محیط زیست استان در ۶ ماه گذشته بیان کرد: باید متناسب با توان اکولوژیک استان، زمینه استفاده از مواهب طبیعی را فراهم کنیم.
وی در خصوص نحوه برخورد با واحدهای آلاینده محیط زیست نیز گفت: بعد از استقرار صنایع، از مکانیسم های تشویقی بیش از روش های تنبیهی استفاده می کنیم و اگر احساس کنیم یک واحد صنعتی و تولیدی همراه محیط زیست است، با آن واحد همراهی می کنیم و بنای ما برخورد نیست.
خروجی صنایع به طور مستمر در استان همدان پایش می شود
وی با بیان اینکه نباید از کنار تخریب محیط زیست به سادگی گذشت، اظهار داشت: تاکید و تصریح مقام معظم رهبری بر جرم انگاری تخریب محیط زیست و الزام قوانین موجود همواره مد نظرمان قرار دارد و خروجی صنایع به طور مستمر در استان پایش می شود.
وی عنوان کرد: تشویق واحدهای دوستدار محیط زیست تحت عنوان واحدهای سبز در دستور کار قرار دارد که اگر تذکر و تشویق در مورد واحدهای آلاینده ثمر بخش نباشد، این واحدها به عنوان واحد آلاینده معرفی می شوند و بر اساس برخوردهای حقوقی و قضایی ملزم به پرداخت بار مالی و طی مراحل قانونی خواهند بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در ادامه با بیان اینکه جلب مشارکت عمومی از برنامه های محیط زیست استان همدان است و در این راستا تحقق مشارکت دوایر دولتی را در پیش داریم، گفت: بر این اساس با ۲۰ دستگاه دولتی تفاهم نامه می بندیم.
وی با برشمردن فعالیت محیط زیست استان برای جلب مشارکت های عمومی به منظور حفظ محیط زیست گفت: فرهنگ سازی و تحقق اخلاق زیست محیطی، ارتباط با مراکز آموزشی و شخصیت های ذی نفوذ، توزیع اقلام زیست محیطی، توجه به فعالیت سازمان های مردم نهاد و راه اندازی کارگروه های محیط زیست که به محاق تعطیلی رفته بود و شرکت در ۷۵ کارگروه که محیط زیست عضو آن ها است، از جمله اقدامات در این حوزه بوده است.
افزایش اعتبارات عمرانی و جاری محیط زیست استان همدان
وی اضافه کرد: احیا مفهوم مدیریت سبز و دولت سبز همچنین موضوع همدان شهر سبز پایدار با هماهنگی شهرداری و شورای شهر همدان، افزایش اعتبارات عمرانی و جاری محیط زیست استان همدان، ارتباط با افکار عمومی از طریق رسانه ها، برجسته شدن فعالان محیط زیست استان در تشکل های کشور و استقرار اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فامنین از دیگر اقدامات حفاظت محیط زیست استان بوده است.
وی توجه به محیط بانان استان، بهسازی راه دسترسی به ۲ پاسگاه محیط بانی همدان و استفاده از پهباد برای اولین بار در کشور در مناطق حفاظت شده استان همدان را از برنامه های این اداره کل عنوان کرد.
وی همچنین خواستار استقرار ایستگاه های پایش کیفیت هوا در ۳ شهرستان استان، استخدام ۱۶ نفر در حفاظت محیط زیست همدان وتامین نیازهای جاری و پرسنلی محیط زیست شد.
نظر شما