به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر پورفتحالله با ابراز خرسندی از اینکه گام نخست تعرفه گذاری خدمات انتقال خون همزمان با اجرای برجام برداشته شد، گفت: مسیر رشد و توسعه برای این سازمان هموار شده و منتظر ایجاد تغییر و تحولات عظیم در ارائه خدمات به هموطنان هستیم .
وی افزود: همزمانی اجرای برجام و تعرفه گذاری خدمات انتقال خون را باید به فال نیک گرفت چرا که نگاه اقتصادی مبتنی بر هزینه فایده تنها راه حل موجود برای رفع بسیاری از مشکلات است.
پورفتح الله با اشاره به درآمد حاصل از محل تعرفهگذاری فرآورده های خونی و همچنین پلاسما، خاطر نشان کرد: با این شرایط سازمان انتقال خون نه تنها می تواند روی پای خود بایستد بلکه با چنین درآمدی منشا تغییر و تحولی عظیم در ارائه خدمات به هموطنان نیز می شود.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت متعهد شده است که دیگر مجوزی برای گسترش مراکز خصوصی جمعآوری پلاسما صادر نکند، افزود: ارزش پلاسما جمع آوری شده در کشور فعلا حدود ۱۱ میلیون دلار برآورد میشود اما تا ۲ سال آینده با افزایش تولید پلاسما از محل خونهای اهدا شده تا سقف ۲۵۰ هزار لیتر در سال و همچنین تولید ۲۰۰ هزار پلاسما از طریق پلاسما فرزیس، ۱۱ میلیون دلار به ۱۷ میلیون دلار میرسد .
پورفتح الله با اشاره به تولید صد در صدی فاکتور IVIG و فاکتور۹ از پلاسمای ایرانی، تصریح کرد: در صورت تحقق تولید این میزان پلاسما در کشور می توانیم ۴۰ درصد فاکتور ۸ انعقادی و ۶۰ درصد آلبومین مورد نیاز کشور را نیز از پلاسمای ایرانی تهیه کنیم .
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از کشور سوئیس به عنوان مقصد جدید پلاسمای ایرانی یاد کرد و افزود: با توجه به رایزنیهای انجام شده با وزارت بهداشت سوئیس، شرکتهای دارویی این کشور نیز به زودی به چرخه تولید داروهای مشتق از پلاسمای ایرانی افزوده میشوند.
نظر شما