۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۰۴

مدیرشیلات و آبزیان آذربایجان غربی:

سرانه مصرف ماهی در آذربایحان غربی به ۶ کیلوگرم رسید

سرانه مصرف ماهی در آذربایحان غربی به ۶ کیلوگرم رسید

ارومیه – مدیرشیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر به طور میانگین سرانه مصرف ماهی در استان به شش کیلوگرم رسیده است.

معصوم فصیح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر میانگین مصرف ماهی در کشور به بیش ۹ الی ۱۰ کیلوگرم رسیده است افزود: هر چند این میزان در مقایسه با استانداردهای جهانی خیلی کم است اما در استان نیز سرانه مصرف ماهی نسبت به میانگین کشوری کم است.

وی ادامه داد: در مصرف ماهی آنچه که بیشتر حائز اهمیت به نظر می‌رسد قیمت و صرفه بودن اقتصادی آن است که با افزایش سطح آگاهی و راهکارهای مصرفی مناسب می‌توان ماهی ارزان قیمت را با همان ارزش غذایی مناسب در سبد مصرفی خانوارها جایگزین کرد.

فصیح عنوان کرد: از اول فصل صید تاکنون حدود چهار هزار تن انواع ماهی ازمنابع ابی استان تولید شده که پیش بینی می‌شود تا پایان سال پنج هزار و ۶۰۰ تن انواع ماهی در این استان برداشت شود.

وی بیشتر نوع ماهیان تولید شده در استان را کپور، صوف، فیتوفاک، بیگ هد و سیم برگ اعلام کرد و اظهارداشت: در استان از ۱۰ منبع آبی و هشت رودخانه انواع ماهی صید می‌شود که مهم‌ترین‌ها منابع صد ماهیان استان پشت سدارس، سد مهاباد، سد بوکان و سد بارون ماکو است که از آن‌ها انواع ماهی استحصال و به بازارهای مصرف عرضه می‌شود.

مدیرشیلات و آبزیان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی حدود هزار خانوار در امر ماهیگیری فعالیت می‌کنند گفت: دریاچه پشت سد ارس بزرگ‌ترین منبع تولید انواع آبزیان در استان آذربایجان غربی است که در ۲۸۰ کیلومتری شمال مرکز استان واقع است.

فصیح با اشاره به اینکه ۷۰ نفر در پرورش میگو که مختص منابع آبی استان بوده و ارزآوری قابل توجهی دارد مشغول هستند افزود: امسال نیز پیش بینی ۶۰ تن شاه میگو در استان را داریم که این آبزی صید شده از دریاچه پشت سد ارس به کشورهای اروپایی صادر می شود.

وی ادامه داد: این میگوها توسط پنج شرکت بهره بردار استحصال شده و بعد از عمل آوری و بسته بندی به صورت زنده به کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا و ارمنستان صادر می شود.

آذربایجان غربی رتبه نخست در تولید آبزی از منابع داخلی را در بین استان‌های غیر ساحلی کشور دارد و دریاچه سد ارس به عنوان بزرگ‌ترین منبع تأمین مولد ماهی سوف در کشور است.

آبزیان تولیدی در استان از تنوع ویژه ای برخوردار بوده و شامل چهار گونه ماهیان گرمابی، ماهی قزل آلا و بیش از ۱۰ گونه بومی از جمله ماهی سوف و ماش است که از ارزش اقتصادی بالایی دارد.

کد خبر 3023995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha