به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، اين تحليلگران همچنين بر اين باورند كه گفتگوهاي دو پايتخت مي تواند اهميتي فوق العاده براي آغاز كاهش تنش ميان آمريكا و ايران باشد.
"جوديت كيپر" از شوراي روابط خارجي آمريكا و همچنين رئيس "مجمع شوراي خاورميانه" در نيويورك با اشاره به اين روند، به عنوان اولين گفتگوي مستقيم بين دو كشور از زمان قطع شدن روابط ديپلماتيك از سال 1980، گفت : "اين(گفتگو) بالقوه گشايش بسيار بسيار مثبتي است".
به باور كيپر، "اين تنها ورق خوردن يك صفحه به شمار مي رود و ممكن است به چيزهايي منجر شود و اگر چنين شود، ممكن است نتايجي به دنبال داشته باشد."
كيپر همچنين با اشاره به مزاياي ديگر اين گفتگو پيشنهاد آمريكا براي گفتگو با ايران را نشان دهنده نقش و جايگاه مهم اين كشور در منطقه خاورميانه قلمداد كرد و گفت :" اين به دنيا نشان مي دهد كه آنها(ايران) بازيگر مهمي در منطقه هستند و آمريكا نياز به آنها دارد ، آمريكا در باتلاق عراق گرفتار شده است و نمي تواند بدون كمك ايران از آنجا خارج شود".
"جان آلترمن" مدير برنامه هاي خاورميانه در مركز استراتژيك و مطالعات بين المللي" (CSIS) نيز اظهار داشت : در نهايت اين گفتگوها مي تواند راهي را براي رايزني هاي دوجانبه گسترده تر، باز كند".
به گفته آلترمن"اين مهم است و جو را تغيير مي دهد و فرصت هايي را براي اعتمادسازي ايجاد مي كند".
هفته گذشته "علي لاريجاني"دبير شوراي عالي امنيت ملي در كنفرانسي خبري، از آمادگي ايران براي گفتگوهاي مستقيم با آمريكا خبر داد.
اين امر پس از درخواستهاي مكرر آمريكا كه زلماي خليل زاد سفير اين كشور در عراق مطرح مي كرد و نيز درخواست اخير سيد"عبدالعزيز حكيم" رئيس فراكسيون ائتلاف عراق يكپارچه و يكي از رهبران شيعه درعراق صورت گرفت كه از ايران خواست براي حل مشكلات عراق با آمريكا گفتگو كند.
نظر شما