۲۲ اسفند ۱۳۸۴، ۱۹:۰۷

حجت الاسلام محمدي عراقي در جمع خبرنگاران:

حفظ صلح و ايجاد عدالت هدف اصلي هم انديشي رهبران ديني است

حفظ صلح و ايجاد عدالت هدف اصلي هم انديشي رهبران ديني است

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي صبح امروز در جمع خبرنگاران با اعلام اينكه همايش " تعامل سازنده اديان : چارچوبي براي نظم جهاني" روز 27 و 28 اسفند در اصفهان پايتخت فرهنگي جهان اسلام برگزار مي شود ضرورت و اهميت هم انديشي رهبران ديني را در راستاي حفظ صلح و ايجاد عدالت در سطح بين المللي را مورد تأكيد قرار داد.

به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام و المسلمين محمود محمدي عراقي، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به جمهوري اسلامي ايران اولين كشور جهان است كه پس از اهانتهاي زنجيره اي به حرمين شريفين عراق و پيامبر اسلام (ص) دو اجلاس را در مدت كوتاهي در سطح منطقه و بين المللي برگزار مي كند.

وي گفت: اجلاس "تعامل سازنده اديان : چارچوبي براي نظم جهاني" با هدف  تأكيد بر ضرورت واهميت پرداختن به حرمت مقدسات در سطح بين الملل و بررسي اين اهانتهاي زنجيره هاي با ديدي جامع است. چرا كه پس از اين اهانتها ضرورت داشت انديشمندان و نخبگان ديني به منظور هم انديشي و هم فكري و تعامل اديان در جهت احترام به مقدسات ، حفظ صلح و عدالت و رسيدن به چارچوبي براي نظم جهاني برگزار شود.

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: در اين اجلاس انديشمندان مسلمان، مسيحي ، يهودي و زردشتي گرد هم مي آيند تا به موضوع حساس و مهم احترام به مقدسات ديني پرداخته و ديدگاه خود را درباره حمله به اماكن مقدس عراق و اهانت به پيامبر اسلام بيان كنند.

وي با اشاره به مقدس بودن سهم شهر سامراي عراق در ميان مسلمانان شيعه گفت: در سامرا، همواره به حرمين امام هادي (ع) و امام حسن عسگري(ع) اشاره مي شود. بايد حضور دوتن از زنان قديس در سامرا را كه مادر و عمه امام زمان (ع) هستند مورد توجه قرار دهيم و در اين ميان توجه خاصي به آخرين مكاني كه امام زمان (عج) پيش از غيبت در آنجا به عبادت پرداخته و از آن به عنوان " سرداب مقدس" ياد مي شود مبذول داريم.

حجت الاسلام عراقي كه رئيس ستاد برگزاري اجلاس "عامل سازنده اديان : چارچوبي براي نظم جهاني" نيز محسوب مي شود اظهار داشت: نمي توان هتك حرمت اين اماكن مقدس را ناديده گرفت. دنيا بايد از اهميت اين اماكن آگاه شود اهانت به اين اماكن تجاوز به حقوق معنوي ميليون ها انسان و ميراث معنوي كل بشريت است.

وي ياد آور شد: در ظرف يك هفته از از 38 كشور جهان 60 نفر براي حضور در اين اجلاس اعلام آمادگي كرده ، موضوعات و محورهاي بيست و چندگانه مقالات خود را ارائه كرده اند.

رئيس شوراي سياستگذاري بين اديان اظهار تأكيد كرد كه علاوه بر انديشمندان خارجي 150 نفر از متفكرين و صاحبنظران ايران از دانشگاه ها و حوزه هاي علميه در اين اجلاس شركت مي كنند.

وي استقبال صاحبنظران بسيار زياد توصيف كرد و گفت: پس از افتتاحيه اين اجلاس در هتل عباسي اصفهان توسط يك شخصيت برجسته از جمهوري اسلامي ايران اجلاس به سه كميسيون فرهنگي - تاريخي؛ سياسي - حقوقي؛ اخلاقي - ديني تقسيم خواهد شد.

حجت الاسلام عراقي تصريح كرد: علاوه بر ارائه مقالات علمي براي رسيدن به يك موضع مشترك و صدور قطعنامه ، پرسشنامه هايي در اختيار شركت كنندگان قرار خواهد گرفت تا به ارائه ديدگاهها و  راهكارها و ريشه يابي اين اهانتهاي زنجيره اي اشاره كنند. در آخرين روز از اين اجلاس قطعنامه اي صادر مي شود تا برنقاط مشترك و تصميمات اين اجلاس تأكيد كند.

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطت اسلامي گفت: شركت كنندگان از كشورهاي اتريش آذربايجان، اردن، ارمنستان، اسپانيا، آفريقاي جنوبي، آلمان، آمريكا انگلستان، بنگلادش، بوسني، فرانسه، پاكستان، تركيه، الجزاير، زيمباوه، عراق، عربستان، عمان، فيليپي ، فلسطين،  قطر، سري لانكا، كولومبو، ليبي، مراكش، هند يونان و لبنان در اين اجلاس شركت مي كنند.

عراقي در باره دعوت از رهبران و علماي ديني با اشاره به دعوت از شيخ قرضاوي، عالم برجسته جهان اسلام و قرائت پيام وي دراين اجلاس گفت: از اديان و كشورهاي مختلف و شخصيتهاي پرنفوذ فرهنگي جهان در اين اجلاس شركت مي كنند تا همبستگي اديان را به كه پيام اين اجلاس است به گوش جهانيان برسانند. اين اجلاس و گردهمايي رهبران ديني هشداري براي سياستمداران تلقي مي شود تا از از اهانتهاي مجدد بپرهيزند ما قصد داريم؛ بايد هزينه اهانت به مقدسات به قدري افزايش يابد كه اين امر كه تهديد به صلح محسوب مي شود هرگز تكرار نشود.

شأن و منزلت پيامبران الهي، قدسيت ذاتي اديان، قدسيت زدايي شيطاني، همبستگي اديان براي صلح و عدالت، توحيد و نظم جهاني، منجي گرايي اديان، گفتگوي اديان نظم و امنيت بين المللي، ارزشهاي مشترك اديان الهي به عنوان مبناي تفاهم، انسان كامل از ديدگاه اديان الهي، احترام به مقدسات از ديدگاه اديان، حقوق بشر، حقوق مدني و حقوق بين المللي ، پيامدهاي اخلاقي و تربيتي قدسيت زدايي ، نقش اديان در نوسازي و دگرگوني تمدنها برخي از عناوين مقالات ارائه شده در اجلاس تعامل سازنده اديان : چارچوبي براي نظم جهاني است.

عراقي برگزاري اجلاسهاي گفتگوي بين اديان را يك هدف اصولي توصيف كرد نه يك ابزار سياسي و تصريح كرد كه مشتركات اسلام با اهل كتاب بسيار زياد است مي تواند چهره دنيا را تغيير داد تا دين مورد سوء استفاده قرار نگيرد.

وي با اشاره به شكست استراتژيك آمريكا در منطقه اظهار داشت كه آمريكاييها كه در سطح منطقه با شكست مواجه شده اند علت آن را اسلام دانسته كه مايه همبستگي مردم است و به همين دليل آن را علت ايجاد اختلاف قلمداد كرده تا جنگ ميان اديان، جنگ اسلام و غرب، جنگ اسلام و مسيحيت، شيعه و سني يا چون چند قرن گذشته جنگهاي صليبي ايجاد كنند.

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ضمن اشاره به اين كه برگزاري اين اجلاس استفاده از فرصت در راستاي تبيين دين در زندگي اجتماعي انسان و تعامل اديان الهي و پيروان اديان آسماني است است گفت كه اين امر مي تواند نقش مهمي در روابط بين المللي ايفا كرده و از تنشهايي كه آمريكا سعي دارد در خاور ميانه ايجاد كند جلوگيري خواهد كرد.

وي گفت: هدف از گردهم آوردن رهبران ديني نشان دادن اين امر است كه اگر آمريكا سياست فشار بر كشورهاي منطقه را در پيش گرفته اين امر به اديان ارتباطي ندارد، همه رهبران ديني سياستهاي جنگ طلبانه را محكوم مي كرده و مخالفت خود را ابراز كرده اند. اگر اين اقدامات موثر واقع شود تا حدي مي توان از اقدامات تروريستي ممانعت به عمل آورد.

عراقي همچنين مقابله خشونت آميز با اهانت را مورد تكذيب قرار داد و گفت: اگر اين اقدام يك حركت علمي چون نوشتن يك كتاب در رد انديشه ها و افكار پيامبر (ص) بود انديشمندان و علماي مسلمان مي توانند يك پاسخ علمي و منطقي به آن ارائه دهند.

وي همچنين اسلام هراسي (Islamophobia) پديده اي توصيف كرد كه غيرالهي و مولد فرهنگ غرب بوده؛ اما يهود ستيزي (Anti-Semite)  را محصول غرب دانست و گفت غربي هاي درصدد نسبت اين امر به اسلام و گرفتن تاوان آن  از مسلمانان هستند درصورتي كه مسلمانان هيچ عداوتي با يهوديان ندارند.

در نشست صبح امروز تدوين منشور جهاني اخلاق و معنوي با امضاء رهبران الهي مورد تأكيد قرار گرفت؛ چرا كه تمام اديان مشتركات بسياري چون صلح جويي و عدالت خواهي دارند.

کد خبر 302905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha