به گزارش خبرنگار مهر، امروز، نخستین پلتفرم آموزشی و پژوهشی «اینترنت اشیاء» در دانشگاه علم و صنعت به مناسبت دهه فجر راه اندازی شد. این دانشگاه با راه اندازی این فناوری، نام خود را به عنوان پنجمین دانشگاه دنیا که «اینترنت اشیاء» را تدریس و پژوهش میکند، ثبت کرد.
در حال حاضر ایران به عنوان بیستمین کشور از این فناوری استفاده می کند که این یک تکنولوژی پیشرفته و مدرن است. با استفاده از این فناوری تمام اشیاء از طریق شبکه های اینترانت و اینترنت به هم متصل و قابلیت فرمانپذیری اشیاء از طریق شبکه های مخابراتی برقرار می شود.
این تکنولوژی پس از بومی سازی وارد ایران شده و اکنون به محصول ایرانی تبدیل شده است. اینترنت اشیاء در کشورهای پیشرفته دارای استاندارد جهانی است و سعی شده در این بسته نرم افزاری این استاندارد رعایت شود. همچنین این پلتفرم با شبکه مخابرات کشور کاملا مطابقت دارد.
«اینترنت اشیاء» (Internet of Things) یا IOT فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی اعم از انسان، حیوان یا اشیاء، قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی (اینترنت یا اینترانت) فراهم میشود و جهانی را توصیف میکند که در آن هر چیزی از جمله اشیای بیجان، برای خود هویت دیجیتال دارند و به رایانهها اجازه میدهند آنها را ساماندهی و مدیریت کنند.
مانی کردجزی، مدیر پروژه اینترنت اشیاء شرکت نگاره گلستان است.
نظر شما