به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، نتايج تحقيقات نشان داده است: عوامل محيطي نظير استرس اثرات منفي بر روي قد و تكامل مغزي كودكان در حال رشد دارد. همچنين استرس ، رشد كودك را به طور مشخص و واضح كند خواهد كرد.
بر اساس اين گزارش ، طلاق و جدايي والدين و يا بحث و مجادله هاي فراوان در خانواده ، بر روي رشد كودك تاثير به سزايي دارد. همچنين استرس هاي طولاني مدت مي تواند روي توليد هورمون رشد اثر گذاشته و باعث كوتاهي قد كودك شود.
بر پايه اين گزارش ، استرس مي تواند بر رشد نواحي از مغز كه مربوط به حافظه و يادگيري است تاثير بگذارد. البته برخي كودكان به طور ژنتيكي نظير والدين خود كوتاه هستند و اين كوتاهي روي هوش آنان تاثير نداشته است ، به همين علت اين كودكان سالم بوده و هيچ مشكل زمينه اي ندارند.
نتايج تحقيقات نشان مي دهد: صرف نظر از درآمد خانواده و وزن هنگام تولد ، بهتراست قد هر كودك يكبار در سن 22 ماهگي و بار ديگر در 5 سالگي ثبت شود و آزمون استاندارد هوش در سن 10 سالگي انجام گيرد.
پژوهشگران معتقدند: رشد كند كودك در كشورهاي در حال توسعه بيشتر مربوط به تغذيه ضعيف و در كشورهاي توسعه يافته مربوط به استرس است.
نظر شما