۲۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۷:۲۸

مدیرکل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی:

اعتبارات لازم برای احداث موزه فرش اراک تامین خواهد شد

اعتبارات لازم برای احداث موزه فرش اراک تامین خواهد شد

اراک- مدیرکل موزه های سازمان میراث فرهنگی گفت: قراربود تا تکمیل موزه‌های در دست اجرای کشور به هیچ موزه‌ای اعتبار داده نشود اما اعتبارات احداث موزه فرش اراک از سوی میراث فرهنگی تامین خواهدشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا کارگر، ظهر چهارشنبه در آئین کلنگ زنی موزه فرش شهدای انقلاب اسلامی در اراک اظهار داشت: ساخت موزه فرش و مطرح شدن اراک به عنوان قطب هنر فرش می تواند در کنار قطب صنعتی بودن این استان، اراک را به یک قطب فرهنگی، هنری و گردشگری کشور تبدیل کند.

وی افزود: احداث موزه فرش شهدای انقلاب اسلامی در اراک اتفاق بزرگی است که در این استان رخ داده و می تواند با بیش از ۱۲۰ تخته قالی نفیس که توسط یکی از تجار به نام ابراهیم حسینجانی به آن اهدا شده است از جمله بزرگترین موزه های فرش، نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه باشد.

مدیرکل موزه های میراث فرهنگی کشور افزود: براساس تصمیمات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار بود تا تکمیل موزه های در دست اجرا برای هیچ موزه ای سرمایه گذاری و اعتباری تخصیص داده نشود اما برای تامین اعتبارات موزه فرش اراک مشکلی وجود ندارد و برای تسریع در کار و انجام عملیات آن این سازمان هر گونه مساعدت در زمینه تامین اعتبارات را انجام خواهد داد.

کارگر افزود: هم اکنون یک موزه فرش در تهران و یکی در آستان قدس رضوی فعالیت دارد و یک موزه فرش نیز در تبریز در حال ساخت است و امیدواریم پروژه بزرگ موزه فرش اراک نیز تا سه سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.

هنر فرش با فرهنگ و اندیشه گره خورده است

در ادامه آیت الله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: ساخت موزه فرش در شهر اراک اقدام ارزشمندی است و حاج ابراهیم حسینجانی که اهدا کننده فرش های نفیس به این موزه است در حقیقت با اهدای این فرش ها خلاصه ای از کتابچه ماندگار و با برکت خود را در طول عمرش به شهر خود هدیه می کند.

وی افزود: این حرکت با ارزش می تواند موجب جلب توریست شود و انعکاس جهانی دارد چون گره های قالی با هنر و اندیشه و فرهنگ ایرانی گره خورده است.

دری نجف آبادی ابراز امیدواری کرد هر چه سریعتر عملیات اجرایی این طرح آغاز شود و با قول هایی که از سوی مسئولین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور داده شده عملیات ساخت این پروژه ارزشمند در مدت زمان تعیین شده پایان یابد و اهداکننده فرش های نفیس به این موزه نیز دسترنج فعالیت خود را ببیند.

گفتنی است حاج ابراهیم حسینجانی که از تجار فرش ایران و ساکن آلمان است مقرر شده پس از ساخت موزه ۱۲۰ تخته فرش نفیس که از سراسر جهان در مدت ۴۵ سال تهیه شده و قدمت برخی از آنها به ۴۰۰ سال نیز می رسد به موزه فرش شهدای انقلاب اسلامی در زادگاهش اراک اهدا کند و نام «موزه شهدای انقلاب اسلامی» نیز از سوی وی برای موزه فرش اراک انتخاب شده است.

این موزه در زمینی به مساحت چهار هزار مترمربع در سه طبقه با زیربنای هر طبقه دو هزار متربع ساخته خواهد شد و هزینه احداث و تجهیز این موزه ۱۰۰ میلیارد ریال پیش بینی شده و با پایان یافتن احداث آن، به طور مستقیم برای ده نفر و به طور غیرمستقیم برای حداقل یکصد نفر اشتغال ایجاد می شود.

موزه فرش اراک با هدف معرفی تاریخ و پیشینه فرش در استان مرکزی، معرفی کیفیت و جایگاه فرش استان، انجام پژوهش های مرتبط به منظور احیای جایگاه واقعی فرش استان، جذب گردشگران داخلی و خارجی، اشتغالزایی و رونق اقتصادی و ترویج هنر قالیبافی احداث می شود.

کد خبر 3048474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha