به گزارش خبرنگار موسيقي مهر، علي تجويدي ،استاد برجسته موسيقي صبح امروز پس از چند سال بيماري و بستري بودن در منزل شخصي خود در گذشت .
علي تجويدي به سال 1298 شمسي در تهران خيابان ري متولد شد و از همان اوان كودكي زير نظر مستقيم پدرش هادي خان تجويدي كه خود هنرمندي بزرگ و از شاگردان ممتاز كمال الملك و اولين استاد مينياتور در ايران بود ، قرار داشت و چون پدر علاوه بر نقاشي و مينياتور با موسيقي هم آشنايي داشت و تار را نزد درويش فرا گرفته بود و آن را شيرين مي نواخت ، كم كم علي را با اين ساز آشنا ساخت و پس از چندي كه وي به مرحله نوجواني رسيد و وارد پيشاهنگي شد نواختن فلوت و (( نت )) موسيقي را نزد آقاي ظهيرالديني آموخت و از شانزده سالگي ويلن را ابتدا نزد آقاي سپهري آموخت و سپس مدت دو سال نزد استاد حسين ياحقي به فرا گرفتن رديف هاي موسيقي ايراني مشغول گرديد.
علي تجويدي پس از چندي به كلاس استاد ابوالحسن خان صبا رفت و مدت هشت سال به آموختن ويلن و سه تار همت گماشت و بنا به توصيه صبا براي تكميل تكنيك نواختن ويلن و آشنايي با موسيقي غرب ، چند سالي را نزد مليك آبراهيميان و بابگن تامبرازيان رفت .
تجويدي پس از آن براي تكميل هنر موسيقي چندين سال به مطالعه در زمينه (( هارموني )) و اركستراسيون نزد هوشنگ استوار پرداخت به طوري كه بسياري از آهنگهايي كه قبلا ساخته بود مانند:آزاده ام ، صبرم عطا كن ، پشيمانم را شخصا براي اركستر بزرگ تنظيم و اجرا كرد .
وي آهنگهاي جاودانه بسياري ساخته كه با صداي خوانندگان زن و مرد اجرا شده است. همچنين آثار مكتوب وي به عنوان مرجع موسيقي مورد استفاده اهالي موسيقي بوده و خواهد بود.
وي در سال 2002 از سوي يك بنياد بين المللي به عنوان مرد سال جهان معرفي شد.آهنگ هاي "تذرو" و" مناجات "از آخرين ساخته هاي تجويدي بود كه در سال 1378 توسط اركستر موسيقي ملي ايران به رهبري فرهاد فخرالديني اجراگرديد.
بر اساس اين گزارش مراسم تشييع استاد تجويدي صبح روز شنبه 28 اسفند از مقابل تالار وحدت به سوي قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار مي شود.
گروه موسيقي خبرگزاري مهر ضايعه در گذشت اين هنرمند بزرگ را به خانواده موسيقي و بويژه خانواده آن مرحوم تسليت مي گويد.
نظر شما