۵ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۲۴

مدیرکل گمرک استان سمنان:

۳۸۵ هزار تن کالا از استان سمنان صادر شد/ واردات ۲۴ هزار تن کالا

۳۸۵ هزار تن کالا از استان سمنان صادر شد/  واردات ۲۴ هزار تن کالا

سمنان - مدیرکل گمرک استان سمنان از صادرات ۳۸۵ هزارتن کالا به ارزش ۱۰۱.۵ میلیون دلار از گمرک این استان در ۱۰ ماه نخست امسال خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سعدالدین ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی گمرک در محل گمرک استان سمنان، با اشاره به آمار ۱۰ ماهه صادرات و واردات این استان، خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی ۳۸۵ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰۱میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به مقصد ۳۵ کشور در اقصی نقاط دنیا صادر شده است.

وی، با اشاره به کاهش حجم صادرات این استان با توجه به تحریم‌های ظالمانه غرب برعلیه ایران، اضافه کرد: با وجود این کاهش، حجم درآمدهای گمرکی سمنان با شش درصد افزایش به ۱۳.۵ میلیارد تومان رسید.

سعدالدین ادامه داد: این کالاها به کشورهای عراق، افغانستان، امارت متحده، هند، تایلند، آسیای میانه، انگلستان، روسیه، استرالیا و … صادر شده است.

اختصاص ۷۰ درصد کالاهای صادراتی سمنان به مصالح ساختمانی

مدیرکل گمرک استان سمنان عمده کالاهای صادراتی از استان را سیمان، گچ، شمش سرب، کاشی، کولر و آبگرمکن، عایق رطوبتی، مواد معدنی از قبیل فروسیلیس، سنگ سیلیستین،کربنات سدیم، پودر لباس شویی، پروفیل فولادی، کرک بز، ظروف یکبار مصرف از جنس پلی استایر، پلاستیک فریزر و … عنوان کرد و افزود: ۷۰ درصد کالاهای صادراتی این استان مصالح ساختمانی است.

سعدالدین با اشاره به ترخیص ۲۴ هزار تن کالا به ارزش ۳۷ میلیون دلار از استان سمنان، اظهار داشت: عمده کالاهای وارداتی شامل ماشین آلات خط تولید و اجزا و قطعات آنها، مواد اولیه کارخانجات، الیاف تاپس اکریلیک، لوازم مصرفی و ... است.

وی اضافه کرد: این کالاها از ۲۱ کشور جهان مانند ایتالیا، اسپانیا،امارات متحده عربی، ترکیه، آلمان، چین، ژاپن، ازبکستان به این استان سمنان وارد شده اند.

راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی در استان سمنان

مدیرکل گمرک استان سمنان با مقایسه ارزش واردات و صادرات در این استان، تصریح کرد: ارزش هر تن کالای وارداتی به گمرک سمنان حدود یک‌هزار و ۵۰۰ دلار بوده و این در حالی است که ارزش هر تن کالای صادراتی استان به طور متوسط ۲۶۰ دلار بوده است.

سعدالدین، از راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی در استان سمنان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در راستای تسهیل در صادرات و واردات خبر داد و افزود: تا پیش از این سامانه‌های مختلف در حوزه گمرک سبب شده بود که هر کدام از دستگاه‌های مرتبط به‌صورت جزیره‌ای عمل کند و همین باعث افزایش هزینه فعالیت‌های تجاری و اقتصادی و تلف شدن وقت بیشتری از فعالان این بخش شده بود که خوشبختانه با راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی این معضل برای همیشه مرتفع شد.

وی با بیان اینکه گمرک ایران از پیشروترین دستگاه‌های کشور در دیجیتال و الکترونیکی کردن امور است، گفت: در حال حاضر امکان اظهار از راه دور، اخذ مجوز از طریق سامانه الکترونیکی و ... در گمرک بوجود آمده و همه این تسهیلات در نهایت به سود فعالان تجاری و اقتصادی در ایران است

تأثیر مثبت اجرایی شدن برجام بر امور گمرکی

مدیرکل گمرک استان سمنان در بخش دیگر سخنان خود نسبت به تأثیر اجرایی شدن برجام بر امور گمرکی اظهارداشت: دریافت گواهی مبدأ از کشورهای تولیدکننده، اسناد حمل مستقیم کالاها به جای حمل مضاعف و امکان اخذ اطلاعات از فروشنده اصلی از دیگر مزایای اجرایی شدن برجام در امور گمرکی کشور است.

وی ابراز داشت: امیدواریم با ایجاد پنجره واحد تجاری و ارتباط دستگاه های مرتبط از طریق این پنجره با گمرک در آینده ای نزدیک بتوانیم با همکاری و تعامل نهادها و سازمانهای ذیربط خدمات ارزنده تری به فعالان اقتصادی ارائه دهیم و برای رشد و شکوفائی صنعت و اقتصاد استان گام های بلند تری برداریم.

سعدالدین در خاتمه با بیان اینکه روز ششم بهمن روز جهانی گمرک نامگذاری شده است، اضافه کرد: سال ۲۰۱۶ به گسترش روند دیجیتالی کردن گمرکات، تحت شعار گمرک دیجیتال، حرکت به سوی جلو اختصاص یافته است.

کد خبر 3033606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha