به گزارش خبرنگار مهر، حميد چيتچيان شامگاه گذشته در برنامه زنده اقتصاد ايران از افتتاح ۵ هزار و ۶۳۰ ميليارد تومان طرح آب و برق در ايام دهه فجر خبر داد و گفت: در این روزها یک نيروگاه بزرگ، ۳ سد و چندین طرح آبرساني به شهرها و روستاها، پستهاي ۴۰۰ و ۲۳۰ کيلوولت برق، تاسيسات انتقال و توزيع برق به بهرهبرداري ميرسد.
وزیر نیرو با اعلام اينکه در این مدت يکهزار مگاوات ظرفيت نيروگاهي مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد، تصریح کرد: پس از افتتاح اين نيروگاهها، ظرفيت نيروگاهي کشور به ۷۴ هزار و ۶۰۰ مگاوات خواهد رسيد.
این عضو کابینه دولت با یادآوری اینکه در سالهاي اوليه انقلاب با کمبود برق مواجه بوديم و به اجبار حدود ۹ ساعت خاموشي برنامهريزي شده در مرکز و سراسر کشور داشتيم، اظهار داشت: براي ساخت نيروگاهها، باید از مشاور و پيمانکار و تجهيزات خارجي استفاده ميکرديم؛ اين روند در دهه ۶۰ در صنعت سد سازي هم ادامه داشت.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه صنعت آب و برق در دهه هفتاد حرکت به سمت خوداتکايي را آغاز کرد و با برنامهريزي هوشمند تعدادي پيمانکار تربيت شدند و در قراردادهايي که با ايتالياييها امضا کرديم، تبیین کرد: شرط گذاشتيم تا از متخصصان ايراني در تيم سدسازي استفاده شود تا انتقال تکنولوژي صورت گيرد و در مرحله بعد متخصصان داخلي طراحي و اجرا را به عهده گرفتند و ايتالياييها نظارت را به عهده داشتند و در گام سوم نياز کشور به متخصصان خارجي مرتفع شد.
وزير نيرو با بيان اينکه در صنعت برق نيز در ساخت توربينهاي گازي نيروگاهي جزو ۶ کشور مطرح جهان هستيم، یادآور شد: هماکنون ایران از توربينهاي کلاس E ساخت داخل در نيروگاهها استفاده ميکند و بهزودي شاهد استفاده از توربينهاي کلاس F خواهيم بود که باعث ميشود راندمان نيروگاههاي کشور از ۴۶ درصد به ۵۸ درصد افزايش يابد.
چیت چیان با اشاره به اينکه در دولت هيچ تصميمي درباره افزايش قيمت آب و برق اتخاذ نشده است، گفت: قيمت آب و برق همچنان با روال گذشته محاسبه خواهد شد.
وزیر نیرو در خصوص وابستگي به متخصصان خارجي هم توضیح داد: در بخش برق فقط ۱۰ درصد نيازمند کمک خارجيان در تهيه برخي تجهيزات هستيم و ۹۰ درصد تجهيزات مورد نياز صنعت برق از توليدات داخلي تامين ميشود.
این مقام مسئول با بيان اينکه در دهه ۹۰ هدف اصلي صنعت برق بر مبناي ارتقاي بهرهوري گذاشته شده است، گفت: با هوشمندسازي شبکههاي برق کشور بتوانيم تلفات برق را به حد استاندارد جهاني (۶ تا ۸ درصد) نزديک کنيم.
وزير نيرو با اشاره به اينکه در مهر ماه سال گذشته تلفات برق کشور ۱۵ درصد بوده و مهر امسال رقم تلفات تا ۱۱ درصد کاهش يافته پيش بيني کرد تا پايان اسفند سال جاري تلفات برق کشور به ۱۰.۸ درصد برسد.
وي با اشاره به اينکه يک درصد کاهش تلفات در سال، ۲۵۰ ميليارد تومان سود اقتصادي براي صنعت برق کشور دارد، تصریح کرد: با احتساب صرفهجويي سوخت نيروگاهي، اين صرفهجويي را ميتوان به يک هزار ميليارد تومان به ازاي يک درصد افزايش داد.
چيتچيان آنگاه به شرايط خوبي که براي درياچه اروميه حادث شده اشاره کرد و ادامه داد: با جلوگيري از ساخت ۴ سد در حوضه درياچه اروميه و رها سازي آب از سدهاي موجود در حوضه اين درياچه و رهاسازي ۱۱۰ ميليون متر مکعب آب از سد شهيد کاظمي، موفق به تثبيت تراز آب در درياچه شديم و پيشبيني ميکنيم تا سال ۱۴۰۲ وضعيت درياچه اروميه به حد تعادل اکولوژيک برسد.
وي با بيان اين مطلب از ۶۰۹ دشت کشور بيش از نيمي از آنها با بيلان منفي منابع آب مواجه هستند، اظهار داشت: اينها ۳۵۰ درياچه اروميه هستند که در زيرزمين قرار دارند و ديده نميشوند.
نظر شما