۲۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۰۹

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی:

واردات و کاهش قیمت جهانی موجب تعطیلی معادن مرمر آذربایجان غربی شد

واردات و کاهش قیمت جهانی موجب تعطیلی معادن مرمر آذربایجان غربی شد

ارومیه – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی کاهش شدید قیمت جهانی، ورود سنگ‌های مشابه را موجب تعطیلی برخی معادن مرمر در استان برشمرد.

جعفرصادق اسکندری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متاسفانه در ماه‌های اخیر شاهد تعطیلی برخی معادن مرمر در استان هساتیم افزود: کاهش شدید قیمت جهانی، ورود سنگ‌های مشابه از کشورهای افغانستان، پاکستان و چین به بازارهای جهانی موجب توقف خرید سنگ مرمر از معادن استان و عامل اصلی تعطیلی برخی معادن مرمر استان است.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی با برخورداری از معادن متنوع سنگ‌های گران قیمت نظیر طلا، باریت، میکا و تیتان و تبدیل شدن آن به کلکسیون این سنگ‌ها، وضعیت مناسبی در بخش معدن دارد اظهارداشت: میزان استخراج سالیانه معادن استان ۱۴ میلیون تن است.

اسکندری با اعلام اینکه در حال حاضر آذربایجان غربی قطب تولید سنگ‌های تزئینی در کشور به شمار می‌رود عنوان کرد: در استان ۲۰۶ فقره معدن در بخش تولید سنگ‌های تزئینی فعالیت می‌کنند که سالانه از این معادن بیش از ۶۰۰ هزار تن سنگ تزئینی استخراج می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: سالانه بیش از ۴۰ درصد سنگ‌های تزئینی استان به خارج از کشور صادر می‌شود و ایتالیا، ترکیه، چین، آذربایجان و عراق از جمله این کشورها هستند.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالا در بخش معدن استان، نبود واحدهای فرآوری صنایع معدنی مرتبط با فرآوری مواد معدنی، کاهش تقاضای داخلی برای برخی سنگ‌های تزئینی، فراهم نبودن زیرساخت‌ها و افت قیمت جهانی سنگ آهن طی دو سال اخیر موجب تعطیلی برخی معادن استان شده است.

اسکندری با اشاره به اینکه رتبه استان در بخش معدن از نظر تنوع مواد معدنی رتبه سوم و از لحاظ اشتغال و تولید به ترتیب رتبه پنجم و دوازدهم کشور را به خود اختصاص داده است افزود: از تعداد ۴۲۹ فقره معدن دارای پروانه بهره برداری، ۳۹۸ معدن خصوصی، ۲۶ معدن به صورت تعاونی و پنج معدن دولتی در استان وجود دارد.

وی نبود زیر ساخت‌های موجود در صنعت معدن متناسب با ظرفیت و تعداد معادن استان را ازمشکلات پیش روی بخش معدن عنوان کرد و افزود: در این راستا طی سالهای اخیر اقداماتی در جهت ایجاد زیر ساخت‌ها انجام شده است که پروژه‌های برق رسانی، ایجاد راه‌های ارتباطی و همچنین آسفالت راه‌های مناطق گستره‌های معدنی در خوی و چایپاره در شمال استان و در تکاب و مهاباد از شهرستان‌های جنوبی استان با اعتبار بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی تعریف پروژه‌های زیرساختی و زیربنایی در بخش معدن در سال جاری، پیگیری اعمال مشوق‌های لازم جهت توسعه واحدهای فرآوری و تبدیلی مواد معدنی با اولویت در نزدیکی معادن، تشکیل کنسرسیوم معادن سنگ آهن جهت تجمیع معادن سنگ آهن با ذخایر و ظرفیت‌های پایین به منظور احداث واحد تولید کنسانتره و گندله، برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های اجرایی ذی ربط و انجام تعاملات و هماهنگی لازم جهت تسریع در صدور مجوزهای احداث واحدهای فرآوری و تبدیلی از جمله اقدامات سازمان جهت رفع مشکلات و چالش‌های معادن استان اعلام کرد.

رئیس صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این استان در تولید باریت، طلا، میکا و سنگ‌های تزئینی بیشترین تولید کشور را به خود اختصاص داده است گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد کل تولید باریت کشور و ۱۲۰ تن از ۳۰۰ تن ذخیره طلای کشور را دارد.

کد خبر 3050809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha