به گزارش خبرگزاری مهر، نشست مشترک اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با مدیران حقوقی شهرداری تهران در محل کانون وکلا برگزار شد. در این نشست نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به اینکه باهمه حقوقی ها اعم از بخش های دولتی وغیردولتی رابطه علمی حرفه ای داریم گفت: ما همه حقوقدان را خودی میدانیم زیرا اصول، اهداف و سازوکارهای ما مشترک و مشابه است.وی با اعلام آمادگی برای حمایت از مجموعه نهادهای نظام ، گفت: به شهرداری نیز برای همکاری وارایه خدمات اعلام آمادگی میکنیم.
علی نجفی توانا با اشاره به اینکه توفیق حاکمیت به مشارکت مردمی و نهادهای مدنی بستگی دارد، گفت: امیدوارم بتوانیم از ظرفیت و پتانسیل نهادهای مدنی که تجلی حضور مردم است، استفاده کنیم.
رئیس کانون وکلای مرکز گفت: پیچیدگی روابط اجتماعی و شهری به دلیل زندگی مدرن و پسامدرن شهری شرایطی ایجاد کرده که روابط حقوقی پیچده خاصی به وجود آمده است وحل و فصل آن بدون استفاده از توان تخصصی لازم میسور نیست. مدیران حقوقی شهرداری تحت مدیریت و ضرروریات اداری قراردارند اما وکلا از مفر بیشتری برخوردارند و آزادانه می توانند از توان تخصصی خود بهره ببرند.
نجفی توانا خطاب به مدیران حقوقی شهرداری ها گفت: وظیفه شما تنها حل مشکلات شهروندان و شهرداری نیست؛ آسیب شناسی در مسایل شهری وظیه دیگر شماست. باید از ظرفیت فرهنگ سراها و شهرداری ها استفاده شود و با ارایه گزارش های آماری و میدانی در آسیب شناسی ومشکلات ناشی از روابط حقوق شهرنشینی، مشاوره و کمک کرد. وی با اشاره به اینکه شهرداری از توان نیروهای متخصص استفاده می کند، گفت: به دلیل عدم استفاده صحیح از وکلا توسط دولت و شهرداری، رابطه هدفمند بین آنها و کانون وکلا برقرار نگردیده و از این قابلیت عظیم استفاده نشده است. اگرچه پرونده ها را کارشناس های توانمند شهرداری دفاع می کنند اما حرفه وکالت و استمرار در آن، ایجاد شم ، تجربه و تولید فکر می کند و در جای حساس می توان از این قابلیت استفاه کرد. باید از شرایط عدم استفاده از توانمندی وکلا عبور کنیم، دست همکاری بفشاریم و در عرصه عدالت قضایی از آن استفاده کنیم.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه بسیاری از وکلای جوان با مشکل بیکاری مواجه اند، اظهار کرد: بسیاری از وکلا به دلیل فقدان سیاست منسجم که دیپلم بیکار را به لیسانس بیکار و وکیل بیکار تبدیل می کند، لذا درآمد قابل قبولی ندارند و مشکلات اقتصادی و حرفه ای برای آنان ایجاد شده است. وی افزود: می توان بافرمول قابل قبولی از لحاظ تعرفه وکالت مشکل اشتغال آنهارا نیز تا حدودی حل کرد.
نجفی توانا با اشاره به اینکه بسیاری از وکلای ما امکان خرید دفتر وکالت را ندارند، خاطرنشان کرد:بسیاری از جوانان ما یا مجبور به اجاره دفتر هستند یا اینکه در دفتر همکاران دیگر مستقر می شوند یا اینکه مورد سوء استفاده موسسات غیرقانونی و غیرحرفه ای می شوند. لذا چنانچه بتوان با پیش بینی سازوکار مناسب و قانونی امکان استفاده وکلا همانند برخی حرف مشابه را بصورت استیجاری در اماکن مسکونی فراهم نمود ، این کمک بزرگی به وکلای جوان خواهد بود.
موسسات عدیده ای با ظاهر قانونی ثبت شده اند که با پرداخت حقوق ماهیانه اندک به وکلا، آنها را استثمار می کنند و خود، حق الوکاله های بالا می گیرند. اگر این موضوع کنترل نشود فساد حرفه ای و صنفی خواهیم داشت.
رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به آمادگی کانون وکلای دادگستری مرکز برای امضای تفاهم نامه با شهرداری گفت: همکاری با نهادهای مدنی تنها یک ظرفیت نیست بلکه یک تکلیف و افتخار است. در فرهنگ سراها در بحث های مختلف کنشی و واکنشی آماده ایم در بخش آموزش حقوق در سطح شهر همکاری داشته باشیم.
قدمت و جایگاه کانون وکلای مرکز می تواند به شهرداری کمک عمده ای کند
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران نیز با بیان اینکه ما با دعاوی مردم علیه شهرداری و شهرداری علیه مردم مواجه ایم گفت: در بخش عمده دعاوی وکلا برای حفظ حقوق مردم یا جلوگیری از تضییع آن حضور دارند. میرمعصومی اظهار کرد: نگاه ما دوسویه است: حفظ حقوق شهری و جلوگیری از تضییع حقوق شهروندان از یک سو و رعایت حقوق شهرداری از سوی دیگر مورد توجه قرار دارد. وی افزود: قدمت و جایگاه کانون وکلای مرکز می تواند به ما کمک عمده ای کند. می توانیم در آموزش مجموعه شهروندان و مدیر سازمان ها و شرکت ها از کانون و تجارب آن استفاده کنیم. کانون باید ابزاری به ما بدهد که بتوانیم از ظرفیت های آن استفاده کنیم. در مجموعه شهرداری به دلیل زمان بر بودن و هزینه های بالا، علاقه ای به مراجعه محاکم نداریم. اگر وکلا به کمیسیون های حل و اختلاف و حل و فصل دعاوی وارد شوند، می توانیم در این بخش مهم از ظرفیت کانون وکلا بهره ببریم.
وی در خصوص دفاتر استیجاری وکلا خاطر نشان کرد که به موجب بخشنامه اداره کل حقوقی شهرداری تهران استقرار دفاتر وکلا در محل های مسکونی با قرارداد اجاره به شرط تملیک بلامانع اعلام شده اما باید به این مهم توجه داشت که این امر موجب سلب آسایش و رفت و آمد مردم در اماکن مسکونی نگردد .
صمد زاهدپاشا مدیر داخلی کانون وکلای مرکز نیز با اشاره به اینکه در کانون وکلای مرکز دوره های تخصصی برگزار می شود،گفت: در نظر داریم تا دوره های تخصصی برای امور تخصصی در زمینه حقوق شهری و مسایل مرتبط با شهرداری برگزار کنیم و تا مقدمات معرفی وکلای تخصصی در این زمینه ها فراهم گردد.
علی صابری، عضو شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه اداره معاضدت با کمترین بودجه اداره می شود، درخواست کرد که کانون وکلا وکیل در اختیار اداره معاضدت شهرداری بگذارد و شهرداری نیز به تجهیز و مساعدت مالی در این خصوص همت گمارد. وی همچنین پیشنهاد برگزاری سمینار بین المللی در خصوص حقوق شهری را امر ستودنی خواند.
در ادامه نجفی توانا گفت: با استفاده از اماکن مسکونی برای دفتر وکالت به شرط عدم مزاحمت موافقم. بسیاری از این محل ها پتانسیل اداری دارند که به نام مسکونی از آنها استفاده می شود.
در ادامه تعدادی از اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز و مدیران حقوقی مناطق و سازمانها و شرکت های وابسته به تبادل نظر در زمینه مباحث مورد علاقه پرداختند.
نظر شما