بخش اول گفتگوي مشروح وزير راه و ترابري با خبرگزاري"مهر" را در روزهاي پاياني سال 84 خوانديد. رحمتي در بخش اول مصاحبه به موضوعاتي همچون تشريح برنامههاي سفرهاي نوروزي در بخشهاي هوايي، ريلي و جاده اي، توسعه بنادر ايران در سال 85، تثبيت قيمت سوخت هواپيما در سال جاري، تحريم احتمالي اقتصاد ايران، اختصاص 600 ميليون دلار براي خريد هواپيما و تجهيز ناوگان هوايي در سال 84 و عدم افزايش نرخ عوارض اتوبان تهران-قم و كرج-قزوين در سال 85 پرداخت.
وزير راه و ترابري در بخش دوم اين مصاحبه كه كاملا مربوط به حمل و نقل هوايي است، به پرسشهاي مختلف خبرنگار"مهر" پاسخ داد و مصاحبه نيز در پايان با طرح اين پرسش كه" سرنوشت هواپيماي سي 130 چه شد"، پايان يافت.
آزادسازي قيمت بليت هواپيما
محمد رحمتي براي اولين بار پس از گذشت 14 ماه از وزارتش اعلام كرد كه آزادسازي قيمت بليت هواپيما در دستور كار قرار گرفته است.
وي توضيح داد: وزارت راه و ترابري پيشنهاد آزاد سازي قيمت بليت هواپيما را به ستاد كنترل بررسي قيمتها ارايه كرده است و سرنوشت اين پيشنهاد هم به تصميم نهايي معاون اول رئيس جمهوري و وزير بازرگاني بستگي دارد.
وزير راه و ترابري معتقد است قيمت بليت هواپيما بايد تعادلي شود و عرضه و تقاضا تعيين كننده قيمت بليت هواپيما باشد تا بخش هوايي كشور سودآور شود.
رحمتي در عين حال گفت: قيمت بليت هواپيما در بازار حمل و نقل هوايي ايران با سياست آزاد سازي هم تنها 20 درصد افزايش مي يابد، زيرا اين بازار كشش بيش از اين ميزان افزايش قيمت بليت را نخواهد داشت.
وي تصريح كرد: شركتهاي هواپيمايي داخلي ايران نبايد محتاج يارانه دولت باشند؛ بدين ترتيب بايد اجازه داده شود تا با آزادسازي قيمت بليت هواپيما اين شركتها نيز سودآورشوند، زيرا درايران بيشتر كساني از هواپيما استفاده مي كنند كه وضعيت مالي مناسبي دارند.
وزير راه و ترابري بيان كرد: دولت يارانه سال 84 شركتهاي هواپيمايي را پرداخت نكرد و استدلال هم اين است كه قيمت بليت و سوخت هواپيما در اين سال افزايش پيدا نكرد.
به گزارش مهر، سال گذشته با تصويب دولت ، قيمت سوخت هواپيما از 80 به 140 تومان افزايش يافت كه هيات تطبيق مصوبات دولت در مجلس و ديوان عدالت اداري اين تصميم را خلاف قانون تشخيص دادند و قيمتها نيز به نرخ اوليه بازگشت.
وزير راه و ترابري در مجموع از بيان اين مطالب اين طور نتيجه گيري كرد: دولت يا بايد به شركتهاي هواپيمايي يارانه پرداخت كند و يا به ميزان نرخ تورم قيمت بليت هواپيما را افزايش دهد.
عدم سرمايه گذاري در خريد هواپيما
به گزارش مهر، رحمتي در ادامه گفت: ايرلاينهاي داخلي به خاطر اقتصاد حمل و نقل هوايي در شرايط فعلي مايل نيستند در خريد هواپيما سرمايه گذاري كنند.
وي افزود: در سال گذشته 600 ميليون دلار براي خريد هواپيما و تجهيز ناوگان هوايي از حساب ذخيره ارزي و ديگر منابع به شركتهاي هواپيمايي داخلي اختصاص يافت كه 150 ميليون دلار آن به صورت نقدي به هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران پرداخت شد.
وزير راه و ترابري تصريح كرد: با پيشنهاد دولت و تصويب مجلس نيز 250 ميليون دلار براي نوسازي ناوگان هوايي در سالجاري در قالب تسهيلات و به صورت وجوه اداره شده اختصاص مي يابد.
ماجراي انتشار نام هواپيما قبل از خريد
رحمتي تاكيد كرد: تازماني كه هواپيماي خريداري شده از خارج در فرودگاه مهرآباد به زمين ننشسته است نبايد نسبت به هويت و نام و نشاني آن هواپيما پرداخت.
وي اظهارداشت: تاكنون دهها مذاكره براي خريد هواپيما صورت گرفته و چندين موافقتنامه مبادله شده و حتي قرارداد به امضا رسيده، اما بنا به دلايلي هواپيماها به ايران تحويل داده نشده است.
ناوگان هوايي ايران به 53 فروند هواپيما نياز دارد
به گزارش مهر، وزير راه و ترابري گفت: ظرفيت ناوگان هوايي مسافري كشور در حال حاضر نزديك به 17 هزار صندلي است كه بايد به 25 هزار صندلي افزايش يابد.
وي برآورد كرد: اگر به طور متوسط هر فروند هواپيما داراي 150 صندلي باشد، بايد 53 فروند هواپيما وارد ناوگان هوايي كشور شود.
به گزارش مهر، ناوگان هوايي ايران هم اكنون داراي 120 فروند هواپيما است.
رحمتي گفت: به تمام نيازهاي بخش هوايي كشور با افزايش ظرفيت ناوگان به 25 هزار صندلي پاسخ داده خواهد شد.
اختلال در فعاليتهاي توسعهاي فرودگاه امام
وي اظهارداشت: با عدم اختصاص اعتبار عمراني براي فرودگاه امام خميني(ره)، روند انتقال پروازهاي خارجي از فرودگاه مهرآباد به اين فرودگاه طولاني تر مي شود.
وزير راه و ترابري گفت: فعاليتهاي توسعه اي فرودگاه امام خميني(ره) نيز با عدم اختصاص اعتبار در سال 85 با مشكل مواجه مي شود.
اولويت "تاو" در مناقصه فاز دوم فروگاه امام
به گزارش مهر، رحمتي در خصوص سرنوشت ماندن شركت تركيهاي "تاو" در ايران گفت: مذاكرات با اين شركت براي پراخت اعتبارات لازم بابت تجهيزات فرودگاهي آن كه به ايران آورده شده، ادامه دارد و رقمي هنوز قطعي نشده است.
وي تاكيد كرد: اگر شركت تركيه اي"تاو" در مناقصه فاز دوم فرودگاه امام خميني(ره) شركت كند، داراي اولويت خواهد بود.
به گفته وزير راه و ترابري، سرمايه گذاري در فاز دوم فرودگاه امام خميني(ره) به روش فاينانس خواهد بود و به هيچ وجه اين فاز به صورت "BOT" واگذار نمي شود.
به گزارش مهر، مناقصه فاز دوم فرودگاه بين المللي امام خميني(ره) با حجم اعتباري حدود 197 ميليون دلاري بهزودي برگزار مي شود.
سرنوشت فرودگاه مهرآباد
رحمتي گفت: فرودگاه مهرآباد در افق پنج تا شش سال آينده به هيچ وجه تعطيل نخواهد شد.
وي افزود: پروازهاي داخلي تا پنج، شش سال آينده همچنان از فرودگاه مهرآباد صورت خواهد گرفت.
هواپيماي "سي 130"
مقصران اصلي سقوط هواپيماي سي 130 چه كساني هستند؟ اين پرسش نيز در گفتگوي "مهر" با وزير راه مطرح شد و مصاحبه درحالي پايان يافت كه رضا طلائي نيك رئيس كميته دفاعي مجلس شوراي اسلامي وارد اتاق رحمتي مي شود. طلائي نيك در همين حين به خبرنگار"مهر" مي گويد: گزارش مجلس در خصوص سقوط اين هواپيما به قوه قضائيه ارسال شده و درآنجا در حال پيگيري است. البته گزارش محرمانه اي نيز در اين باره تهيه و به مقامات ارشد كشور تقديم شده است.
نظر شما