۲۱ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۴۴

تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه افتتاح شد

تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه افتتاح شد

خرمشهر ـ تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه که تأمین کننده آب شرب ۱۸ روستای مسیر شلمچه است، طی مراسمی با حضور معاون عمرانی استاندار خوزستان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر چهارشنبه طی مراسمی تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه خرمشهر با حضور احمد سیاحی معاون عمرانی استاندار خوزستان، ولی اله حیاتی فرماندار خرمشهر، مدیرکل آب و فاضلاب روستایی خوزستان و برخی مدیران شهری به طور رسمی افتتاح شد.

این تأسیسات آبرسانی با مخزنی دو هزار مترمکعبی ۱۸ روستای مسیر شلمچه را پوشش می دهد . همچنین قادر به تأمین آب شرب  بیش از ۵۰ هزار زائر است.

تاکنون برای این پروژه اعتباری معادل ۷۱ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و سازمان منطقه آزاد اروند هزینه شده و اعتباری معادل ۱۴۹ میلیارد ریال دیگر نیز برای اتمام این پروژه مورد نیاز است.

برای تکمیل این پروژه شبکه آبرسانی ۱۶ کیلومتری درنظر گرفته شده و دبی خروجی آب نیز ۱۳۶ لیتر بر ثانیه است که از پنج دستگاه الکتروموتور ۴۵ کیلووات ساعت و پنچ دستگاه  ۱۸ کیلووات ساعت تشکیل شده است.

تعداد دستگاه های تولید برق در این پروژه ۱۸ دستگاه و میزان آب تولید شده در طول  شبانه روز  ۱۱ هزار و ۴۱ متر مکعب است.

کارنامه خوب آبفار در نخستین همکاری با منطقه آزاد اروند

مدیر کل آب و فاضلاب روستایی خوزستان در این آیین افتتاحیه پروژه تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه را به عنوان نخستین پروژه مشترک میان آبفار خوزستان و سازمان منطقه آزاد اروند معرفی و عنوان کرد: در این تجربه نخست آبفار استان توانست نمرات خوبی برای آبرسانی به روستاها کسب کند.

درویشعلی کریمی دستور استاندار خوزستان در پی بازید از این تأسیسات در شهریور سال جاری را عاملی برای به بهره برداری رسیدن فاز نخست این پروژه پیش از اربعین دانست.

وی توضیح داد: با هدف تأمین آب شرب زوار هماهنگی در مجموعه اتفاق افتاد و این پروژه تأمین اعتبار و ظرف ۴۸ روز به پایان رسید.

مدیرکل آب و فاضلاب روستایی خوزستان به بیان جزئیات فنی این پروژه پرداخت و یادآور شد: تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه خرمشهر آب خود را از خط لوله شهری که از میدان مقاومت تا پایانه مرزی کشیده شده، تأمین می کند. با راه اندازی آن مشکل آب شرب ۱۸ روستای مسیر شلمچه هم به لحاظ تأمین فشار و هم به لحاظ کیفیت و کمیت رفع می شود.

وی بر ناتمام بودن این پروژه تأکید و گفت: این پروژه همچنان نیازمند انجام کار بیشتری است که  فاز دوم آن ایجاد خط انتقال آب به طول ۱۶ کیلومتر است ولی با وجود خریداری لوله های آب هنوز اجرایی نشده و نیازمند اعتبار است.

کریمی از پرداخت نشدن کامل مطالبات پیمانکاران خبر داد و اظهار کرد: بدهی های این پروژه همچنان باقی مانده که امیدواریم سازمان منطقه آزاد اروند نسبت به پرداخت باقی اعتبارات مورد نیاز اقدام کند.

عذرخواهی برای پرداخت نشدن حقوق پیمانکاران طرح

فرماندار خرمشهر نیز در این مراسم انجام پروژه تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه را از پروژه های عظیم قلمداد کرد و عملیاتی شدن آن در مدت زمان دو ماهه را نشان دهنده تلاش های مجاهدانه عوامل اجرایی خواند و افزود: در زمانی که در اربعین با بحث تأمین آب شرب با چالش های جدی مواجه بودیم این حرکت قابل تحسین بود.

ولی اله حیاتی ۳۷ هزار روستایی را بخشی از جامعه هدف این پروژه خواند و گفت: با راه اندازی این پروژه برای این تعداد افراد که در گذشته امکان استفاده از آب سالم را نداشتند، فرصت بهره مندی از آب شرب سالم فراهم می شود.

وی در ادامه با اشاره به پرداخت نشدن بخشی از مطالبات عوامل اجرایی پروژه تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه عنوان کرد: برای اینگونه پروژه ها که با همت انجام می شود، شایسته است اعتبارات بلافاصله تزریق شوند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر از پیمانکاران این پروژه عذرخواهی کرد و قول پیگیری برای رفع هرچه سریعتر این مشکل را داد.

طرح های آبرسانی از اولویت های جدی استاندار خوزستان است

معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز در این مراسم تأمین آب شرب را از بالاترین انواع خدمت رسانی به مردم دانست و عنوان کرد: این امر مهم را مسئولان آب و فاضلاب روستایی به نحوی شایسته به انجام رساندند.

احمد سیاحی با بیان اینکه طرح های آبرسانی از اولویت های جدی استاندار خوزستان است، اجرای طرح آبرسانی غدیر، طرح جنوب شرقی و شمال شرقی را از جمله اقدامات در این راستا برشمرد.

وی ادامه داد: در جنوب خوزستان از جمله شهرهای آبادان و خرمشهر وضع آب شرب نسبت به گذشته، هم در بخش آب شهری و هم در بخش آب روستایی بهتر شده هرچند که شرایط ایده آل نیست اما اقدامات ارزشمندی انجام شده که قابل تقدیر است.

معاون عمرانی استاندار خوزستان راه اندازی تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه را از سه جنبه حائز اهمیت دانست و توضیح داد: این طرح مزین به نام شهدای شلمچه و یادآور حماسه آفرینی های شهدا است و شایسته نیست مردم روستاها در جوار شلمچه از آب ناسالم برخوردار باشند و نکته دوم این است که اجرای این پروژه ثابت کرد که می توان با همدلی، همگرایی و مساعدت شاهد اجرای پروژه های بزرگ بود.

وی اضافه کرد: نکته سوم این است که با لحاظ کردن دو شرط نخست می توان با پیگیری و عزم مدیریت استانی و همچنین همکاری شرکت ها کار با حجم عظیم را در حداقل زمان اجرایی کرد.

سیاحی احداث جاده سوسنگرد - چذابه  و پل شهید قیاصی را از دیگر نمونه های این چنین برشمرد.

معاون عمرانی استاندار خوزستان در ادامه به پرداخت نشدن برخی اعتبارات پروژه تأسیسات آبرسانی شهدای شلمچه اشاره و اظهار کرد: اگر سازمان منطقه آزاد اروند این هزینه ها را پرداخت نکرد، این هزینه ها با جلب موافقت استاندار از محل اعتبارات استانی تأمین خواهد شد. اعتقاد داریم کار ارزشمندی انجام شده و پرداخت نکردن پول به پیمانکاران حق الناس است.

وی نسبت به سرانجام رسیدن برجام ابراز امیدواری کرد و گفت: انتظار داریم پس از شرایط حاکم، شاهد رونق اقتصادی کشور و خصوصا خوزستان باشیم. اعتقاد دارم مردم این استان حق دارند بهترین تجهیزات روز دنیا را در اختیار داشته باشند.

کد خبر 3048575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha