اتحاديه اروپا و آمريكا كه به همراه سازمان ملل و روسيه بدنه اصلي كميته چهار جانبه را تشكيل مي دهند ، طراح نقشه راه براي حل مناقشه اعراب و اسرائيل بوده اند ، اما بر اساس داده هاي عملكردي اين كميته در گذشته اعضاي آن نتوانسته اند نقش ممتازي را بازي كنند .
علت اين عدم موفقيت را مي توان در بيطرفي اتحاديه اروپا و آمريكا در حل و فصل مناقشات جستجو كرد . اين دو قطب از پشتيبانان اوليه تشكيل رژيم صهيونيستي در منطقه خاورميانه بوده اند و در حال حاضر نيز پس از آنكه با تهديدات خود نتوانستند از به قدرت رسيدن حماس جلوگيري كنند به قطع كمكهاي ناچيز خود به تشكيلات خودگردان روي آورده اند .
با برقراري مراسم تحليف اعضاي جديد كابينه تشكيلات خودگردان به رياست اسماعيل هنيه در روز دهم فروردين فضاي سياسي فلسطين اشغالي وارد فاز جديدي شد . به دست گرفتن قدرت از جانب گروهي كه حاضر به شناسايي رژيم صهيونيستي نيست مقابله و بر آب شدن طرح هاي يك جانبه كميته چهارجانبه محسوب مي شود و بر همين اساس اعضاي اين كميته با بهانه قراردادن مواضع حماس عملا سرفصل جديدي از تهديدات را عليه اين جنبش و مردم فلسطين آغاز كرده اند .
در صورتي كه اين شرايط در آينده نيز ادامه داشته باشد و را حل عملي براي خروج از اين بن بست سياسي پيدا نشود طرح نقشه راه و كميته چهارجانبه به عنوان كارگردان سناريوي نقشه راه عملا وجود خارجي نخواهد داشت .
حزب كاديما كه يكي از شعارهاي انتخاباتي اش را تعيين يكجانبه مرزها در صورت پيروزي اعلام كرده بود پس از پيروزي در انتخابات پارلماني 28 مارس جدال واقعي خود را با مواضع جنبش حماس آغاز كرده است .
بديهي است كه آمريكا و اتحاديه اروپايي با بهانه قراردادن موضع عدم شناسايي رزيم صهيونيستي بر آن هستند به سان گذشته فرايند تثبيت يك دولت اسرائيلي درنظام بين الملل را با تاييد عملكرد يكجانبه اسرائيل مبني بر تعيين يكجانبه مرزهاي اين رژيم تا سال 2010 به پايان برسانند .
ارزيابي "مهر" حاكي است سياست هايي كه دو قطب حامي رژيم صهيونيستي در پيش گرفته اند نشان مي دهد آنان موضع حماس را دستاويزي براي تعيين يكجانبه مرزهاي اسرائيل ومحبوس كردن مردم فلسطين در دايره مرزي مشخص و تحت كنترل قرار داده اند .
نظر شما