تولد ابوعلي حسين ابن سينا :
بنابر بر خي تواريخ در چنين روزي در سال 370 ه ق ابوعلي حسين بن عبدالله بن سينا ، معروف به شيخ الرييس پزشك ، رياضيدان ، فيلسوف و منجم ايراني در خرمثين از توابع بخارا به دنيا آمد . وي در هجده سالگي چنانكه خود نوشته است از تعلم همه علوم فارغ شد و دربيست و يك سالگي دست يه تاليف و تصنيف زد . در بيست و دو سالگي پدرش در گذشت و ابن سينا متصدي شغل او شد . او بعد ها به علت نابساماني اوضاع سياسي بخارا ، اين شهر را ترك گفت و به گرگانج نزد خوارزمشاه رفت . سلطان غزنوي همان هنگام از او خواست كه به غزنه رود اما بوعلي خواسته او را نپذيرفت . ابن سينا در بازگشت به گرگان با ابو عبيد جوزجاني آشنا شد و هم در اين سفر كتاب المختصر الاوسط ، كتاب المبدا والمعاد و مقداري از كتب قانون و نجات را تاليف كرد .حكيم ابو علي سينا در حدود 405 ه ق به ري رفت و در اوايل سال بعد به قزوين عزيمت كرد و از آنجا با سفر به همدان در اين شهر رحل اقامت گزيد و نه سال در آن شهر ساكن بود تا اينكه در ميان ديلميان به وزارت رسيد . بر اثر سعايت معاندان شيخ پس از وزارت ، چهار ماه به زندان افتاد و در اين مدت چند كتاب و رساله مهم تاليف كرد . ابن سينا تا آخر به در خدمت علاء الدوله كاكويه بود تا آنكه در سال 428ه . ق در همدان در گذشت . پيكر او در همدان مدفون است . در مشرق زمين فلسفه يوناني هيچگاه مفسري با عمق و دقت ابن سينا نداشته است . وي آراي آنان را با نظرات يكتا پرستي اسلام در هم مي آميخت و به اين طريق در فلسفه مشا مباحثي آورد كه در اصل يوناني آن سابقه اي نداشته است . او در حوزه علم طبابت نيز استادي حاذق و طبيبي عالم بود به گونه ا ي كه بسياري از بيماري هاي صعب العلاج آن دوران را درمان مي كرد . وي در حوزه نجوم و رياضي نيز صاحب راي است .
اعلام خروج روس ها از ايران :
در چنين روزي در سال 1946 ميلادي اتحاد جماهير شوروي اعلام كرد كه نيروهاي نظامي خود را از سرزمين و خاك ايران خارج خواهد كرد . از وقوع جنگ جهاني دوم كه در اول سپتامبر 1939 آغاز شده بود ، ايران بي طرفي خود را اعلام كرد ، اما به دليل گستردگي مرز كشور با اتحاد جماهير شوروي سابق و در گيري آن با آلماني ها به نظرمي رسيد كه انجام چنين امري عملا ناممكن تلقي شود . علاوه بر چنين وضعيتي ، اوضاع داخلي ايران نيز به هيچ وجه مناسب نبود و فقر و تنگدستي سراسر كشور را فرا گرفته بود و به همين دليل قشر متوسط به پايين جامعه نيز از استبداد رضاخاني به تنگ آمده بودند . ارتش متفقين به بهانه هاي واهي از قبيل حضور جاسوسان آلماني در ايران به اشغال كشور مبادرت ورزيد .رضا شاه درابتدا تصميم به مقاومت در برابر اين نيروها گرفت اما به دليل فقد پايگاه مردمي و نارضايتي عمومي از عملكرد او، ايران بدون هيچ مقاومتي به اشغال نيروهاي مهاجم در آمد . اشغال ايران در سوم شهريور 1320 خيلي سريع و آسان تحقق يافت و با تهاجم نيروهاي انگليسي و شوروي سابق از جنوب و شمال صورت رسمي و جدي به خود گرفت . اين اشغال تا پايان جنگ در سال 1324 ادامه داشت . قحطي ، گراني و پايمال شدن نماميت ارضي ايران از جمله عواقب چنين اشغالي بود .پس از مدت ها كه ايران در اشغال نيروهاي روس بود ، سرانجام روسيه اعلام كرد كه نيروهاي خود را از ايران فراخوانده است .
ايجاد جامعه اقتصادي اروپا :
در چنين روزي در سال1957ميلادي ، ايجاد جامعه اقتصادي اروپا يا بازارمشترك اروپا دررم به امضاي اعضاي اين پيمان رسيد . بلژيك ، ايتاليا ، آلمان ، فرانسه ، لوگزامبورگ ، هلند ، ايرلند ، دانمارك ، بريتانياي كبير ، يونان ، پرتقال ، اسپانيا ، سوئد فنلاند ، اتريش از اعضاي اين پيمان هستند . بازار مشترك اروپا با هدف مقابله با اقتصاد تك قطبي وارد ميدان شد و
تاكنون به عنوان يك واحد اقتصادي فعال در تعيين سرنوشت كشورهاي اروپايي ، نقش گستدره اي را در اقتصاد اين حوزه از جهان و بلكه كل جهان ايفا نموده است . در واقع مي توان گفت پس از جنگ جهاني دوم و بعداز دهه ???? ميلادي اين جامعه اقتصادي دامنه فعاليت هاي خود را افزود و در حوزه كشور هاي بلوك شرق نيز نفوذ فراواني يافت . حذف قواعد گمركي را مي توان از مهمترين رهيافت هاي تشكيل اين جامعه تصور كرد . انتشار پول واحد براي اروپا ( يورو ) از جمله فعاليت هاي جامعه اقتصادي اروپا بوده است .
تولد آلفونس دو شاتو بريان :
در چنين روزي در سال 1877 ميلادي آلفونس دو شاتو بريان نويسنده فرانسوي به دنيا آمد .« ملاحظاتي درباره ايالات متحده آمريكا» عنوان مهمترين اثر اوست .
به نقل از پايگاه اطلاع رساني آي كتاب دات كام : شاتو بريان در سال 1768 ميلادي در سن مالو از شهرهاي شمال غربي فرانسه به دنيا آمد. نام اصلي وي فرانسوا رنه بود، در سال 1786 با رتبه استواري به خدمت سربازي مشغول شد و چون آتش انقلاب در فرانسه زبانه كشيد به آمريكا سفر كرد. نزديك يك سال در كانادا و برخي ديگر از ممالك دنياي نو به سياحت گذرانيد و در سال 1792 به فرانسه بازگشت و به ياري شاهزادگان و مهاجراني كه بر ضد حكومت انقلابي در شهر گب لنتز گرد آمده بودند برخاست، ولي در آنجا مجروح شد و به انگلستان رفت. چندي بعد همين كه بناپارت در فرانسه به مقام كنسولي رسيد شاتوبريان بار ديگر به پاريس آمد و بدو پيوست و به مقامات دولتي رسيد، اما ديري نگذشت كه علتي سياسي او را از بناپارت رنجيده خاطر و با مخالفان وي همداستان ساخت. پس راه سفر بيت المقدس پيش گرفت و كشورهاي يونان، شام، مصر، تونس و اسپانيا را سياحت كرد. در دوران بازگشت خاندان بوربن به سلطنت فرانسه شاتوبريان باز به ميدان سياست داخل شد و به مقامات سفارت و وزارت خارجه رسيد. در سال 1830 پس از انقراض خاندان بوربن حيات سياسي را ترك گفت و باقي عمر را به نويسندگي گذرانيد و سرانجام در سال 1848 در پاريس درگذشت. از مهمترين آثار ادبي شاتوبريان كه در ادبيات فرانسه تأثير خاص داشته يكي داستان آتالا و ديگري حكايت رنه است، كه هر دو مظهر احساسات شخصي اوست. ديگر كتاب هاي او عبارتند از، شهيدان و جلال مسيحيت، كه از عقايد ديني وي حكايت مي كند.
تولد آدولف اف جي بوتنان :
در چنين روزي در سال 1903 ميلادي بوتنان بيوشيميست آلماني متولد شد . وي توانست در سال 1939 جايزه نوبل را از آن خود نمايد .
پيمان صلح :
در چنين روزي در سال 1550 ميلادي دو كشور فرانسه و انگلستان قرار داد صلح بولونيا را امضا كردند .
آغاز امپراطوري الكساندر رومانف :
در چنين روزي در سال 1801 ميلادي الكساندر پي رومانوف امپراطور روسيه ، حكومت خود را در اين كشور آغاز كرد .
فروش نخستين خود رو :
در چنين روزي در سال 1898 ميلادي نخستين خودروي جهان به فروش رفت . گفته مي شود نخستين خودوروي ساخته شده در جهان بنز بوده است .
جمهوري در يونان :
در چنين روزي در سال 1924 ميلادي نظام حكومتي يونان به جمهوري تبديل شد . يونان كشوري است كوهستاني و متشكل از شبه جزاير متعدد در جنوب اروپا . نژاد مردم اين كشور لاتين و زبان رايج در ميان آنان يوناني است . اكثر مردم اين كشور اهل مسيحيت ارتودكس هستند . نوع حكومت اين كشور جمهوري است . يونان در تاريخ بيست و پنجم اكتبر سال 1945 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
تسخير العقيله :
در چنين روزي در سال 1941 ميلادي و در ميانه جنگ جهاني دوم نيروهاي آلماني منطقه العقيله ليبي را به اشغال خود در آوردند .
بمباران برلين :
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي بيش از 811 هواپيماي جنگي برلين را ورد بمباران خود قرار دادند .
ترك سري لانكا :
در چنين روزي در سال 1990 ميلادي نيروهاي هندي بالاخره سري لانكا را ترك كردند .
انتخابات پس از سي سال :
در چنين روزي در سال 1991 ميلادي ملت آفريقايي بنين براي نخستين بار پس از سي سال ، انتخابات آزادي برگزار كردند . اين انتخابات مربوط به انتخاب رييس جمهور اين كشور بود .
محاصره آخرين مكان :
در چنين روزي در سال 1995 ميلادي نيروهاي ارتش روسيه منطقه آچكوي مارتن را به عنوان آخرين منطقه تحت يد نيروهاي چچن به محاصره خويش در آوردند . در اين منطقه بخش گسترده اي از نيروهاي قدرتمند چچني حضور داشتند .
تصويب اتانازي :
در چنين روزي در سال 1997 ميلادي براي نخستين بار در جهان استراليا تنها قانون مربوط به اتانازي را به تصويب رساند .
اتا نازي يا مرگ ترحمي به حالتي اطلاق مي شود كه بيمار بر اثر رنج كشيدن بسيار از پزشكان تقاضا مي كنند كه آنها را با كشتن از درد و رنج خلاص سازند . مرگ از روي ترحم سالهاست كه مورد دعواي حقوقدانان و متخصصان علوم جزايي قرار دارند . بسياري از حقوقدانان اين امر را ترجيح بلا مرجح مي دانند و در نتجيه چنين قتلي را مستوجب مجازات مي شمارند .
بمباران صرب ها :
در چنين روزي در سال 1999 ميلادي ناتو در يك حمله هوايي عليه يوگسلاوي ( صربستان ، مونته نگرو ، كوزوو و وجوودينا ) مواضع صربها را مورد بمباران هوايي خويش قرار دادند . اين حمله ناتو طي پنجاه سال گذشته سابقه اين سازمان بي سابقه
مي نمود . بمباران در پاسخ به رد معاهده صلح از سوي صربستان با آلبانبايي تبارهايي كه در كوزوو استقلال مي خواستند ، انجام پذيرفت .
روز كشاورزي در آمريكا :
همه ساله چنين روز ي به عنوان روز كشاورزي در آمريكا گرامي داشته مي شود .
نظر شما