به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، ايران يكي از پرتلفات ترين كشورها در زمينه خسارات جاني و مالي حوادث رانندگي است. به طوري كه برآورد مي شود در سالي كه آخرين روزهاي آن را پشت سر مي گذاريم در حدود 28 هزار تن در اين حوادث جان خود را از دست داده و بيش از 6 هزار ميليارد تومان خسارت مالي برجاي مانده باشد.
اما بايد اذعان داشت كوچكترين آمار در خسارات سوانح رانندگي مربوط به كشته شدگان است و بر پايه 28 هزار كشته ، برآورد مي شود حوادث ترافيكي تنها در سال جاري در حدود 2 ميليون مصدوم و 90 هزار معلول مادام العمر را درپي داشته است.
بررسي منحني ساليانه تصادفات بيان گر آن است كه ميزان بروز سوانح رانندگي در ايام تعطيلات نوروزي و تابستاني بيش از ساير مواقع است. بر اين اساس در نوروز 84 به رغم كاهش 1/12 درصدي آمار تلفات كشته شدگان نسبت به نوروز 83 ، متاسفانه تعداد 1487 نفر از هموطنان جان خود را در حوادث ترافيكي از دست دادند.
اما واقعيت اين است كه حوادث رانندگي در تمام دنيا به عنوان يك معضل مطرح است و بر اساس اعلام سازمان جهاني بهداشت ، تلفات اين سوانح در جدول علل مرگ ، از رده 9 در سال 1990 به رده 6 در سال 2020 صعود خواهد كرد.
كارشناسان معتقدند: خودرو ، جاده و عامل انساني 3 راس مثلث تصادفات را تشكيل مي دهند و بنا به اعلام معاونت راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي ، در ايران سهم خطاهاي انساني در تصادفات بيش از موارد ديگر است و در 70 درصد سوانح ترافيكي ، علت اصلي حادثه محسوب مي شود.
به همين دليل حضور پررنگ پليس در جاده ها و نقاط حادثه خيز مي تواند به طور محسوسي در كاهش بروز تصادفات موثر باشد. اين موضوع در نوروز سال جاري به خوبي خود را نشان داد و براي اولين بار خسارات ناشي از اين حوادث كاهش يافت.
كارشناسان معتقدند: آموزش و فرهنگ سازي در زمينه رانندگي صحيح ، عامل مهمي است كه مي تواند در كاهش خسارات در نسل هاي آتي موثر باشد . گرچه اين كار زمان بر است و نبايد در كوتاه مدت انتظار بهره برداري را داشت، اما بايد از سنين كودكي و طي برنامه اي ادامه دار پيگيري شود.
ملزم كردن كارخانجات خودروسازي به رعايت آخرين استاندارهاي جهاني در توليدات خود و تجهيز خودروها به سيستم هاي ايمني متداول در كشورهاي پيشرفته از ديگر راهكارهاي جلوگيري از روند صعودي تلفات جاده اي است.
همچنين تشريك مساعي دستگاههاي مرتبط با حوادث رانندگي مانند شركتهاي بيمه در طرح هاي پيشگيري از خسارات تصادفات موثمر ثمر خواهد بود. اين كار مي تواند با پيش بيني سيستم هاي تشويقي و تبيهي در بيمه كردن خودروها با توجه به ميزان تخلفات و تعداد تصادفات آنان صورت گيرد.
معاون راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در گفتگو با مهر با هشدار به كساني كه در ايام نوروز قصد سفر به استانهاي تهران ، خراسان ، فارس ، اصفهان ، كرمان ، ايلام ، مازنداران و خوزستان را دارند ، گفت: بر اساس آمار 3 سال گذشته ، احتمال مي دهيم وقوع تصادفات در فرودين ماه در استان هاي مذكور بيشتر از ساير نقاط باشد.
سردار محمد رويانيان خواستار رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي به خصوص حفظ سرعت مطمئنه از سوي رانندگان شد.
معاون عملياتي و ترافيك پليس راه كشور نيز خبر از طرح ضربتي ارتقاي ايمني جاده ها با همكاري 40 هزار نيروي متشكل از پليس راه ، سازمان راهداري و حمل و نقل ، اورژانس و هلال احمر از 25 اسفند ماه جاري به مدت 20 روز در جاده هاي سراسر كشور داد.
به گفته سرهنگ سيد هادي هاشمي ، در طرح نوروزي 85 تعداد 1637 تيم گشتي ، 40 تيم كنترلي پليس راه ، 50 تيم نظارتي كه به صورت محسوس و نامحسوس انجام وظيفه مي كنند در 627 نقطه حادثه خيز كشور مستقر مي شوند.
وي تصريح كرد: براساس همكاري كه بين پليس راه ، اورژانس ، هلال احمر و سازمان راهداري حمل و نقل انجام شده در 744 قطعه از جاده ، نيروي پليس راه ، در 540 نقطه اورژانس كشور ، هلال احمر در 120 پايگاه جاده اي در نقاط بحراني و پرترافيك حضور فعالي خواهند داشت .
نظر شما