به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر احمد شجاعي در جلسهاي تقدير از اقدامات سازمان پزشكي قانوني كشور در رسيدگي به اجساد منا در سازمان حج و زيارت گفت: واقعه منا حادثه بسيار سنگيني بود كه بر اثر آن تعداد قابل توجهي از مسلمانان از جمله هموطنانمان جان خود را از دست دادند و پزشكي قانوني در اين ميان تلاش كرد با شناسايي و تعيين هويت به موقع اجساد بخشي از تألمات بازماندگان را تسكين دهد.
رئيس سازمان پزشكی قانونی كشور گفت: پزشكي قانوني در حادثه منا با شناسايي و تعيين هويت اجساد به وظيفه خود عمل كرد.
وي با اشاره به مراحل تشخيص هويت در اجساد به جاي مانده از حوادث اظهار داشت: گاه اجساد ناشي از حوادث و بلايا با معاينه ظاهري قابل شناسايي نيستند و لازم است معاينات تخصصي و آزمايشهاي تكميلي برای شناسايي و تعيين هويت آنان انجام شود كه ماهيت اين آزمايشها زمانبر بودن است بنابراين بايد با سعه صدر اجازه داد كار به درستي مديريت انجام شود.
سعید اوحدی رئيس سازمان حج و زيارت هم در اين جلسه با قدرداني از پزشكي قانوني در شناسايي و تعيين هويت اجساد حادثه منا گفت: كار شناسايي اجساد حادثه منا با تدبير و مديريت پزشكي قانوني بدون حاشيه و به درستي انجام شد و اگر تدبير اين دوستان نبود در همان روزهاي ابتدايي دچار حايههايي مي شديم كه آثار وسيع آن غير قابل جبران بود.
وي با ابراز رضايت از حفظ شأن و منزلت خانواده هاي بازمانده افزود: در اين حادثه انسجام و تعامل لازم بين مجموعه سازمانهاي درگير از جمله پزشكي قانوني، حج و زيارت، قوه قضاييه، نيروي انتظامي و ... برقرار بود و همين ارتباط مناسب موجب شد كار بدون حاشيه انجام شود.
اوحدي يادآور شد: در اين حادثه ۴۶۱ ايراني جان خود را از دست دادند كه شناسايي و تعيين هويت آنان كار سادهاي نبود بنابراين از همه افراد و سازمانهايي كه شبانهروزي در اين زمينه همكاري داشتند از جمله پزشكي قانوني كمال تقدير را دارم.
در ادامه اين نشست قاضي شهرياري با تأكيد بر ضرورت ايجاد بانك DNA براي شناسايي اجساد در بحرانها و حوادث گفت: راهاندازي و ايجاد چنين بانكي در كشور بسيار ضروري است و به ويژه پيشنهاد مي شود در موسم حج حتما بانك ژنتيك براي افرادي كه عازم اين سفر هستند تشكيل شود.
وي تصريح كرد: شناسايي و تعيين هويت اجساد منا كار بسيار سنگيني بود كه به درستي انجام شد و اميدواريم پرونده كيفري اين حادثه نيز ختم به خير شود.
نظر شما