آلن بردیه در گفتگو با خبرنگار مهر در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب خوزستان اظهار کرد: ایرانی ها مثل فرانسوی ها عاشق کتاب و مطالعه هستند و وقت خود را با کتاب سپری می کنند.
وی افزود: من برای پایان نامه دکترایم به جنوب غرب آسیا سفر کردم تا در خصوص توسعه یافتگی و سابقه تمدنی مکتوب تحقیق کنم و در این زمینه ایران بهترین و غنی ترین مکانی بود که انتخاب کردم.
این گردشگر فرانسوی تصریح کرد: نه مشکلات اقتصادی، نه شبکه های اجتماعی و نه اینترنت نتوانسته است ایرانی ها را از خواندن کتاب سیر کند و بر عکس فناوری های نوین ابزاری است که می تواند برای توسعه کتابخوانی به کار رود.
بردیه با بیان اینکه کتاب همه زندگی من است و برای کتابخوانی به همه جای جهان سفر می کنم، ادامه داد: از کودکی به خواندن کتاب علاقه داشتم و این عادت اکنون به فرزندانم منتقل شده است به طوری که دخترم تا کتابی برایش نخوانم خوابش نمی برد.
وی عنوان کرد: ایرانی ها، نویسندگان بزرگی در جهان در گذشته داشته اند و اکنون هم در اروپا و هم در فرانسه نویسندگان ایرانی شناخته شده اند و فرهنگ و ادبیات ایران جای خود را در اروپا و قلب مردم فرانسه باز کرده است.
این مردم شناس فرانسوی اضافه کرد: این برای مرتبه سوم است که به اهواز سفر می کنم و در اینجا به شدت احساس راحتی می کنم چون خوزستانی ها خیلی خونگرم و مهمان نواز هستند و این نشان دهنده فرهنگ بالای آنها است.
بردیه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در ارتباط با تبلیغات مسموم و دروغ پراکنی های رسانه های غربی در خصوص سفر به ایران گفت: مرتبه اول برخی دوستان مرا از سفر به ایران منع کردند اما بدون ترس به ایران آمدم و در بدو ورود با دسته گل و با روی خوش از من استقبال کردند و احترام بسیاری هم به من گذاشته شد.
عضو سابق یونسکو بیان کرد: هر چه نفوذ کتاب در بین مردم و مخصوصا قشر جوان بیشتر شود آسیب های اجتماعی هم کمتر می شود و دانش مردم بالاتر می رود.
وی درباره احساس خود از حضور در نمایشگاه کتاب اهواز توضیح داد: از غرفه های متعدد بازدید کردم و شلوغی نمایشگاه کتاب مرا به وجد آورد و به همین خاطر به همراه دوستان ایرانی ام تا آخرین ساعت برگزاری در غرفه ها قدم می زنم.
نظر شما