۲۲ اسفند ۱۳۸۴، ۸:۲۳

در گفتگو با مهر

رسول آباديان : مهرورزي با كتاب بايد به يك سياست فرهنگي تبديل شود

رسول آباديان : مهرورزي با كتاب بايد به يك سياست فرهنگي تبديل شود

رسول آباديان - نويسنده ، گفت : بسياري از روزنامه ها با وجود آن كه سالهاي زيادي از عمرشان مي گذرد ، همچنان داشتن صفحه اي ويژه كتاب را مفيد و ضروري نمي دانند .


وي در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : متاسفانه بسياري از روزنامه ها با مقوله كتاب با بي مهري رفتار مي كنند و كتابي كه با آن همه زحمت و دشواري ، منتشر مي شود، به زحمت به صفحات كتاب جرايد راه پيدا مي كند.

نويسنده و مسئول صفحه كتاب روزنامه جام جم ، با تاكيد بر اين مطلب كه برخي مسئولين روزنامه ها ، به اهميت كتاب بي توجهي مي كنند ، اضافه كرد : يكي از مشكلات امروز ما اين است كه اغلب سردمداران مطبوعات، خود با كتاب بيگانه اند. به عنوان مثال، حاضرند صفحات بيشتري را به ورزش و سينما و حوادث و ... اختصاص دهند اما جايگاهي براي كتاب در نظر نمي گيرند.

وي از بي اعتمادي و سهل انگاري روزنامه ها در خصوص مبحث كتاب و كتابخواني گلايه كرد و گفت : با وجود خلائي كه در عرصه اطلاع رساني كتاب پيش آمده ،  صدا و سيما تا اندازه اي توانسته است بر عكس بي مهري هاي سال هاي گذشته ، كمبودها و نقايص اين حوزه را جبران كند .  در واقع كاسته شدن حجم توجه مطبوعات به كتاب ، با رويكرد اميدوار كننده راديو و تلويزيون به اين مساله همراه شده است.

سردبير برنامه راديويي " نقد كتاب " اضافه كرد : امروز تعدد و كثرت روزنامه ها با افت كيفي و محتوايي آنها همراه شده است. از سوي ديگر اتفاقات مختلف موجب گرديده تا از اعتماد مردم به جرايد و نشريات كاسته شود. اين گسستگي، يكي از عوامل گرايش دوباره مردم به راديو و در راس آن، برنامه هاي ادبي اين رسانه است. 

آباديان حضور افراد اهل كتاب را براي مسئوليت صفحات يا برنامه هاي مربوط به كتاب لازم و ضروري دانست و تصريح كرد : صرف معرفي  كتاب  مشكل  جامعه  ما  را حل نمي كند .  بايد نگاه  تخصصي  و بينشي  آگاه بر اين برنامه ها حاكم شود تا كاركرد و ثمره لازم از آنها به دست بيايد.

اين فعال ادبي از نبود سياست و راهبردي مشخص و مستحكم در باب نشريات فرهنگي انتقاد كرد و افزود : متاسفانه نشريات فرهنگي مستقل كه بر اساس عشق و دغدغه هاي شخصي گردانندگان شان پديد مي آيند، بدون پشتوانه و حمايت دولت  راه به جايي نمي برند و صاحبان اين نشريات اغلب مجبورند براي ادامه كار، خانه و وسايل شخصي خود را هم بفروشند !

وي خواستار توجه بيش از پيش دولت به نشريات فرهنگي و ادبي شد و اذعان كرد : دولتمردان ما بايد با فرهنگ مهربانانه تر برخورد كنند. فراموش نكنيم بسياري از فعالان فرهنگي همه دارايي و اموال خود را بر سر اين راه گذاشته اند و هر چه به پيش مي روند بيشتر دچار ضرر و خسران مالي مي شوند.

اين داستان نويس ، نشريات دولتي را در كنار نشريات مستقل، مفيد و مثمر ثمر خواند و ادامه داد : نمي توان نشريات دولتي را مورد عتاب قرار داد. بديهي است كه هر حكومت و دولتي براي رساندن صداي خود به مردم نيازمند نشريه و رسانه است. آنچه بايد لحاظ شود، انصاف و عدالت است ؛ به گونه اي كه مي بايست اجازه داد همه صداها در جامعه شنيده شود.

رسول آباديان باز شدن فضاي فرهنگي كشور را موجب همكاري روزافزون دولت با اهالي فرهنگ دانست و به مهر گفت :  در جامعه اي كه رو به رشد است و دولت نيز يگانه نهاد متولي و تصميم گيرنده محسوب مي شود، بايد به صداهاي مختلف بها داد و زمينه اي فراهم كرد تا ريزترين صداها هم به نحو شايسته شنيده شود .

کد خبر 302498

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha