ندا عابد در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، ضمن تاكيد بر اين مطلب افزود : سال گذشته نيز اين پيشنهاد را مطرح كرده بودم كه اگر واقعا قصد دارند از فرهنگ و هنر حمايت كنند و يا حداقل آن را وانمود نمايند ، در اختيار گذاشتن غرفه به نشريات فرهنگي جدي و مستقل در نمايشگاه مطبوعات ، بهانه و زمان مناسبي براي اين حركت است.
اين فعال ادبي و مطبوعاتي تصريح كرد : متاسفانه نه تنها در بحث نمايشگاه ، بلكه در ارائه تسهيلات و امكانات به نشريات نيز هيچ تفاوتي ميان نشريات مستقل با سايرين و همين طور نشرياتي كه تنها به موضوعات جدي فرهنگي و ادبي مي انديشند با مطبوعات به اصطلاح، بازاري قائل نيستند.
مدير مسئول نشريه فرهنگي و ادبي آزما، از ساختارهايي كه مساوات را به عنوان عدالت در برخورد با نشريات لحاظ مي كنند انتقاد كرد و افزود : هميشه در زمان اعطاي تسهيلات و حمايت از مطبوعات، همگان را از يك ديد نگاه مي كنند و كيفيت را در برابر كميت به فراموشي مي سپارند اما هنگام اعلام آمارهاي فرهنگي و فخرفروشانه كه مي رسد، نام و تعداد نشريات فرهنگي به كمك سيستم مي آيد و مايه مباهات تلقي مي شود.
وي توجه وزارت ارشاد را به روند كيفي نشريات، عاملي براي رشد آنها و دور شدن از سهل نگري و نگاه هاي بازاري و غير فرهنگي دانست و ادامه داد : نگاه يكدست به نشريات باعث مي شود تا همه آنها كوته بيني و ظاهرنمايي را به عميق انديشي و فرهيختگي ترجيح دهند و نداوم اين رويه در ارائه امكانات به آنها نيز همه چيز را در حد و اندازه شعار و كلي گويي هاي رايج نگه مي دارد.
ندا عابد در گفتگو با مهر، خواستار تغيير نگرش مسئولان ارشاد در ارزيابي نشريات و نحوه حمايت از مطبوعات فرهنگي شد و خاطرنشان كرد : به عنوان مثال، در جريان اعطاي سهميه كاغذ و ديگر امكانات موجود، همه نشريات اعم از خانوادگي ها و ورزشي ها و عامه پسندها و غير فرهنگي ها و ... كه شايد بعضا صاحب تخلفات و مواردي تحت عنوان ابتذال و ساير مصاديق خلاف هم باشند در يك فهرست قرار مي گيرند و تفاوتي ميان ماهيت و منش كاري آنها قائل نمي شوند.
اين منتقد فرهنگي تاكيد كرد : اين نگاه مساوات گرايانه مبناي عدالت نمي تواند باشد، چرا كه تفكر موجود در آنها بايد مورد توجه قرار گيرد و اگر با اين نگاه به نشريات نگريسته نشود، توقعي براي ارتقاي سطح كيفي آنان و در نتيجه، تاثيرگذاري بر مخاطب و رشد مطالعه در جامعه و پيشرفت فرهنگي و نظاير آن نيست و مثل هميشه در قواره شعار و خودفريبي باقي مي مانيم.
وي با اشاره به تمركز سياستگذاري ها و حمايت ها و نظارت هاي فرهنگي در وزارت ارشاد گفت : از آن جا كه امور فرهنگ و ادب و هنر نيز در دولتي و يا وابسته به دولت بودن، از ساير مسائل جاري ما مستثني نيست ، بنابراين جا دارد در برخي ساختارها و نگاه ها و حتي روش ها و سياست ها تجديد نظر كرد و آن ديدگاه هايي را كه كارآمد نيستند كنار گذاشت.
مدير مسئول آزما پيشنهاد كرد : يكي از راهكارهايي كه ارشاد مي تواند به سياستي اجباري و البته فرهنگي و مثمرثمر تبديل كند، بحث آگهي كتاب است كه در صورت چاپ در مجلات فرهنگي و ادبي، هم رفع كننده مشكلات مالي نشريه است و هم به تبليغ كتاب مي انجامد و براي ناشر و نويسنده هم فايده مند است.
نظر شما