به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل فلاح پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری مدیران کل دستگاه های تابعه امور اقتصاد و دارایی استان البرز، با اشاره به برگزاری نخستین جلسه شورای هماهنگی دستگاه های تابعه طی هفته های گذشته اظهار کرد: از میان مصوبات جلسه مذکور با توجه به اهمیت و ضرورت، دو مصوبه در دست پیگیری قرار گرفت که انتقال پرونده های مالیاتی از تهران به البرز یکی از آنهاست، متاسفانه دفاتر نمایندگی بسیاری از واحدهای تولیدی استان البرز برغم خدمات دهی در این منطقه، در تهران مستقر است که این امر موجب وصول درآمدها در تهران می شود لذا پیگیری این موضوع با تاکید معاون وزیر اقتصاد و دارایی در اولویت امر قرار گرفت.
اداره اموال تملیکی در البرز مستقر می شود
فلاح ادامه داد: مصوبه دوم در خصوص استقرار اداره اموال تملیکی در البرز است زیرا هم اکنون این اداره در استان وجود ندارد.
وی در تشریح درآمدهای استان طی ۱۰ ماه گذشته عنوان کرد: خوشبختانه ۹۵ درصد درآمدهای مصوب محقق شد که از این میان ۹۰ درصد مربوط به امور مالیاتی و مابقی در حوزه گمرک و... است لذا استان در این حوزه وضعیت مطلوبی دارد، در طرف مقابل پراخت ها قرار دارد که در این زمینه نیز مشکلی در دستگاه های دولتی نبوده است، در خصوص اعتبارات تملک دارایی ها نیز ۵۰ درصد تخصیص توزیع شده که با قول مساعد استانداری مقرر شد اعتبار مناسبی تا پایان سالجاری به استان تخصیص یابد.
۱۰۴ میلیون دلار سرمایه مستقیم خارجی در البرز جذب شد
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی البرز در حوزه سرمایه گذاری خارجی نیز متذکر شد: عزم شورای گفتگوی استان بر این است که از شرایط پسا تحریم به بهترین نحو ممکن برای توسعه منطقه استفاده شود لذا در بحث جذب سرمایه گذار اقدامات بیشتر بر بخش سرمایه گذاری مستقیم خارجی معطوف است تا بتوان از این طریق به دانش فنی، تکنولوژی و بازارهای بین المللی دست یابیم.
وی خبر داد: در این راستا طی سال جاری چهار شرکت خارجی از کشورهای آلمان، ایتالیا، چین و امارات متحده عربی در مجموع ۱۰۴ میلیون دلار مصوبه سرمایه گذاری در استان البرز را اخذ کرده اند که این رقم با احتساب سهم شریک داخلی به ۱۴۵ میلیون دلار خواهد رسید، البته این ارقام مربوط به فاز اول است و برخی از سرمایه گذاریها در چند فاز طراح شده اند.
تدوین ۶۳ پروژه مطالعاتی فرصت های سرمایه گذاری در البرز
فلاح اضافه کرد: سرمایه گذاری های صورت گرفته در حوزه تولید دارو، تجهیزات کارخاجات فولاد، قطعه سازی خودرو و... است که شرکت های مذکور بر اساس برگ سبز گمرکی و تجهیزات خریداری شده تاکنون حدود ۲۰ میلیون دلار سرمایه وارد استان کرده اند، البته شرکت های متعدد دیگری نیز برای سرمایه گذاری در البرز اعلام آمادگی کرده اند که در حال مذاکره هستیم.
این فعال اقتصادی افزود: یکی دیگر از اقدامات اداره کل در حوزه مطالعات فرصت های سرمایه گذاری بوده که با مشارکت دستگاه های ذیربط صورت گرفت و در فاز اول ۶۳ پروژه در قالب های بین المللی تدوین شد که در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت، فاز دوم این طرح نیز با رویکرد جذب شریک سرمایه گذار بزودی اجرایی می شود.
حسابداری تعهدی؛ ضامن شفافیت مالی و مصرف بهینه بیت المال است
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی البرز در بخش بعدی سخنن خود با اشاره به بحث انتظام مالی استان گفت: همپای سایر استان های کشور موضوع حسابداری تعهدی در البرز نیز از امسال کلید خورد و تا سال آینده نهایی می شود، حسابداری تعهدی در واقع به شفافیت مالی در استان و صرف بهینه هزینه های بیت المال کمک شایانی می کند.
وی احصای بدهی های دولتی، ساماندهی خودروهای دولتی به منظور اصلاح الگوی مصرف و مستندیازی اموال غیرمنقول را از دیگر برنامه های در دست اجرای این اداره کل برشمرد.
۹۰ درصد درآمدهای البرز از مالیات است/رشد ۲۱ درصدی مالیات در سال جاری
در ادامه این نشست مدیرکل امور مالیاتی استان البرز به ارائه گزارشی از عملکرد ۱۰ ماهه پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد درآمدهای استان از طریق مالیات تامین می شود که طی سال جاری در حوزه مالیات مستقیم پنج هزار میلیارد ریال وصول شده و این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد رشد داشته است، در حوزه مالیات بر ارزش افزوده نیز چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال وصول شده که این رقم نیز با رشدی ۲۶ درصدی مواجه شد.
مجتبی تقوی مجموع درآمدهای مالیاتی البرز در سال جاری را ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برآورد کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی ۲۱ درصدی داشته است و گفت: امسال ۱۰ هزار اظهارنامه مالیاتی جمع آوری شده است، البته در این حوزه تا پیش از این اظهار نامه ها در تیرماه جمع آوری می شد اما از سال آتی آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه ها در ۳۱ خرداماه خواهد بود.
طرح جامع عدالت مالیاتی در البرز به اجرا در می آید
وی از تصمیم این اداره کل برای تبدیل سیستم سنتی به پیشرفته و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی خبر داد و افزود: درصدد هستیم طرح جامع مالیاتی را استان به اجرا دربیاوریم که عدالت مالیاتی را بطور صددرصدی محقق می کند، در بخش پرداخت های الکترونیک مالیات نیز البرز در زمره سه استان اول قرار دارد.
مدیرکل امور مالیاتی البرز ضمن گلایه از استقرار دفتار اصلی برخی واحده ای تولیدی و شرکت ها در تهران اضافه کرد: بدنبال شناسایی این شرکت ها و واحدها هستیم تا بتوان با توجه به خدمات دهی در استان، مالیات نیز در همین منطقه وصول شود تا بتوان گام های بهتری در راستای توسعه و اعتلای اقتصادی استن البرز برداشت.
نظر شما