دكتر منصور كبگانيان در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي مهر با بيان اين مطلب افزود: پايان نامه هاي مقاطع تحصيلات تكميلي را نبايد تنها در اولويت هاي جامعه خلاصه و منحصر كرد. گاهي استاد و دانشجو در يك زمينه كاري و تحقيقي كه در آن زمينه تفكر خاصي دارند به پژوهش مي پردازند كه در ميان اولويت هاي پژوهشي نيز قرار ندارد.
وي تصريح كرد: اينكه گفته مي شود تمامي پايان نامه هاي دوره كارشناسي ارشد بدون در نظر گرفتن اولويت هاي جامعه تصويب و اجرا مي شوند صحيح نيست. اما برخي موضوعات و زمينه هاي كاري وجود دارند كه استاد و دانشجو در آن تفكر خاص تبحر دارند كه ممكن است هيچ اولويتي را در زمان حال در برنگيرد.
كبگانيان اضافه كرد: دهها پايان نامه در اين زمينه خاص كه هر يك در زمان اجرا اولويت اصلي و مطابق با نيازهاي جامعه نبوده اند، مي توانند جرقه اي در جامعه ايجاد كنند و خدمتي مفيد به جامعه صورت گيرد. در واقع با گذشت زمان، نتايج اين فعاليت هاي تحقيقاتي در جامعه ظهور خواهد كرد.
معاون پژوهشي وزارت علوم تاكيد كرد: در كنار اينگونه پايان نامه ها بايد از پايان نامه هايي كه در جهت اولويت هاي كشور اجرا مي شوند، حمايت كرد.
وي تاكيد كرد: پروسه حمايت از پايان نامه هاي كاربردي بايد جدي باشد تا پايان نامه هايي كه در مسير اولويت هاي جامعه قرار مي گيرند بدون استفاده در كتابخانه هاي دانشكده ها و دانشگاه ها باقي نمانند.
كبگانيان اضافه كرد: صنايع كشور بايد در قالب همكاري با اساتيد و استخدام دانشجويان در جهت استفاده و به كارگيري پايان نامه ها و تحقيقات كاربردي گام بردارد. با استخدام دانشجويان در صنعت و همزماني تحقيق و عمل در محيط كار پايان نامه هاي دانشجويي از قفسه هاي كتابخانه ها به درون صنايع خواهند رفت و به سرعت در جامعه به كار گرفته مي شوند.
نظر شما