به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان، ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان یزد با بیان اینکه باید زمینه و پایه برنامههای آموزش و پرورش در حوزه آموزش، بر مبنای فناوری اطلاعات باشد، اظهار داشت: در حال حاضر ما تنها توانستهایم بستههای آموزشی ایجاد کنیم و هنوز محتوای آموزشی مناسبی نداریم.
وی با تاکید بر تولید محتوای مجازی تصریح کرد: شبکه رشد به همین منظور در کشور راه اندازی شد اما هنوز امکان اتصال و استفاده همه مدارس از این شبکه وجود ندارد در حالی که اگر می خواهیم عدالت آموزشی برقرار شود، باید همگان به سایتها و شبکههای ایجاد شده دسترسی داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه لازم است در این زمینه سرمایه گذاری لازم انجام شود، عنوان کرد: هنوز ۷۰ هزار مدرسه ما متصل به آیتی نیستند در حالی که اگر این اتصال انجام شود، میتوانیم محتوای آموزشی را در استانها فراهم کنیم.
سایت رشد به بنیاد رشد تبدیل می شود
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، ما نیز می توانیم با سرمایه گذاری، سایت رشد را به بنیاد رشد تبدیل کنیم تا از این طریق محتوای آموزشی در اختیار مدارس، دانش آموزان و معلمان قرار گیرد.
محمدیان با بیان اینکه از بنیاد رشد میتوان در همه حوزهها حتی در زمینه تولید بازی نیز بهره برد، عنوان کرد: در حال حاضر ۲۰ میلیون گیمر (بازیکن رایانه ای) در کشور داریم که بر اساس آمارها، هر یک از آنها حداقل یک ساعت و نیم در روز برای بازی رایانهای زمان میگذارند.
وی با طرح این سئوال که چه میزان از این بازیها را خودمان تولید کردهایم، افزود: سهم ما از کل بازیهای موجود در بازار پنج درصد هم نیست، عنوان کرد: کل تولیدات ما در این زمینه به چند بازی نظیر سیاوش، گرشاسب و شوفر خلاصه شده است.
حمایت معنوی از تولید محتوای الکترونیکی در حوزه آموزشی
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه این موارد نیاز است و نیاز باید برطرف شود، تصریح کرد: اگر در استانها پیشنهادی باشد، از آنها استقبال میکنیم و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش نیز حاضر است بخشی از حقوق معنوی خود را در این زمینه هدیه کند.
محمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم به مشارکت طلبیدن مردم و والدین دانش آموزان در طرح های آموزشی تاکید کرد: روشهای مشارکت و زمینههای مشارکت تاکنون چندان برای والدین خوشایند نبوده و باید با تغییر زمینههای مشارکت از اقتصادمحورانه به سمت فرهنگ محورانه برویم.
برشماری ضعفهای موجود در حوزه فناوری ارتباطات در آموزش و پرورش
وی با تاکید بر اینکه گاهی ایدههایی که از سوی مردم ارائه میشود، بسیار ارزشمندتر از ارزشها و معیارهای اقتصادی است، تصریح کرد: این ظرفیت بسیار عظیم و قابل توجه است و نباید از آن غافل شد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش چهار ضعف اساسی وجود دارد، اظهار داشت: فرهنگ نامناسب استفاده از فضای مجازی، انجام نادرست آموزش منابع انسانی، نبود پژوهشهای آینده نگر و در نظر نگرفتن حقوق مالکیت فکری از ضعفهای این حوزه است.
نظر شما